Agak-Agak Lah Jugak Nak Untung



On last saturday kan uols...bgn-bgn je pagi, terus tekak mencari karipap. Ngidam di awal pagi ler nih...hehe. Memandangkan me sorg wife yg berdikari (cewah...walhal TERRRpaksa berdikari :P) So pecut ler gi nearest gerai.

...the same gerai where zie beli -- Laksa yg Kekurangan kuah (click to view) dulu tu arr. Kalau dulu tu zie kena pd laksa, skrg zie terkena pd karipap ler plak.











Kau tgkkkkk inti dia tu uolsssss. Nangis kooo aku tgk :( Kesian my bby. Makan karipap kekurangan inti ler plak :( Nampak dari luar bukan main lg beso, gemuk-gemuk. Alih...alih, KEMBUNG ANGIN koooo. Hishhh...menyirap darah!

...sedih lah tgk org kita berniaga cam gnie :( Lokek nah nk bagi inti penuh. Jgn lah berkira sgt, anggap sederkah je arr letak inti penuh. Ini tak :( Hemprhhh..nasib nasib.








Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
IMA COLLECTION
-- Click SINI :)
Siapa yg memerlukan khidmat andaman
utk nikah, sanding, tunang, dinner etc
....MUST hired Amy Ameera!!! Why??? coz
her touch mmg sgt superb! Dijamin tak
akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

14 comments:

Misz Mieza said...

Adoyai.. Orang meniaga sekarang kedekut sungguh ye.. Tau nak untung jer.. Hampeh..! Lepas ni xyahlah beli kat ctu lagi Zie.. Cari jer kedai lain.. Huhuhu.,

Btw, MM dah sediakan tutorial shawl yg zie request tu kat sini:-
http://pape-jer.blogspot.com/2012/04/tutorial-cara-pakai-shawl-or-pashmina.html

Hope u'll like it.. ;)

Riena Haiqal said...

mak ai kedekutnya la juga.. kalau kat sini, banyak inti yang dia simpan kat dalam karipap tu.. jenis tak kedekut.. First time pulak tengok karipap kembung angin... kedekut tai idung masin ar...

fatin amalina husna said...

subhanallah..ada ka patot mcm tu..ish3..masuk kali ke-2 dah nie kak zie..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

waaaaa.....serious penipu punye berniaga macam ni..berniaga kalo pikir untung je 24/7 payahla..tak de keberkatan bila pembeli sumpah seranah..lama2 ade ke customer nk dtg balik?

zie, pasnih carik karipap ke laksa ke apa jenis makanan tuh kat tempt lain yer..bukn nk boikot peniaga tuh..tp arap2 die sedar knapa org xdtg balik kedai die..

regards,
Unsmiley

mas saari said...

nak untung je tu..

Wahidah said...

alamak zie..awatla kedekut sgt...sbr jerla..meniaga ne kena gk ikhlas kan baru berkat...

alyah iljimae said...

luar punya lar gebuuuu , dalam nyer kosong --'' , tuh lar ingat gituh " don't judge a book by its cover " .

nur anis said...

kalau beli karipap, memang selalu terkena gitu..gerammmmm...dah la saya memang suka inti dia, tak suka tepungnya..lagi lah nak nangis makan...

atty's said...

lor..mana isi karipapnya ...
org meniaga skrg asyik nak untung je..

dan paling kty tak suka..selalu salah kira..main kira je.

kai said...

lumrah org niaga skrg..
lg mementingkan keuntungan..

faridah nazurah said...

dab biasa terkena macam ni.. ape la dorang ni.. fikir nak untung je. ape salahnya letak lebih sikit inti tu..

My Life's Journey said...

Uuuuuuuuuuuuuuuu cikitnya ..hrmm gerenti cdo orang mau gi cia gik ..

[sutera kasih] said...

susah nk nemu karipap isinya penoh huhu

Izan Ishak said...

aduhhh...napalah sanggup jual karipap yg kureng inti camtu. tak baik kan buat customer camtu..