Percubaan Buat Header Pulak



Rasanya semua di antara uols perasan dgn my new header tu kan. Hehe...smlm zie try buat. Tp bila tgk lama²...mcm kureng superb arr uols. Zie ni mmg ada cerewet sikit tang header ni. Tp nk buat header, perghhh...mmg payah wooo.

...memerlukan ilham yg tinggi utk buat 1 header. so zie sgt solute kat graphic designers yg terer buat header ^_- Since zie tak puas hati dgn my new header tu, for sure mlm karang zie nk try buat lg :)

Wish me luck uols :)







Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk
view her blog :)


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

Cik Dee said...

zie.. yaya nak satu footer.. untuk blog.. pastu camner ea.. nak letak kat bwh..mcm zie ne..setiap kali post entry ade gambar zie tu..
tutorial yankk

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

gud luck!sungguh rajin zie nih.:)

mas saari said...

cantik! cuma nampak crowded sikit, nanti zie touch sikit pasti lagi cantik...

tapi akak suka header zie yg mula2 dulu...hehehee

Tentang Kita said...

cumil nyer header blog nie...

Zie Madini said...

MAS SAARI
--> hehe..tu la kan. zie pun realized nampak crowded sikit. nak removekan yg bwh² tu je lah nnti.

psstt...yg previously tu di buat oleh graphic designer bertauliah yg sgt terer kak. thats why lawa. hehehe

Zie Madini said...

CIK DEE
--> kat tutorial zie dh ada dh tutorial cmne nk buat footer tu. tp its using old template mcm zie ni la

if yaya using new template...tak support tutorial tu. hehehe

btw, ni link tutorial tersebut -- http://www.ziemadini.com/2009/04/tutorial-for-post-footer-image.html

Bunny Nur Riena said...

aik dah cantik dah ni... tapi tak per kan.. tak salah nak mencuba kan... hehehe.. :)

Myra Jay said...

Rasa lambat loading la blog ni Yank, sebelum ni ok je..

Tp memang nampak padat sikit header tu.. :-)

[sutera kasih] said...

ya robbi rajinnya ktk design2 kak..konfem baby dlm perut ktk kelak seorg yg kreatif & inovatif..amin :)

Shazwani said...

hai k.zie.nak tanye kalau banner utk blogshop k,zie buat takk? :D

Zie Madini said...

SHAZWANI
--> ermz...if banner akak lom buat lg. buat if yg tak gerak² tu, yg tu reti akak buat. coz its more to size watermark.

kalau yg gerak², tgh belajar nk buat. Insya'Allah coming soon akak akan ambik tempah banner/logo :)

♥z@z@♥ said...

yunk, nanti aku tempah header nga ko plak ble ko dh open nanti ek..hihi

My Life's Journey said...

cantik dah ya yunk ..kmk berkenana gilak gan header kitak ya ehhh ..

ZYASH said...

Suke giler header yang baru ne...tutorial please...corak2 yg cantik2 tu....

Zie Madini said...

ZYASH
-- payah lah akak nk buat tutorial zyash. terlampau byk step. try tgk youtube. ada ajar basic tutorial