"It Could Be A Boy" - Doctor Said




Lepas gi shopping -- Levi's jeans utk husband (click to read entry), Zie and dillah straight away gi Klinik Sharifah kat satok area. Nak gi "tengok" our baby inside...hehehe.











Tadaa! ini lah dia the photo of my baby inside my womb :) hehehe. Masa ni dia tgh sucking his thumb taw uols. Soooo cute! tp sayangnya...dlm negatif photo tu tak brapa nk nampak sgt dia sucking his thumb.

..but dlm monitor masa scaning tu, nampak woi. Sooo cute! hehehe. Regarding my baby gender plak...

Dr. Kamala: ...i am not too confident utk sahkan ur baby gender
bcoz it still small. But can u see this **sambil tunjuk monitor**

Zie: ...yes **sambil angguk kepala n mulut ternganga...hehe**

Dr. Kamala: Its appeared to be like dia punya "telur". But just like i
said before. I am not too confident about it. so u paham² lah ea

Zie: Telur? So does it means...
Dr. Kamala: It could be a boy **dia said it very slowly and smile**
Zie: Oyaka...**sambil giggling**

Dr. Kamala: Tp itu lah. It still kecil utk di sahkan. So we just
wait and see then **sambil senyum**

Zie: Hehe..doesn't matter a boy or a girl, doc. As long as my baby sihat
and sempurna sifatnya. Itu sudah cukup bagi saya

Actually mmg zie dh agak dh kompom doktor pun akan teka it a boy. Coz raaaaamai gile org yg berpengalaman said yg anak yg zie kandung ni lelaki. Mana²lah uols. Zie tak kisah :) But since doktor pun guessing ianya lelaki...

...so rasanya zie akan fokus dlm pencarian nama utk anak lelaki :) masuk 8 bulan nnti, zie akan make a scanning lg ^_^ Tp main reason bukan utk tgk gender, tp utk tgk whether kedudukan my baby in normal position ke tak.

So far skrg ni, semuanya NORMAL. Alhamdullillah :)






Balik dari klinik, zie n husband gi makan ayam penyet kat E-mart. Terserempak kooo dgn blogger -- Asha :) Hehe...termasuk kali ini, 2 kali dh zie jumpa dia ^_^ Apa lagi...habis makan, terus gtaw dia zie nk snap pic dia...hehe.

...Asha together with her mom. Psstt...skrg ni zie sgttt sgttt cepat lapar. 2 pinggan kooo aku makan. HAHA :P Gemuk laaa anak zie dlm perut ni kan :D










Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
LADIES FASHION
-- Click SINI utk
membeli dress, blouse, hot pants
etc yg sgt lawa dgn harga yg MURAH! :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

16 comments:

ahmadzikron zikron said...

dh besar dh baby..hehe

selamat melawat ke zikron

Riena Haiqal said...

wah baby bioy? hikhikhik.. masa saya scan buat pertama kali pun doktor say macam tu gak.. tapi terang2 my baby tunjukkan dia punya telur tu kat saya.. hikhikhik... :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wah...baby Boy. Kalau rezeki dpt baby Boy, same la kita Zie.:)
Ada rezeki, buat la scan 3D, yang tu memang lagi jelas nampak. Semua organ dalaman dia pun nampak, mmg bagus utk detect kesihatan dia...
Take care, dear. :)

Misz Mieza said...

Hehe.. Mesti teruja gila dapat tengok baby dlm perut sendiri kan? Wondering bila la my turn.. Huhuhu..

Aeen said...

waa...maybe boy ek zie...same la ngn aeen....heheeh..

asha said...

hahahah...ada juak kisah tek.terselit ah?haha..
ni ndak..mkn sampe 2 tapak.lepas diat entry tok rasa nk mkn kt emart tgahri tok tapi mgkin di tangguhkan sbb kmk org opis tok nk plan melawat geng opis.nya beranak ptg marek.baby boy.hehe..3.04 kg anaknya zie.:)

salmia saidin said...

boboy!

:)

Redlomo said...

mesti tgh happy la dapat baby lelaki.. ... www.redlomo.com :)

y.Ho said...

wow, mesti happy dan excited la. Haha, congrats to you! :D

http://www.bananamylove.blogspot.com

Colors and Grays said...

congratulations

[sutera kasih] said...

alhamdulillah..yg pntg sihat & normal kan kak :)

Nath said...

Congratulations mama ^_^

storyfromme said...

congrats :)

cik chinta said...

wahh..bestnye

AmirFX said...

Wasehhh. Sik lamak gik ya...

Myra Jay said...

Adik myra 3x scan berlainan jantina, masa 6bulan scan Doc cakap girl, 7-8bln scan Doc ckp boy, bila nak dekat bersalin Doc ckp Girl dan sudahnya bila bersalin BOY :)