Pimp My Ride --- Exhaust :)





Dillah: Yang, nak modified exhaust la utk kereta kita.
Zie: Eh...tak nak la. If tukar exhaust sport, nanti kuat
makan minyak. dahlah keta kita tu sememangnya kuat makan
minyak. Nnti duit minyak sampai RM100 sebulan kang. TAK
NAK la. Bankrupt saya nanti

Dillah: Alaa...tak stylo arr if still guna exhaust ori.
Errmm...kalau mcm tu, tukar cover je la ek.

Zie: Kalau tukar cover tak kuat mkn minyak ke?
Dillah: A'ah. Coz cover je maa.
Zie: Haa...kalau yg tu, boleh **sambil sengih²**

Hehehe...gitu la conversation zie and husband time husband request nak tukar exhaust. Mula² niat dia nk tukar semua. Tp zie tak nak, coz since zie the one yg dok ulang alik gi kerja guna keta tu...

...ada kang budget utk minyak naik kang. Kedekut ni. Nak simpan duit utk baby maa..hehe






So here we are :) gi ke kedai Exhaust Service yg terletak kat bawah flyover di area Batu 3, kuching ^_^






sesi memilih exhaust cover :) Ada ka patut dillah mintak pendapat zie which one yg better. Zie tang modified keta ni...mmg ZERO knowledge! so tak yah ler buang lior nk tanya pendapat bagai ^_^ Hehehe.

...Zie ikut je mana satu yg dillah pilih. Dia lg arif ^_- winkss







Lemau seyyy tunggu dorg potong yg bahagian depan tu n welding the new one. Boring kooo akuuuu. Nyesal ler plak ngikut...hahaha. Kalau guys, part² ginie...berjam pun sanggup dorg tunggu.

...nape entah ek? Hobi kot...haha





So tadaaaa! berExhaust cover baru sudah my keta...eh opss, our car :) Keta milik bersama w/pun this car under nama zie dan hadiah dari suami utk birthday zie yg ke-27 last year...hehe :)

...next modified will be, tukar lowered spring plak. Tunggu for the entry ea...maybe esok kot story kan +__+









Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

16 comments:

Zura said...

akak bab2 modified kete nie minat jugak tp xdelah knowlegde sgt..

Riena Haiqal said...

ntah kenapa hobi lelaki ni kalau pasal kereta bukan main yer.. kalau bole hari2 nak fikir tang kereta jer.. macam husband saya la tu.. ada jer nak ubah sana ubah sini..

alinac lover said...

syg kete kan

qushairi said...

Perkara biasa bg lelaki

qushairi said...

Perkara biasa bg lelaki

nur anis said...

sebab tukar exhaustlah minyak kereta saya cecah seratus sebulan..tapi selalunya lebih seratus..-__-"

Mizz Coki said...

Hahaha.
Laki sumer sama.
Lepas beranak pinak nanti.
Kereta sampai tiga bulan tak cuci.
Time ni iye iye nak modify bagai.
Kamu tengokler nanti.
Aku udah tengok, termasuk laki senirik, my asst's punya hubby, my own male friends, semua camtu. lepas dpt anak sorang kereta pun tak terjaga lagi.
masa masih belum beranak, masih single, duduk 10 jam kt bengkel pun sanggup.

Mizz Coki said...

Bertuahnye kalau petrol seratus sebulan. kiterang sebb kongsi satu kereta, dari Pending ke Sentosa, satu bulan merasa 5-6 ratus. tak termasuk di jalan raya sbb kerja hubby mostly buat marketing/sales dan perlu jumpa orang ramai.

sweethOneY said...

rajin dillah nk tukar bagai semua. kreta aku semua still standard lagi. Xde duit nk tukar pun ye. Haha

Misz Mieza said...

Wah! Dah start make up kete dah.. Phewitt! Smart cover baru! ^_^

Myra Jay said...

Kalau myra tak suka lowered keta-nyusah bila jumpa 'Gon' jalan, kalau calar nanges beb ;)

BTW-exhaust baru tu cantik la ;)

AmirFX said...

Kacak.. :D

Ardini Humaira said...

aku lak tuko 4-4 taya kete huk3.. pokai sebulan

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Sofia dlu ms ade syuk, die la yg tau bab2 modify kete sane sini..sofia serahkan 100% kat die..tp skg dh xde sape dh nk bwt..sofia sndr pn tak tau sgt psl kete..tau bw je.. :(

regards,
Unsmiley

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wahhh...cantik...hehe.Kete YM, basic je.Tak pnh buat ape2 lagi.hehe

zh-ena said...

still pki yg original jea