Demam Semasa Pregnant...aduhaiii, Azab :(



Cakkk! hehe...mesti semalam dok tercari² dgn zie kan kan???


**Click photo to view her blog**


Hahaha..tergelak plak zie baca komen si Herma ni taw. Zie translate ek, dia tanya "Mana awak tak update blog? dah beranak ke?"...hehehe, takkannn ler cepat nak beranak. Lom cukup masa woi...hahahaha.







Actually zie semalam ambil sick leave. Kena demam panas koooo akuuuu uols :( Start hari isnin belah petang dah zie ambik sick leave. tetiba kena demam mengejut plak. Demam panas plak tue...

...mmg azab giler kena demam panas time pregnant cam gnie :( Selera nak mkn takde, tp terpaksa gak telan makanan sebab baby dlm ni haaa **sambil gosok perut**







Belum pulih sepenuhnya :( Muka hado pucat w/pun tempek makeup berinci²...hehehehe :P Ubat² yg doktor bagi pun doktor nasihatkan makan ketika perlu je. If dpt avoid mkn ubat, sebaiknya avoid kata doktor.

...so zie mlm tadi je telan ubat. Hari ni rasanya tak telan kot. since rasa leh tahan :D









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
SARI ANN NAJWA
-- Click SINI :)
Utk membeli kain sari utk di buat
baju kurung etc :) Dgn harga yg sgt
berbaloi dgn kualitinya ^_- Jom
Shopping!

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

14 comments:

asha said...

semoga cepat sembuh zie

psst.patut lah semalam senyap jak ktk.demam rupanya.

Rafflesia™ said...

semoga kak zie cepat2 sembuh :)

Riena Haiqal said...

Semoga cepat sembuh ZIe.. patut ar semalam sunyi sepi jer blog awak.. tercari2 juga.. :)

Ardini Humaira said...

moga cepat sembuh yunk.. patut aaa tercari aku smalam.. haha... p bace kat fb ko ;p

Misz Mieza said...

La, patutla takde update semalam.. Sian mom to be nih.. Take care tau dear.. Semoga cepat sembuh.. =)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

memang tak best kalau demam mase pregnant..selera makan mmg yilekk

Myra Jay said...

Lama tak singgah sini, rindu dengan Zie :)


Take care tau, kena kuat semangat k ;)

mrs kayrul said...

cepat sembuh tau sian kat baby...

kayrul dulu masa preggy demam panas, ambik air asam jawa dan letakkan kat seluruh kepala..sejuk jer...boleh la kurangkan demam tue

faridah nazurah said...

alololo siannya bakal mummy ni.. lebih baik akak kurangkan guna ubat kak.. kesian bby tu. hehe get well soon okey

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Sian Zie...patutlah senyap je. Tapi, betul, ubat tak digalakkan sgt makan for preggy mommy. Kalau perlu je, tu pun ada special meds for preggy mom.Take care yer, dear.Klu perlu, minum air yang boleh sejukkan badan, like air selasih.

~Kirin Selama Perak~ said...

salam.banyak2 berehat.minum air masak ja tau.. :)

Aisumi Chan Kawa'i said...

jgn keje kuat sgt kak.. jaga kesihatan jaga bb ^_^ take care..! muahh! :D

Herma Julianny said...

Oooo...
demam duhal...
ingatkan dah beranak tek...
perut cam besar jak..
hehehe...
tkejut mek nangga muka kucing mek dlm post ktk tok..=D
cepat2 sembuh ar, biasa la, terkena sikit tempias api neraka..;)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

ohh demam...sofia ingatkan dah bersalin..hehe

regards,
Unsmiley