It's Gawai Day... Happy Gawai Day, Mak Nek! :)



It's 1st day of Gawai hari ini. since zie ni mixblooded (half malay, half Iban)...so zie nk wish kat Mak Nek zie dan juga kazen² zie yg berbangsa iban, selamat menyambut Hari Gawai Dayak! :)

...gayu guru gerai nyamai deh auk..hehe. Adeh, tercakap bahasa iban ler plak...kehkehkeh. Lamaa arr tak jumpa mak nek :( Mak nek dok rumah panjang kat nunnnn jauh kat kwsn pedalaman (Semanjuk, Engkilili). Kena 4 jam jalan kaki baru sampai :(

Rindu arr kat mak nek. Sure Mak nek tgh dok meriah sambut Gawai...hehe.









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
TEKNIK FBO
-- Click SINI :)
sekiranya berminat menjana
pendapatan lebih melalui
Facebook ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

14 comments:

mMoOnN aAlLeEaA said...

nenek belah mak kitak kah?

ana liyana said...

mcm best je dgr rumah panjang.. teringiiiiin sgt nak pegi sana. tengok masyarakat dorang. bile bace 4 jam jln kaki. gulp!!

Dila Abdullah said...

perayaan dia sama macam sambutan hari raya ke??? serius, dila mmg tak tau.. tak tau, kena bertanya kan???

Dila Abdullah said...

kenapa kena jalan kaki.. 4 jam tu... drive keta tak leh ke??? waaaa, terasa nak kena terokai sarawak ni...

Uchi kay-f @hmad said...

slmt bercuti pn.zie!!!!

Misz Mieza said...

Wah! Jauh tu 4 jam nak kena jalan kaki.. Memang takde cara lain ea nak masuk ke kampung tu?

zh-ena said...

happy gawai day

Tihara said...

meka celebrate cane zie..teringin nak tengok... :)

CHU MAJORFLAVA said...

Gayu guru gerai nyamai!!

My Life's Journey said...

Selamat hari gawai buat mak nek dear jugak .. engkilili dekat sri aman ..yayyy

Riena Haiqal said...

Hye zie. Selamat bercuti juga... Dah start dah terjah blog korang... :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Slmt Hari Gawai Zie...kat Sabah pun tgh Pesta Kaamatan, uuuu...rindunyaaa!

Nurul Fazlina Mohamad Zahran said...

Hai!

Done following ur blog
kalau sudi, meh la blogwalking blog sye..
dan follow :D

btw, very impressive blog!

http://fazlinazahran.blogspot.com/

Myra Jay said...

4jam jalan kaki baru sampai..

Jauh nau.. :)