Iberet Folic Untuk My Little One Inside There :P



Time check-up aritu, zie dok kepochi ler tanya apa ubat yg bgs utk ibu mengandung and baby yg di kandung. Terus nurse tu kata Iberet Folate and terus stick note kat buku pink zie.

...apa lg uols. Balik dari klinik, terus gi pharmacy and ngiyau for Iberet Folate ^_-






But then the pharmacist bagi Iberet Folic. So Zie pun tanya ler...same ke dgn Iberet Folate? Pharmacist tu kat sama je Folic and Folate :) Sekotak tu ada 30 tablets. Makan sebijik sehari ^_-

Iberet Folic ni mengandungi Iron, Vitamin C, B Complex dan Folic Acid ^_- All in one package...hehehe. Tak perlu telan berbijik² mcm dulu tu :P

So baby, membesarlah di dlm sana dgn sihat walafiat hendaknya ea, sayang :)












Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
THE SHOPPAHOLIC SHOP
-- Click SINI :)
Tempat menjual perfumes, jam,
baju etc dgn harga yg sgt
affordable :) Jom shopping!

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

16 comments:

Mummy Dasy said...

akak amik ni sebab kurang darah ms pregnant kali ke-3..

Bunny Nur Riena said...

yer betul tu Zie.. masa saya pregnant dulu pun nurse sarankan ambik ubat ni sebab HB saya rendah sangat.. asyik bawah 9 jer..

Myra Jay said...

Adik Myra dari start ngandung sampai nak bersalin makan Spirulina dari Elken, hasilnya bila bersalin kulit baby jadi putih kemerahan, kuning pun alhamdulillah takdak, baby sihat alhamdulillah..

Adik myra bersalin ari Isnin lepas ;)

My Life's Journey said...

Wahhhh bagus ya yunk ..menjaga kesihatan baby kitak :). C sabar mau tangga baby kitak lak

Isteri kepada Suami said...

assalamualaikum wbt...

sofia penah dgr member ckp makan supplement tuh..terutama bila nnt dh tak selera makan..janji pil tuh jgn miss..

regards,
Unsmiley

zh-ena said...

bagus tu baik utk bby

Natascha said...

salam kak zie,
dulu sy pregnant pon makan menatang nie la..klo kat cnie lebey famous ngan panggilan Obimin.. Mmg saya dr kndungan 3bln mkn nie sbb malas nak makan ubat kiut2 yang byk itu.. Nurse pnah ckp klo mkn tu selalunye baby yg lahir besar.. so,i thinks its good lah.. sekali nah..baby sy lahir 3.81kg.. mmg besar sgt2 tu sbb genetik takla besa.. lpas deliver tu,doc n nurse ade investigate lah nape baby besa sgt, lpas doc soal2 bru lah tau,mmg sbb Obimin itu baby nie mbesar bgaikan juara..hihi.. better kak zie jaga2 yer..makan as prescribe by doctor jer..

FiZ said...

besar n pink nye ubat tu...huhu

mas saari said...

tak pernah try pun makan ni masa pregnant dulu.. nanti kalau pregnant lagi nak cubalah makan!

Aleyn said...

Bestla...sekali telan jer yerk...take care tau

SyUhAdA said...

btol, skang dah lgkap dlm 1 tablet je..sng..

salmia saidin said...

mia pun makan iberet jugak.
memang malas nak makan ubat yg banyak2 klinik bg tuh.. :)

tp mia mkn selang2 hari gak.. hehehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

YM dulu pun makan satu ubat ni jek, sbb semua dah ada dalam satu pil nih.Mmg bagus. Specialist YM yang bagi ubat tuh.
So, utk sesapa yang malas nak makan ubat 2 kali sehari, Iberet Folic adalah pilihan terbaik. (^_^)

Makan ubat yer Zie, jgn skip taw!Utk kesihatan Baby.:)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Ada yang kata, klu makan ubat nih baby membesar bagai johan kan?tak semestinya coz YM, Baby Yayan cuma 2.2kg jer, so small taw, Zie.So, makan ikut masa dan dos yang betul yer.

Ardini Humaira said...

aku lak consume women ultra mega... hik3

thah salleh said...

saya anemia pon mkn yg ni dulu. skrg mkn Sangobion...