Terjatuh Terduduk ... Oouchhh!



Semalam bukan main lg Zie nk ikut cakap husband utk gi check up kat Klinik Sharifah Ihsan. Bila tiba hari ni...tetiba SMS kat husband say, better tunggu sesama dia je gi check up hujung minggu ni nnti...hehe.

...sure uols nk taw apa yg terjadi kan? Meh zie storykan sependek-pendeknya

Pd mlm hari sabtu td, nyau zie 2 ekor (Rifqi and Chester) bergaduh. Chester gigit Rifqi, Zie tgk nk masak time tu. Bila tgk je dorg bergaduh...apa lg, nyibuk arr jd org tgh utk leraikan nyau 2 ekor tu.

Nak di jdkan citer, Zie pi ler simbah dorg guna air paip. Habis basah lerr lantai dapur. So husband cecepat la nk gi mop kan n suroh zie keluar. Zie plk keluar dari dapur siap bawa penyapu lidi. Kononnya nk takutkan Chester.

Alih-alih, kedolatan dgn kucing....terus zuppp terjatuh terduduk koooo zie uols :( Sakit weh. Belakang kat bhgn tulang belakang lebam teruk ar akibat terkena tepi meja :(

Haa...gitu lah storynya uols. Masa tu, mmg cuak wooo zie. Husband zie apatah lg. Terus panik dia siap angkut zie bawa pi duduk kat kerusi kat ruang tamu. Mak plak pok pet pok pet bebel.

Nasib baik kandungan zie tak pape. Alhamdulillah...pd ALLAH SWT :) Actually dillah on the spot nk bawa zie gi klinik. Zie plak since time tu tak rasa apa-apa and tak bleeding...berkeras ler tak nak gi klinik ^_^ hehe

But now...akan pergi check up bila husband balik Khamis ni nnti. Harap-harap semuanya okay :)










Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
THE SHOPPAHOLIC SHOP
-- Click SINI :)
Tempat menjual perfumes, jam,
baju etc dgn harga yg sgt
affordable :) Jom shopping!

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

17 comments:

Riena Haiqal said...

AstaghfirullahAlazim.. apsal la buat macm tu ZIe.. tak leh ar.. nasib baik tak pa2... risau gak masa tg status Zie kat fb semalam... jangan lupa g check up nanti k.. :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

uiks...bahaya tuh Zie.Gi la buat checkup erk.Mintak2 la takde pape. eh!Zie, kalau meow ke hape ke (animals) la, gado ke ape, Zie halau2 gitu je erk...maklumlah, kita nih bawak budak, huhu...YM dulu, sllu gak maen2 ngan meow, my mum kate takyah la dlu time tgh berbdn dua nie, huhu....

Tentang Kita said...

Alhamdulillah mujur kandungan Zie selamat...hati2 taw....

Myra Jay said...

Lepas ni take care ye dear, kena lebih hati2 :)

Lulu Caldina said...

lain kali tak payah peduli kucing.. huhu

Pupel Liyana said...

nasib baik tak apa2 tapi elakkan dok pukul2 kucing/binatang lain time mgandung ye zie.

Aeen said...

lps ni kene lebih berhati2 yeh zie....:)

dunia milik si yaya said...

zie, yaya ada baca. pantang orang tua2 lah kan kalau pregnant xboleh mrh2 kucing / pukul. takut kenan.

dunia milik si yaya said...

Zie, yaya ada baca mase pregnant ni orang tue2 xbagi pukul / mrh haiwan takut kenan.

Dilakochan said...

Ish terkejut baca ni.
Patut checkup on the spot ikot kata hubby tu zie.

Mmg xde bleeding ke ape. But still kene risaw tu!

Ape2 pun, harap xde apelah kan zie.
Lps ni hati hati tau.

Kt dlm rumah ke lepas ni, pakai slipper getah tu. Slipper rumah kan especially kt dapo tu. bahaya..

Misz Mieza said...

Adoyai dear, napela sampai jadi cenggitu skali.. Bahaya woo.. Nanti gi check tau..

Redlomo said...

mcm mana boleh terjatuh 2... www.redlomo.com :)

Zura said...

erm...dh lah bwk perut...

premium beautiful by noros shahida said...

hati2 lenkali ye zie

Nurul Alyaa said...

sis, hati2 ye lain kali. hihi. bahaya pulak dengar. dh checkup nnt, buat entry keyh? :)

AmirFX said...

Hati2 ktk Zie.. Nway, cepat2 g check-up..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hati2 zie... Syukur la tak de ape2 dgn baby... tp wktu preggy memang ada pntg larang zie, terutamanya dgn haiwan ni.. even suami pun tak boleh nak marah or pukul or bunuh haiwan time wife preggy.