Tetiba Ngidam Makan Ice Cream.. Huhu



I know, I know...pregnant lady mmg tak di galakkan makan benda² sejuk terutama sekali ice cream, ice cream bagai ni. Tp nak buat camne uols. Ngidam nah taw. Frankly speaking, zie mkn ice cream 2 hari berturut² taw.

Sekali yg jenis con mcm gnie. Dan another more, jenis ice cream yg bapak besar mangkuknya...hehehe. Ngidam maaa. Tp yeah...i know, jgn selalu :D









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

11 comments:

Misz Mieza said...

Tak pernah try lagi kit kat nyer eskrem nih.. Macam sedap pulak.. haih! Mulut orang puasa canilah, semua terliur.. Gulp..~

M.A.M.A said...

x pernah mek dengar pun pregnant lady sik boleh makan/ minum sejuk.. even air gas pun boleh minum mun agik segelas sehari.... yang disebabkan x digalakkan because kandungan gula yang terlalu tinggi.

Zie Madini said...

MAMA
-- yeke...hehe. coz kan, setiap kali zie nk minum air sejuk terutama sekali ice cream...messtiiiii lah ada yg say
"eh jgn mkn ice cream/air sejuk nnti tumpembesaran janin terbantut..blablabla" haa..gitu la taw.

hampir semua org say gitu. skrg ni zie mmg kurang minum air sejuk. hanya air masak je. If nk minum air kaler² pun buat guna air masak yg tak sejuk :(

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

kenapa taknak try aiskrim corneto white and black yg baru tu?hehe

L@dyKichiMachiko said...

jangankan pregnant lady....org yg sik pregnant pun ngidam juak nk mkn ice-cream bila baca post tok.. btw, lamak sik singgah ke blog ktk dear, mkin berseri2 nmpknya..seri ibu mengandung katakan.. take care!

lieynanilaz said...

kalau dah teringin tu makan jela zie tapi kena kawal juga..jangan sembarangan semua makanan nak masuk mulut..

Ardini Humaira said...

aku lak kalo makan eskrim orang cakap nanti baby besar.. tapi aku tetiap bulan aku bedal je hahahaha... kan ko tau eskrim tuh fav aku. since awal preggy lagi aku ngidam eskrim.. memula aku dapat tahu aku preggy pun kes aku ngidam meliorrr ngan eskrim magnum terbaru tuh...

AmirFX said...

Mak kmk dolok makan sekerem asamboi tiap ari.. Ok jak kmk nektok.. :D

Riena Haiqal said...

kalau dah mengidam takleh nak cakap apa2 lagi kan.. dah namanya mengidam.. tapi ingat k jangan selalu. tak baik tau. :)

CHU MAJORFLAVA said...

sama kita..tapi mek ngidam mam eskrem buah kiwi walls ya..yummey!!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Zie, takdelah...setahu YM bila dah lepas bersalin baru takleh sentuh bende2 sejuk.Masa preggy adalah masa syorgaaa skli coz boleh makan macam2, lepas bersalin esok, siap la! So, sementara tak bersalin lagi, makan je apa nak makan.Jgn makan bende tajam sudah, like nenas dan yg sewaktu dgnnya.