Utusan Maharaja Sehari ^_-



Hehehe...kalau kta melayu, if org layang kad jemputan. Normal weols officially called it Utusan Raja Sehari kan??? since in this case, cina yg layangkan utusan tersebut. So tak dpt ler nk guna word RAJA tu...

...kena tukar ker MAHARAJA. Biasanya kan raja² cina dulu di panggil maharaja kan? correct me if im wrong ek..hikss. So tadaaa! in hand sudah kat jemputan wedding anak boss zie :)

apak dia merangkap my big boss ler yg kasi kat weols





Loveeee red color! Its sooooo ME! lalala...eh, takde kena mengena dgn ME pun. Lalalala. simple kan his card. Simple but harga mahal wooo. Biasalah, anak org kaya beb. Apa celop nk guna yg cikai kan :P







Invitation for me and my spouse and we're at table 22 ^_- Definitely zie and husband akan hadir ke wedding dia. Dia sekeluarga dulu kan ada gi wedding zie. siap bagi angpau ribu² gitu. Kayo mak masa tu taw nyah...HAHA

...the wedding is on this coming thursday. Pd sebelah malamnya ek. Ramai yg dok tanya², "Why pick the wedding on weekday..???" Well...better dorg tanya kat tuan empunya diri kan.

If tanya zie, mmg menjawap ler zie akan jawap, "Its up to them la. gago asal?" hehe...gago tu means sibuk ek :P











Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

ikafantasi said...

orang cina memang tak kisah kawen hari apepun..janji kawen..hehe

My Life's Journey said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kat hotel ..nyam nyammmmmmmmmmmmmmmmmmm mesti best .. piwetttttttttttttt best eh yunk kitak pat angpow beribu2 ..best da juak ... suka kmk dengar ..mun kmkorang da bos bait mcm ya ..mesti syurga hahahaha ..panggg


wahhh lak gerenti kitak ge sep mlm ya ..engkah lam entri ar ..:)

asha said...

hehe, cdak nang sik kisah pon nikah hari biasa2 sebab cdak ikut tarikh cdak kedirik.huhuhu

ZYASH said...

Cantiknter...Merah terserlah...

[sutera kasih] said...

cina nang bagus, mun dijemput pegi wedding, mesti akan pegi. mcm bestfriend family kmk, dak family ah kang, wajib dtg wedding family kmk hehe berik bkn alang2 gik ya

sweethOneY said...

untunglah dapat angpau ribu-ribu :P

Bunny Nur Riena said...

Gago... Hik hik hik... Tahniah buat maharaja Sehari.......

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh,ang pau ribu2? Best! Melaram ler zie time tu kan?jgn kalah pengantin udah ler,hehe

MONICA said...

hello zie..untuk pengetahuan zie,orang cina kahwin kena tengok tarikh yang bagus..contohnya hari ini dalam calendar orang cina tarikh yang tak bagus,boleh membawa malang kepada perkahwinan..then hari esok dalam calendar cina hari yang bagus,so esok akan banyak orang cina yang akan membuat majlis perkahwinan.. :)

echa takashimaya said...

we all know already that you are sooo RED :)

mas saari said...

orang cina memang suka buat hari biasa dan sebelah malam kan?

AmirFX said...

Kmk asa best juak mok polah time weekday sebab sik kenak jeraya jammed.. haha..

~AmyLiana86~ said...

amy buat yg murah je zie..sbnya org baca xde nyer dorg nk simpan,,dr membazir better lebihkan kat goodies bag..hehe

CHU MAJORFLAVA said...

mode kawin semua..hihi

huda yacob said...

sis cantik :)