Bila Terjaga Dari Mimpi Buruk, Hendaklah....


Rasanya semua di antara kita ni pernah mengalami mimpi buruk kan??? Tipu lah if kau kata kau tak pernah mmpi buruk...ketuk dahi kang! Hehe. So ni, zie nk share kat uols amalan yg zie selalu buat pabila terjaga dari mimpi buruk...

1) Baca "A'uzubillah hi minasyaitan nir rajim"
- Maksudnya "Aku berlindung kepada Allah daripada syaitan yang direjam"

2) Meludah ke sebelah kiri 3 kali
3) Ubah tempat tidur uols

Insya'ALLAH...mmpi yg buruk tu hanya akan menjadi mainan tidur sahaja :) Tp if still lg dok mmpi buruk yg sgt menghantui gak... kena lah jumpa Ustaz/Ustazah ler jawapnya, noks ^_-









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
NOR NADIAH BLOG
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

9 comments:

Cik mama said...

Erkkk meludah tu cam nerr.. ?? betul2 ker tau isyarat jerr...

http://pinkpurplemerah.blogspot.com/

~AmyLiana86~ said...

meludah ke? huhuhu

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

alamak...part meludah tuh...
hehehehe...kang YD marah, tetiba terkena kat muka dia...hakhak...
gurau je!:P

Afiq Yassin said...

nice entry..

jom terjah entry afiq yang baru
http://afiqyassin.blogspot.com/

Bunny Nur Riena said...

ye betul tu.. kadang2 kalau dah mimpi buruk tu sampai takut nak tidur balik.. takut nanti mimpi tu datang balik.. kalau ikutkan dah basuh kaki sebelum tidur... kalau Mr. papa mimpi lagi teruk.. siap bunyi seram keluar...

Zie Madini said...

RIENA
--> hehe..Meludah syarat je. Tips/amalan ni pernah kuar dlm Al-kuliyah taw riena :)

ZYASH said...

Ludah2 mcm buat2 jerkan...bukan lah kuar'n air luir+kahak kan..hehehehehe

nurpiska said...

alamak. kalau meludah tu, camne pulak.

nurpiska said...

alamak kalau meludah tu macamana pulak.