Belah Pagi... Khas Utk Segelas Soya Bean :)



Skrg ni Zie mulakan pagi zie dgn segelas air soya bean :) Kalau dulu zie teguk segelas air susu Anmum, but now since org kata soya bean pun baik utk bby yg di kandung...so zie pepandai ler jadualkan sendiri when zie kena minum susu...

...when zie kena minum soya bean. So i schedule kan, on morning...zie minum soya bean. At night plak...zie minum susu anmum :) Ok tak tu uols yg berpengalaman???






Oh ye, harus koooo zie labelkan H (H is stand for Hazizah ek uols. Thats my real name). Kang nnti other colleague ingat company yg belikan, kang tak pepasal habis :P Tu yg kena labelkan so that dorg taw ianya milik peribadi ^_^ hikss...

...boss baik taw uols. Even ICE CREAM pun boss belikan utk weols mkn di kala cuaca panas. Best kan??? :D










Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

11 comments:

ZYASH said...

morning,...mkak zie, cube try google pasal soya ne.. Ari tu zy terbace pasal artikal keburukan soya ne...

Haryati::Faizal said...

soya bagus utk kulit baby, gebu nanti cam zie gak...

Shira Afya Hashim said...

salam, selamat pagi kak zie ! dah lama sangat tak melawat blog kak nie, almaklum dah besara dr berblogging. dah jadi isteri org rupa nya. dulu tunang jea. tahniah. hehe..

Riena said...

memang saya akui soya ni memang baik utk baby dalam kandungan kita.. Dah terbukti pada baby saya yang mana dia jadi putih gebu.. :)... comel sangat2..

dunia milik si yaya said...

salam dear sis, ade this mak cik ni cakap kat yaya soya is so not good for the baby.mungkin dari sudut kekurangan nya baby boleh dapat penyakit kulit such as albino / pnyakit kulit laen.tapi kalau dari sudut kebaikan xtau pulak.cube sis try google.terisau lak tgk sis minom sbb ade orang tua dh tegur kawan yaya :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Izan Ishak said...

soya mmg bagus utk bby tau zie... dan kalau kalau rajin boleh buat sendiri (homemade soya)lagi best tau!

salmia saidin said...

mia minum soya+jus kurma
from drinho.

anmum pulak memang minum malam2 time tgk tv je. hubby pulak mintak hot chocolate. :)

mas saari said...

akak dulu anak sulung memang minum soya je... yelah kan akak ni tak suka susu! hehehee

zh-ena said...

ena dulu setiap ptg confirm nak makan tau fu fa..bg kulit anak putih melepak

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

fuhh...baik boss erk...:) YM pun same, kat ofis tuh kene label gak, klu tak siaplah kene sapu.huhuhu

Ardini Humaira said...

aku pon penggemar soya gak cuma since preggy aku limitkan seminggu 2-3 gelas je :D