Baby Scanning, 14 Weeks ---> Teruja Giler Zie


**Photo dari google**



Sejak Zie dh scanning baby zie pd hari Rabu lepas, since it was a goverment clinic and it was a FOC service, jgn harap ler kau akan dpt printed gambar scanning tu kan. Hehehe. Disebabkan itu...sampai sekrg zie dok terbayang-bayang lg saat tgk my baby kat dlm monitor scan tu.

...seriously uols TAK PUAS tgk masa tu.


Zie: Yg, nanti weekend ni kita gi scan baby ek. Tak puas
tgk si kecik kita dlm perut zie ni haa. Lg pun zie nk syg
pun turut gak tgk time scanning

Dillah: Ok yg. But why don't kita gi scan lg end of this
month. Coz hujung bulan ni, kandungan syg akan genap 4
bulan. Baru puas lg tgk dia dh besa

Zie: Betul gak ek. Ok **sengih** Zie nnti nak laminate
kan pic scan tu. Leh nnti letak dlm photo album baby kita.
Eee...teruja nyaaaa

Dillah: **senyum penuh kebahagiaan sambil tgk zie**

So right now, Zie mmg tgh menghitung hari nak "tengok" my little one lg...hehe. So cute dia dlm tu taw uols, Gerak-gerak je...

Itu lah pengalaman yg paling indah dlm hidup zie w/pun hanya tgk bby dlm monitor scan je :) Siapa yg dah/tgh mengandung anak sulung mcm zie ni, for sure phm perasaan zie skrg ^_^

Semoga baby zie selamat sehingga dilahirkan :) Aminnnn...









Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
TRIOLICIOUS COLLECTION
-- Click SINI :) tempat menjual
pelbagi jenis shawl yg sgt cantik
dgn harga yg murah je :) check it
out uols yg penggemar shawl ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

18 comments:

Bunny Nur Riena said...

eyyyy best nye.. rindu pulak saat2 mengandung dulu tau.. apa2pun semoga Zie dan baby sentiasa dalam lindungan Allah SWT.. :)

GreenJade said...

hehe mmg amat memahami mu..

sy tgh pegnen baby sulung gak ..dah 8 mggu...hahaha siap suruh dokter print..kecit aje tp mmg gediks kan hehehe

moga baby awak & kadungan sihat2 sokmo deh :)

Izan Ishak said...

sama je keterujaan bila nak scan baby ni zie. tak kiralah anak sulung atau tak... rasanya bahagia sangat bila dpt tgk bby dlm perut tu dan lagi dapat dengan degupan jantungnya... alahaiiii

Mizz Coki said...

sayang sungguh when I waz preggy with my Gabby Boo, dat time (tahun 2000) mana wujud lagi blog/facebook. henpon pun masih Nokia yang sebesar buku lima gajah hahahahaa.. untung for those preggy skrg can monitor the progression during pregnancy.

Bui Junaidi said...

OK,KTK LEKAK NIKAH TERUS PREGNANT..KMK DOLOK NUNGGU 5 THN BOK ADA ANAK..MS SCAN YA NAK,NANG RS NK NANGIS JAK..KONTROL DEPAN DOKTOR..HEHE

JAGA KESIHATAN KTK K..

LAMAK KMK X SINGGAH CTOK..DH BERUBAH WAJAH BLOG KTK

Siti Asiah said...

nanti baby dah gerak2 lagi la Zie teruja nak tengok dia...:)

CHU MAJORFLAVA said...

aie..sik sbr mek nak kawin juak ew

Ardini Humaira said...

aku lak asal scan je p swasta... dah dua keping aku ado hehe

siti murni said...

lama tak datang blog ni...haih..banyak cerita dah terlepas...

congrats..dah preggy! :) going to be a mother soon..selamat menempuh alam baru ya...

YaYaNsMuM said...

memang teruja Zie. YM ingat sgt lagi.hehe. YM yg dah scan tiap2 kali checkup pun rasa mcm tak cukup.
huhu.Tapi, next time kalau ada rezeki lebih sikit, Zie try la buat 3D, yang tu lagi teruja dan yg plg penting, insyaallah Doc boleh check semua organ2 baby, which is really important.

My Life's Journey said...

besnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..rasa mau da baby juak ehhhh .. best2 .. suka tangga baby kitak yunk ... mesti comel tomei :)

jaga diri tau :)

[sutera kasih] said...

bahagia kmk ngga ktk kak..best ehhhh :))

Miss Nadya said...

Alhamdulillah.. dah besar dah baby..dapat tengok dari blog je lah..nak jumpa kakak jauh..kat sarawak..:D

Adreynie Elisya said...

aku pn tumpang happy ah yang tgk baby dlm perut ko..
wuwuwuw..
even x merasa lagi,
tapi best ja tgk kan.

Qaseh Suhaida said...

kalo dapat scan 3D masa umur kandungan 5bulan lagi best tau...dapat tgk la real baby dlm perut kita

Lulu Caldina said...

gi buat 3D lagi jelas tengok tau

isya said...

tp kan sis,

saya pernah dengar yg doc xgalakkan scan kerap :).. klu boleh jarakkan sket tempoh tuk scan sbb xelok tuk baby :)

Hani said...

Tak sabar nak tgk baby Zie...mesti cuteee..:)