Pssttt.... Dah Ada "Pink Book" Sudah :P


Weeehooo... Now baru complete my pregnancy bila dah ada pink book ni ^_^ Baru hari selasa td zie pi register kat Klinik Ibu dan Anak Malaysia Jaya :) Zie register kat klinik kerajaan je uols. Free of charge, you^_^ hiksss.

...tp part tunggu number giliran tu lah yg azab nah. Rasa cam patah punggung...huhu. Well, ramai org maaa. What did u expect la kan ^_-




Actually ada 2 books, the one yg kat bawah tu...yg tu utk rekod pihak klinik. Yg satu tu, utk simpanan zie sendiri :) Zie sgt happy n thankful zie register under klinik ni taw. WHY??? It is because, layanan dorg superrrrr baik. Hampir ke semua nurses baik² and ramah².

...except for 1 nurse ni. Tak yah lah zie mentioned nama dia, mmg payah dia nk senyum. If zie and yg lain tanya dia, kompom dia bagi muka meluat pastu jwp dgn kasar. Hemprhhh :( Tp cuma dia je la. Yg lain, THE BEST! :)

So zie tak nk la kerana nila setitik rosak susu sebelanga, tol tak? Nurse yg lain, masuk² je kita dah great kita dgn senyuman. Mcm zie, since inilah 1st time zie pijak klinik ibu dan anak..so mmg ada blur² and bodoh² sikit.

..hehe, adat la kan. 1st experince maaa :P But the nurses **except for the mean one** mmg being soooooo helpful and being sooooo friendly. Love them sooooo much!










Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view
her blog :)


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

9 comments:

Bunny Nur Riena said...

alolo comel jer buku dia.. Riena punya buku yang pink tu pun masih ada.. utk anak yang ke2 nanti still boleh pakai tapi dah remuk sikit la.. hehehehe... sekarang tengah bawa ke hulu kehilir adalah buku warna biru (utk baby boy) rekod kesihatan bayi dan kanak2 jer.. sebab takut lupa tarikh nak jumpa doktor..

Izan Ishak said...

kita samalah zie. kak izan pun dah buat last week. mmg betul... nurse kat klinik kerajaan skrg ni sangat2 baik n ramah-tamah. tak macam dulu2 kan.

tapi kalau tak nak tunggu lama2... pegi jam 10 ke atas. k.izan kat sini dah tau dah, kalau pegi awal pagi mesti kena tunggu lama2. aritu dtg dekat pukul 11 takde org pun. pukul 12 dah siap semuanya. mujurlah klinik ni sebelah tmn ni je.

✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ said...

Hye..sama lah Aini pun ada buku pink untuk tahun 2012 jg..hehe..Tak suka bila appointment dgn kkia 2 jam baru settle..

Ima Salsuzaima said...

hurm..tapi nurse kat lawas sarawak ni 99% mulut longkang.. 2 3 ciput je yang baik..sakit jak ati..hehe

YaYaNsMuM said...

Mana2 pn ramai org zie, ym kat private dlu pn same.nunggu gak.alahai.....

Ainul said...

tahniah dear.. take care & mkn benda yg berkhasiat.oh ya just nk share psl pengalam pregnant dl,saya & my sister ambik supplement shaklee.bgs utk baby & ibu.lps bersalin pun blh makan.

https://www.facebook.com/pages/Healthy-Moms2b/331173446919792

My Life's Journey said...

Makin cantik mama zie tok ehhh ... wahh baguslah yunk dah gi kat mch ..piwett ..

yunk kitak pun lebel kad ya hijau ka? kmk tertangga dari jauh ..

Zie Madini said...

UMI
--> psstt...yg label ijo ya, label nama nurse yg akan attend kmk sampey mek beranak...hehe.

mek pun label a.k.a warna adalah PUTIH. mek xde problem. mek normal :)

Pupel Liyana said...

beshnye:) bila la giliran kita ni.. 1 year menanti geger