Setelah Berbulan-bulan Mengidam... Akhirnyaaaa



Akhirnya koooooo uols. Setelah kandungan dh berusia 4 bulan, baruuuuuuu dpt gak Zie makan Midin Belacan dari SCR Xpress Restaurant. AKHIRNYA! Actually zie tahu masakkan midin belacan ni sendiri uols. Tp...since ngidam yg kat SCR Xpress punya,

...kau masak lah berjuta kali, still gk nk mencari yg kat SCR Xpress tuuuu jugak. Kalau dh dpt, baru puas nk selera pun stop mencarik. Hehehe. Ragam org mengandung noks.






Sepinggan tu, aku lahap habis sesorg! hahahaha. Hairan je org dok tgk zie dok kunyah-kunyah sayur tu sampai habis. Hehe. Feduliks...janji anak zie bila lahir karang tak terkecur liur :P hehe...

...tinggal 1 je lg makanan yg di idam yg belum tercapai. POPIAH BASAH :( Mana nk carikkk weh :( If kat kedai cino, byk arr. Takkan nak beli plak kan. Hilang akal ke apa? hehhe.










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

17 comments:

~AmyLiana86~ said...

popia basah kat kl ni byk..hehehe..wah bestnyer midin belacan tu..amy pgil tu paku pakis..hehe

Riena Haiqal said...

ragam orang mengandung kan.. takyah nak segan2 nak makan kalau dah baby dalam tu nak makan.. nanti dah lahir meleleh jer liur dia sebab tak dapat nak makan...
masa saya mengandung dulu saya tak suka makan sayur2an atau ulam2 ni.. Zie pulak habis satu pinggan yer makan sorang2..

My Life's Journey said...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sedapnya yunk .. yunk biasa ya ..mun dirik pun masak mesti kita c lalu mau makan ..mun kat kedey kadang2 legis kita makan hihi

Faizal n Fashitah said...

Ehem...almaklom laa..urang dah berbadan 2 hehe..anyway, congrats Zie! XD

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

mcm pucuk paku la pulak zie....nmpk nyummy!

asha said...

marek kmk ada mkn kat sia.hehe.tapi mkn sayur taugey dgn baby kailan jak.hehe.nyaman eh,lmk sik mkn midin belacan:)

Myra Jay said...

Patutla ngidam, nampak pun sedap apatah lagi dapat menikmatinya kan :)

~capital N~ said...

salam kak zie..

boleh ker time mengandung mkn makanan yang MENJALAR nie???

setahu kita xbole..

tpi time kita mengandung, kita pon ada makan jugak, alhamdulillah xde apa2 pon yang berlaku..



:)

mas saari said...

sedap ke zie?
nanti kalau akak pi sarawak nak trylah makan...

izyantyPersonalTaste said...

tak pernah makan lg midi, rupa cam pucuk paku yg tak kembang lg, midi n pucuk paku tu sama ke tak ek?

nanakimie said...

dgr belacan je dah terliur dah:) nmpk pulak mcm syur pcuk pku tu,sedapnya^-^

[sutera kasih] said...

mmg ba mun org pregnant mcm2 dingidam hehe

Taufik Akbar said...

kunjungan perdana gan...
ditunggu kunjungan n follownya....
he..he..he..

Misz Mieza said...

Mak ia! Sepinggan tu boleh habiskan sorang2..?! Tu dia..Barulah makan namanya.. Hahaha! ^_^

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

ohh popia tuh..kat semenanjung seng jumpe..tapi sayur zie makan tuh serious nampak sedap..sofia tak penah nampak sayur tuh kat malaysia..

regards,
Unsmiley

AmirFX said...

Reganya sik mahal ka?

Nor Nadiah said...

Midin Belacan apa tu kaka??hihi..:)