Husband Mengidam Sushi Ler Pulak



Aritu before husband gi outstation selama sebulan, dia ngiyau² ngidam nak makan sushi. Zie if sushi² ni...ada kureng sikit. Bukan x suka makan, tp harga dia mahal but amount sikittttt jer. Tu yg ala² cam berkira² sikit nk makan...hahahaha.

...dasar kedekut kan :P Bila husband idamkan sesuatu makanan, harus kooo its my turn yg belanja dia :D





Dia order salmon sushi set ni je. Actually zie suruh dia order set yg ada byk campuran mcm zie nyer. Boleh rasa dia pelbagai. Tp degil koooo...tetap nk gak set ni je....so biarlah. sudahnya tak dpt dia habiskan. HAHA. Padan muka!

...Coz rasa loya plak bila mkn byk katanya. Haaaa...kannnn dah. Org gtaw, degil.






Ini plak zie nyer :) Boleh lah rasa dia...coz zie ni bukan kaki sushi. Pssttt...bila dh makan...keesokkan harinya, ada terbaca artikel blogger yg pregnant lady sebolehnya elakkan makan makanan yg mentah.

...means sushi harus di elakkan ler. Aiyooo...dah termakan seyy. So how?










Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
GOJEZ HOUZ
-- Click SINI!!! Tempat mejual
produk2 kecantikkan dan kesihatan.
Harus terjah dan beli!

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

17 comments:

Aeen said...

aah...sushi xelok utk pregnant woman..sbb mentah kan...tp da termakan xpe la ...hehehe...sbb xtau kn..xpe...

echa takashimaya said...

i love sushi :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

jarang laa makn sushi ni..loya tekak ngn nasik dia tu..

My Life's Journey said...

kmk peminat sushi yunk .. tapi time preggy tok .. rasa mcm loya jak tga uhuk3..

Tapi sushi nang nyaman yunk .. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Riena Haiqal said...

aik.. dah makan baru terbaca la pulak.. tak per ar.. janji jangan makan lagi kan..
sushi2 ni memang saya tak minat sbab bagi sya benda2 mentah ni errrrr saya tak termkan.. :)

Hazwan Arif said...

Macam sedap je..3 4 hari lepas baru 1st time makan sushi hahaha

http://kalampatah.blogspot.com/2012/06/sushi-king-rm3-di-aeon-station-18.html

lieynanilaz said...

saya sushi pun kureng juga....kalau makan pun pilih set yg macam zie...:)

SYAFIQAHSALEH said...

Dah lama mengidam nak makan sushi :(

ucupiza said...

k.zie xpernah makan sushi lg.best tak??

Tentang Kita said...

dah makan pun....takkan nak muntah balik...hehehe...saya mmg x suka sushi...kembang tekak

Uchi kay-f @hmad said...

seyes if free pun kf tak mo mkn...

Dila Abdullah said...

Sushi mmg fav dila tau... lau tak dapat g Don Sushi or Sushi King, beli kat Jusco tu pon kira mebeles tau... tapi skarang mmg tak leh hadap lagi coz pregnant... peringkat 1 & 2, mmg dilarang.. tapi peringkat ke 3, ok kot. nak amik ni and print-out... wat rujukan... http://images.anisaharbain.multiply.multiplycontent.com/attachment/0/SozBngoKCDwAAHdGPO41/PanduanIbuHamil.pdf

nanakimie said...

nana xleh telan sushi ni sis,xkena dgn tekak..heee..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

a'a pregnant women tak boleh makan sushi...boleh makan yang dah goreng jer..macam tempura kat sushi king tu..makanan dalam tin pon tak boley

Misz Mieza said...

Lohr, kan ada sushi yang cooked punyer yunk.. Kalau MM pun tak lalu nak makan sushi mentah ni.. Tak pernah pun. Kalau makan pun amik ala carte yang bergerak atas meja tu, macam udang tempura ker.. Ha, yang tu MM layan.. Adusss, lamanya tak makan sushi.. Teringinler pulak.. Huhu..

Ardini Humaira said...

ko taw tak... big apple sebelah sushi king.. memang aku giler terliur lah nak makan sushi tapi sebab baca artikel tak elok untuk preggy women aku telan air liur je borong big apple banyak2 kasi tak terliur sushi. haha.. since preggy aku suka gile bedak big apple ;p

Dila Abdullah said...

Aduhai, teringin yer nak mkn sushi... dila lau mkn sushi harus la akan ambil yang set.. semua ada.. salmon sushi ni harus tau... bru terasa mkn sushi... pastu cecah gan wasabi yg da dok gaul gn kicap dia.. peh, mmg mabeles...