Sudah Mulai Menggamalkan Makan Kismis :)



10 bijik setiap pagi dan malam utk pemulaan dan penutupan hari zie ^_- hehe. Mak dan raaaaamai org kata amalkan makan kismis dan kurma time mengandung sgtttt baik utk diri sendiri dan baby. Since zie kureng sikit makan kurma...

...so zie more prefer kismis je :) Di mulai dgn bismillah dan selawat ^_- Insya'allah, minda baby yg di kandung dan diri sendiri akan cerdik...aminnnnn :)




P/S:
Since ramai di antara uols yg kata
soya bean tak baik utk di amalkan.
so zie dh tak minum soya bean lg dah.
Naik takut plak dgr pelbagai komen
about it +__+ Thanks uols!






Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

11 comments:

nur anis said...

saya tak boleh dengan kismis ni..memang tak boleh nak amalkan 10 bijik je..sekotak tu sekali ngap je..sedap sangat...

azey said...

Nak minum soya sekali sekali boleh jer. Just remember.."Bila kita makan sesuatu yang bekhasiat, ia adalah ubat tapi bila makan berlebihan akan jadi penyakit (^___-) "

Zura said...

kismis untuk tingkatkan daya ingatan..

Riena Haiqal said...

bagus nya dah mula makan kismis. memang bagus utk bayi.. :)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

InsyaAllah, baby zie nnti jadi org2 yg bijak pandai...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah..dah mula amalkan petua2 sewaktu mengandung yer..

semoga zie n baby sentiasa sihat..

regards,
Unsmiley

Wahidah said...

bgs2 zie..nak kismis sket bole tak..:P

Somel-somel Adliza Azilda said...

nur anis, sama la kite... xdenye nak mkn ikut 7-10 biji.. ade sekotak, sekotak trus ngap... if beli yg besar pun sama, selagi tak abis, itu la yg dok kunyah =)

[sutera kasih] said...

bgs ya mkn kismis kak..baby ktk cerdik :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Yes...bagus sgt tuk Baby...amalkan yer...:D

zh-ena said...

dan amalkan sekali mkn buah kurma