Tutorial Camne Nak Tahu Apa Standard Photo Size Dalam Entry Utk Blog Anda



Entry tutorial ini KHAS utk uols yg belum tahu camne nk tgk uols nyer standard photo's size dlm entry post uols. Ni dia zie tunjukkan cara yg mudah utk uols find out :) Resize gambar ke standard photo size utk entry ni important taw...

...selain dari tidak melambatkan blog uols loading, for those yg ada watermark...ianya juak dpt make ur watermark more jelas. So here's the tutorial :)











1st step, upload photo seperti biasa. Kalau zie, zie more prefer tick spt yg tertera dlm photo tu. Once dah, tekan je la upload cam biasa.






Bila photo uols dah complete upload, sila click "Edit HTML" ye uols.




**pls click to enlarge**



Ianya akan tertera html codes spt ini (see photo). So, fokuskan mata uols kat bahagian yg zie dash-dot merah tu ek. Itu lah uols nyer standard photo's size dlm entry border uols. So better resize ur gambar. baru senang blog engkau nk loading :)

...pls note, setiap blog mempunyai standard size yg berbeza ek. Selamat menResize! hehe.










Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
IMA COLLECTION
-- Click SINI utk
membeli barangan kesihatan,
contact lenses dan byk lagi.
Contact lens dia super murah
taw :) Check it out ya ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

10 comments:

Tentang Kita said...

tq for sharing..lini suka guna template skang nie..senang letak gmbr yg besar2

Misz Mieza said...

Owh.. cenggitu ea? Hehe.. Tenkiu! =)

Misz Mieza said...

Tapi kite punyer xde plak mention yang 1st step cam zie tu.. terus upload jer..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wahh...bravo dear...sangat rajin wat tutorial...:D

mas saari said...

akak biasa resize kat photoscape je...hehehee

AmirFX said...

PC kmk sekpat nak upload gambar cemya.. Tenet slow nak mati leput.. Salu pakei saiz kecik dolok kakya bok edit gik..

Riena Haiqal said...

Owh.. GIpu rupanya... Lebih senang kan....

Riena Haiqal said...

Owh gitu rupanya.... Lebih senang kan... (first Komen td salah ejaan)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Thanx zie for sharing ^_^

regards,
Unsmiley

[sutera kasih] said...

kmk suka guna draft.blogger.com..ya pun ok juak, gmbr gik besar..