Gambar Dah Letak Watermark...STILL LAGI Org Nak Curi Pakai???


**Inbox msg dari friend FB zie**



Sejak bila zie ada kembar seiras yg bernama Zulaika Yusani Amir??? Sejak bila plak arwah ayah zie bernama YUSANI??? Please lah fakers out there, bila tgk gamba org yg uols consider cun n berkenan....PLEASE ok, jgn gi curi gambar org tu n pi guna as ur profile photo kat FB/Twitter and claimed that photo as urs.

If ur behavior tak menggatal, ok...its still can be forgiven. Tp if kau nyer perangai dlm tu menggatal dgn lelaki dlm FB kau, please ok...FIKIR sikit pasal pemilik asal gambar tersebut. If dlm gamba tu dah sah² tertera her blog watermark...

...for sure kan, kau tahu yg pemilik gambar tu sudah bersuami. Please hormati status dia Please juga hormati hak peribadi org!









CLICK SINI Utk
HELP Zie Report this
fake FB user. TQ




P/s:
Tak paham zie kenapa ada manusia
berperangai gnie. Kenapa perlu nak
berkenalan dgn org dgn cara menipu
cam gnie??? Be urself. Bersyukurlah
dgn muka yg telah ALLAH berikan. Stop
being a faker. Stop using people's
photos! Respect peoples' belonging.












Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
MY QURAN DIGITAL
-- Click SINI utk membeli dan
melihat fungsi2 Pen Digital al-Quran.
Miliki pen ini utk memudahkan anda
menghafal dan belajar Al-Quran :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

30 comments:

mas saari said...

sebab tu akak privatekan gambar kat fb..lebih selamat!

fakers ni memang tak kira, janji dia dapat gambar yang dia suka..

ikafantasi said...

diri sendiri x comel kot..sebab tu pakai pic org..

nur anis said...

pelik sangat dengan orang yang guna gambar orang lain jadi profile picture ni..macam diri sendiri tak ada muka je..

.rENEx. said...

sis,dia dah tukar kan pic..mesti takut lah tu..

cik chinta said...

biau je la zie, dia dosa. kt xde pape2. cme kn gtau kat blog. tu bukan zie punye. spy kalo dia tulis x elok2. org tak hirau.

ucupiza said...

ei xmalu nye diorg ni..nk galmer la tu k.zie..k.zie da trang2 letak watermark.still nk curi lg..

Misz Mieza said...

Ntah pape ntah dorang nih.. Banyak kali gak da MM dengar kes cani.. Dulu yang banyak kena retis. Skang orang biasa cam kita ni pun dorang nak taram jugak. Kadang rasa tak paham knapala dorang nih sengal sangat nak guna pic orang lain bagai utk profile pic sendiri. Cubela letak gambar kuceng ke arnab ke tapir ke, dah klu xnak orang kenal muka korang tu. Cam haremmmmm jer..

blog-tips-kurus said...

susahnya jadi orang cantik ni Puan Zie yek.. sabar yek! :-)

Mysara Ab Rahman said...

geram sis kn..
mai rasa dye takut kot coz dye dh tukar profile pic tu...

Rafflesia™ said...

aduhhhh... kenapa la diorg tu ye?

xhabis2 nak kenekan org.. betul tu, kalau xmenggatal xpe.. ni buatnya jenis gatal, dah mengaibkan tuan badan.. T____T mintak2 dijauhkan....amin...

faridah nazurah said...

Ishh sekarang ni ramai sangat yg suka jd fake. Bila dia rasa gambar tu lawa sikit kompem dicuri. Okey. Dah report

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

Sabar yer zie..sofia igt hal macam ni dah lama tak jadi lagi kat zie..nak2 dah kawin kannn..haishhh..ape la..mcm ni zie pg daftar la pattern watermark..kalo diorg guna gambar zie yg zie letak watermark yg zie daftar,maybe blh buat report police nnt..

regards,

Unsmiley

asha said...

ish2.kmk pon sik fhm juak.da juak org cm ya o.sik tauk malu nar org cm ya o.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

habeshhhh mengelabah minah tu....akakakaa

Asyraf Azizan said...

bahaya btl faker ni. boleh menimbulkan pelbagai fitnah

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

eeeiii!jaat!takut pulak YM.haihhhhh

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Dier dah tukar pic la pulak, Zie..huhuhu

Salmia said...

sabar ye dear..
i pun dah report page tu.

[sutera kasih] said...

kesian ktk..huhu

:: Riri-Fatieha ::~ said...

sabar zie... org fofular n cntik memang selalu org copy cat mcm ni.

Adam said...

Hi kak. Sy da tgk profile tu td. Dia da tuka gambar len dah.

ZYASH said...

baru nak report...dia dah tuka gambar dah...hehehehe

Zhoe Wynz said...

ish ishhh... dah ada watermark pun dia amik??

Bunny Nur Riena said...

alahai sian si faker ni.. dah tak der muka dah ke sampaikan nak guna muka orang lain.. ishhh... tolongla... buat malu diri sendiri jer tau..

Mohd Faiz Mazlishah said...

Glamernya org tu...hahaha

Miss Nadya said...

sabar eh kak..eee tak suka fakers..dah report..:)

Miss Nadya said...

dia dah tukar picture profile..xjadi report..

Wahidah said...

nie sumer org yg kurang bertamadun zie..ke dh lebih bertamadun...hehehe...sabar zie..tp kena gk take action kalo dh lebih

huda yacob said...

orang skrg mmg kebykan nye cam tu .
suke curi pix org .
saba ek sis

My Life's Journey said...

ya allah ..ada gik orng molah kitak mcm tok zie ..teruknya .. cda kerja kali .. haduyai .. cian kitak zie