Mengidam Mee Belacan :(



CLICK HERE to get
20% discount for Train
ticket NOW! Valid until
May 31st




-- Mee Belacan Special --



-- Mee Belacan Biasa --



**Semua gambar sumber dari google**
-- Credited to AsyaZain's Blog --



Sekarang ni Zie tgh ngidam giler nak makan mee belacan ni. Semalam (hari Ahad), ada husband zie bawa zie ke tempat cafe jual Mee Belacan (Lock Ann cafe) ni. Tp boleh plak full house cafe tu uols. Langusng takde meja kosong at all :( Nak tapaw lemau ler plak...

...malas nk nunggu coz yg tapaw pun kelihatan ramai gak. Jd zie n husband balik dgn tgn kosong. Now zie dh dok terbayang²kan mee belacan :( Ngidam nak mkn mee belacan special tu arr. UWAAAAAAA!!!

Bila tak dpt makanan yg di idamkan, sumpah uols....terasa kecik ati giler! HAHA :P










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

22 comments:

zh-ena said...

tak pernah dgr pun ada mee mcm nie

Dila Abdullah said...

Mee Belacan??? first time dengar.. mmg makanan sarawak ke???

Zie Madini said...

ZH-ENA
--> tak pernah dgr kan..hehe. coz hanya di jual kat sini je taw :P


DILA
-- a'ah. rasanya lah. mmg makanan sarawak. sedap giler taw..nyumm nyummm

Aeen said...

macam mee celup...kuah dy lebih kurang mcm nie la..

Saya Disini said...

xpenah mkn pon miee ni

sitikadhijah said...

akak bende wane itam tuh pe?? cm pelik jer.. huhu.. saya pon first time dgr mee belacan.. rasew die cm ner???

Riena Haiqal said...

mee belacan? eh baru 1st time dengar makanan ni.. hihihi.. tapi nampak macm sedap jer tu.. belacan?? wah sedap nyeeee.. try lagi di lain hari..

Zie Madini said...

SITI KHADHIJAH
-->yg wana hitam tu telur padi weols org sarawak panggil. ataupun nama telur tu dlm bhs english di panggil Century Egg :)

sedap taw telur tu if di makan bersama kicap :P

Widodo said...

mantab nian

asha said...

kmk sik pande mkn mee belacan dan telur itam ya pon kmk sik pande.tp kmk suka diat org mkn.hehehe.

Widodo said...

enak nian

Siti Asiah said...

Tak pernah dengar Mee Belacan...hihi
makanan sarawak ye Zie...

Dilakochan said...

Huish.. tgk photo dia bole kechurrr air liur zie ui!

phuuh

Zie Madini said...

SITI AISHAH
-- A'ah. makanan sarawak :) Tp tak sure la if other place selain kuching ada jual mee belacan ni gak ke tak...hehe

[sutera kasih] said...

alu teringt mee belacan d swee kang..rindu ehhh :(

Misz Mieza said...

Mee Belacan? Tak pernah dengar la plak.. Kat Sarawak je ke ada?

Nanan said...

kmk xpenah try mee tok kak zie.. tringin juak nak merasa. cne Lock Ann cafe ya ow?

eVa said...

ow tedah nya lok eyhh.. xpa2.. mesti laki tak berik suprise beli byk2 mee belacan k ktk.. hehe

mayangsayang said...

wahh dah teringin makan mee belacan ni .. terkecur2 ayor liur.. zie kalau di kl kat mana leh dapat ni..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

uiks!first time dengar Zie..tingin pulak nak merasa,hikss...

Myra Jay said...

1st time dengaq nama Mee Belacan :)

Takpe hujung minggu ni ajak Dillah p sekali lagi, tp make sure p awai :)

Rouxstarz Kongress said...

Mee Belacan Peveret Sya... Ehehehe... Nak Yg Enak.. Boleh Terdpat Di Kampung Lumba Kuda Padungan Kuching... Asal Kewujudan Mee Belacan... Tk Thulah Jika info Ni Btul..Tpi Kmpng Kelahiran ...