Gold Earing Sebagai "Pengikat" Mas Kahwin



Lama dah zie beli this gold earring. Time pre-honeymoon last year zie belikan utk pengikat duit mas kahwin yg my husband bagi time akad nikah on 11.11.11 last year :)






Tp sygnya...telinga zie ni jenis tak dpt nk pakai earring. Pakai kejap-kejap je, ok la. Tp if nk pakai permenantly, kimsalam je la. Kompom gatal jd telinga. Kenapa entah. So this mas kawen earring, terpaksa lerr tersimpan dlm box je....huhu.

...sayang arr tak di pakai. Takpe, sekurangnya "nampak" gak duit mas kawen aritu kan...hehe :)











Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
IMA COLLECTION
-- Click SINI utk
membeli barangan kesihatan,
contact lenses dan byk lagi.
Contact lens dia super murah
taw :) Check it out ya ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

13 comments:

Misz Mieza said...

Lawa.. MM masa kecik2 dulu telinga agak sensitip gak.. Nak2 masa awal2 bertindik tu kan dorang biasa pakaikan subang tindik tu.. Kat belah Terengganu panggil subang tindik, orang lain taktaula subang ape.. Fuhhhh! Memang tak tahan, abois berkudis telinga.. Umur 6 tahun tukar jenis ring camni, baru ok.. Tu pun bila masuk skolah rendah cikgu suh bukak, tak bukak2.. Sampaila ke tua ni ha duk pakai subang tu.. Tapi skang da tak pakai, simpan je wat kenangan.. Hehehehe..

~AmyLiana86~ said...

oh maknanya mas kawin zie xletak duit la..amy ingat nk buat rantai dgn gelang tu jd mas kawin tp pk2 mcm xberapa ada org buat..so rantai dgn gelang tu jdkan hantran,,n letak mas kawin duti 300 nati..huhu..

Zie Madini said...

AMY
--> eh letak duit la utk mas kawen time akad dulu tu. hehe. thats y zie belikan earring ni sbg tanda mas kawen tu.

coz org tua kata, duit mas kawen seeloknya jgn di makan jadi taik..hehe. tp sebolehnya belah emas utk tanda mas kawen tu. if tak cukup, leh tambah duit sendiri :)

tu yg zie beli earring je. mulanya ingat nk beli cinci. tp cincin dh ada...namo byk sgt cincin. tu yg beli earring je :D

Riena Haiqal said...

duit mas kawen saya pulak saya beli cincin jer.. saya suka sangat pakai cincin jadi beli cincin jer la... nak pakai earring ni memang sama la situasi macam Zie... kim salam jer la sebab memang akan gatal telinga jadinya.. elergic kot..
tapi siyes, memang cantik earring Zie tu.. :)
mana tau dapat baby girl nanti, jadi bole gak bagi baby Zie yang pakai.. :)

atty's said...

kty dulu pun masa anak dara..subang mmg tak penah takde kat telinga ni..tp lepas je kawin..tak selesa pakai subang,.,.sampai lor ni ..dah tak penah lagi bersubang..rimas je.kalo pakai

asha said...

:)..kmk pon sik dapat pake rah telinga.mesti masa tido pandey bukak dirik pon.hehehe..
mas kawen ri ya kmk ganti dgn gelang jak.hehe..:)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hehe...YM ni, mmg takleh pakai earing langsung!last pakai earing masa umo 5 thn, huhu. nape ntah tinge allergic sgt.huhu

[sutera kasih] said...

kacak earing ktk kak..sik hal, pakey skali skala pun sik hal jnji ada pakey hehe

emas mahal nektok kak ohhh

My Life's Journey said...

kacak yunk ..sayang kitak c make yunk ..cuaba lasekali sekala pakai ..rugi c pakai ..lak maikin berseri2 gik kitak ...mun cpat juak ..lak merik gan anak empuan ka .. amin2 ..ne tau dapat anak empuan ..mun dapat anak laki .. lain kali pat anak empuan, kitak meriknya ..

mun c ..kitak merik kat kmk jak hahaha ..pangg!!!!

My Life's Journey said...

ya ampun deh ..kenak ada ejaan salah di komen kmk di atas tok hihi :)

zh-ena said...

sama gak tak blh nak pki subang..

CHU MAJORFLAVA said...

Hehe..auk ow..pelaburan yang bijak!!good.

Myra Jay said...

Myra duit mas kawen buat rantai leher, sampai sekarang masih pakai :)