Pap Smear??? Erkkkk... Ngeri Seyyy. Takut :(






** Credited to entry dari blog -- Riena Haiqal







Erkkss...sumpah uols. Asal zie dgr nama Pap Smear je, sure ler terasa "nyilu²" je kat bawah tue taw :( Reaksi spontan akibat takut nk jalani ler ni. Apa yg pasti after zie selamat melahirkan baby nnti..

..kalau tak silap zie 6 bulan after bersalin kot or 1 year after bersalin (lupa dh bila nurse gtaw), zie harus jalani Pap Smear ni...uwaaaa, takutttt uolssss :(







Macam ni ler rupa bentuk benda yg akan di masukkan ke dlm tutttt zie nnti. Adeh! Sakit arrrrr...gerun zie tgk :( Setiap perempuan yg pernah buat hubungan kelamin, harus jalani pap smear utk mencegah kanser pangkal rahim.

...my turn will be tahun depan arr. UWAAAA! Takut :( See guys, pengorbanan weols perempuan. so harus uols HARGAI weols sebaik²nya. Thank you.











Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
IMA COLLECTION
-- Click SINI :)
Siapa yg memerlukan khidmat andaman
utk nikah, sanding, tunang, dinner etc
....MUST hired Amy Ameera!!! Why??? coz
her touch mmg sgt superb! Dijamin tak
akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

18 comments:

Riena Haiqal said...

alamak ai.. malunya malunya saya..
anak dah umur satu tahun baru dapat lakukan pap smear kot. sebab saya pun masa nurse inform haritu anak saya satu bulan lagi dah masuk 1 tahun...
turn saya dah selesai.. :) hikhikhik

mAr@ZiEy said...

6Months after deliver kene buat Pap Smear ni..tp Mar pernah buat Pap Smear ni last year time 6M pregnant..hahaha..actually tak saket pun kalau tak keras kan kaki or tahan kaki tu..nak kurangkan saket just tarik nafas dalam2..rasa yer lg saket kot time check jalan utk bersalin nnti..hahaha..sbb Pap Smear pakai alat..kalau check jalan utk tau da full ke tak utk bersalin..doctor/nurse pakai jari/tgn je..lg saket..huhuhu..oouuccchhh..

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

da pnh buat sekali..memang tak best!..malu!

GreenJade said...

nmpak mcm ngeri ..I pernah buat last year..sakit dia sket je sis..

nnti lembutkan badan & bahagian paha...jgn keraskan kaki tau..nnti ngilu sbb mcm kena force..relax aje yea :)

Redlomo said...

menankutkan la tgk gambar 2... www.redlomo.com :)

FazMas said...

Ngerinye... lemah lutut2 ni tengok gambar tu.. kesian mywife, next time kena buat plak tu..

[z@ck] said...

tengok spatula tu pun dah rasa ngilu tang bawah..uwuwuwuwu

Aleyn said...

Akak ni ha..dah 2 kali bersalin...2 kali gak doc suruh buat...tapi disebabkan belum datang seru...ekekeke...sampai lani tak terbuat...

suspend pun ader...tapi Zie jangan ikut akak...buat tau,...akak sokong dari belakang

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Takyah risau Zie. Dah jadi mommy nanti, insyaallah immune dah.huhu. Mcm YM nieh ha, jarum ke hape ke, redah jer, yang penting selamat.tak gitu?hehehe. YM buat setahun sekali.

cicak_jawaz said...

xde sakit pun...cume sejuk kene besi 2...hehe..tp skang xpakai da besi 2...pakai yg plastik n kite xsedar pun, last2 da siap..saya da buat 2 kali...

asha said...

huhuhu
kmk pon ngiluk juak nengar eh.mak kamk udah pegi polah tok zie n mak kamk is suspected so now mak kmk makan ubat..dlok nya check dah mengecut.lak nya check agik.

M.A.M.A said...

x sampey seminit pun test pap tok. beranak lebih lgk sakit.

Myra Jay said...

Myra takut gak nak buat, tengok benda tu pun takut, sebab ia buat kita tak selesa ;)

Zura said...

xyah tgk alat..dgr cite mber pun akak dh gerun..

Ietams said...

takde ape la... Takyah takut sgt eh...
Tak sakit pun..akak buat every year.. Okey je..gov's nurses expert buat bende2 gini... Cume rasa malu aje la..

Ardini Humaira said...

huiii memang takot kalo kena mulut itik besi. mintak2 kena mulut itik plastik baru tak sakit sket masa ujian tu yunk

My Love.. said...

hai zie...

me buat after 2months delivered..and after that every year...

igt memula appointment after pantang dlm hari ke 44 ke apa tp before 50..igtkn doc nk check je..skali rupanya nk wat pap smear..mgelebah la skejap..

n kena rilex sbb if x sakit :)

Ima Salsuzaima said...

hehe..pap smear.. bunyi je menakutkan..tapi tak sangat la..tak sakit pun. cuma malu sikit je..tapi lebih baik mencegah dari merawat kan..hehe..