Perlukan Pertolongan Uols... Tak Tahu Nak Pilih Yang Mana :D



Ni haaa uols...zie tgh hati belah² nk belikan baby bottle yg mana satu. Dengar² dua² brand ni bagus. Tp itu lah..hati ni belah² je nk beli yg mana. Nak beli yg Tommy Tippee sbb botol dia comel..hehe. Tapi...hati ke Avent. Eee...camno ek?

...so pd yg dh berpengalaman tu, boleh tak rekemenkan mana yg lg bagus for my baby kelak. Zie dh start nak shopping barangan baby ni. Tp tggu husband balik, baru start shopping berdua. Baru syorga...hehe








Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
TEKNIK FBO
-- Click SINI :)
sekiranya berminat menjana
pendapatan lebih melalui
Facebook ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright?

22 comments:

nur anis said...

hihi..saya tak de pengalaman lagi..tapi tengok anak buah saya, semua botol susu dia taknak..dari murah sampai mahal..nak susu badan yang fresh dari badan jugak dia nak..

Uchi kay-f @hmad said...

lah hati belah2 ke pn.zie...klu mampu beli je 2-2 tue..klu tak,kf sages beli yg brand "Avent".. sbb BPA free <----ini tak efek pd baby tuk plastic ..

Jiejah @ Iza said...

skrg semua bottle pun BPA free . tp akak rasa kan zie , x perlu beli awal sgt sbb awal2 ni sure baby b/feed kan? nanti bila nak masuk kerja baru fikir nak pakai bottle apa .
kadang² baby ni kene try & error jugak jenis² puting bottle tu baru sesuai :-))

Mrs. Adnan said...

botol mahal ke, murah ke, bpa free ke, plastik ke tak menjamin apa2 zie. yang penting kesesuaian puting botol tu. ada baby suka puting cutting biasa, ada yang suka jenis wide neck. saya cadangkan zie beli yg tommy tippie tu coz harganya tak semahal avent. puting susu pun mirip puting susu ibu. nak lg murah try brand pigeon, MAM, NUK, atau japlo. susah2 tunggu baby lahir dulu zie..hehe!

Norfadli said...

dua-dua ok..nasihat beli avent and tommy tippee ambik satu set dulu..lepas tu tgk baby lebih ke mana..pengalaman saya..puteri yang tercinta prefer avent..tommy die kurang sikit walaupun design die menyamai..ibu punya...faham² je la ya

sitikadhijah said...

akak saya cdangkan beli Tommy Tippe sbb ank buah saya pakai jenam tuh.. botol tuh tahan panas.. saya selalu rendamkan susu ank buah saya.. ank buah saya still breast feeding.. sbb mak die keje so die minum lam botol la..

p/s : saya x kawin lagi tau kak tpi sya dah terdedah ngan penjagaan bayi.. hehe.. mak saya jage baby sbb tuh saya tau.. hehe.. :D

K O R I E said...

jgn ajar baby menyusu dgn susu botol unt 6 bulan pertama, nt dia xnak dah breast feeding.

tp klu akak just nk prepare jea xpea laa, unt susu perahan kea. ;)

berkenan botol yg bwh ;)

Super Nia Hana said...

anak hana takmo Avent
--nangis sebab mahal wooo

so pkai tommy tippee terus je laju nyonyotnya
apapun..cuba amik yg slow flow punya tauuuu

lily lotus said...

akak pun berbelah bahagi. tengah dalam dilema mcm zie jugak. kena baca testimonial pengguna kat google.

Atien Dyana said...

sis, dua2 ok and BPA free.. beli dua2 boleh.. tp awal2 ni slalunya beli 1-2 aje.. xyah beli bnyak2 sbb baby breastfeed and kena tgk baby selesa pkai puting mana..

Ayu Firzara said...

Zie dear, ayu beli brand Avent for my baby yang akan lahir soon...hehe...coz so far sesiapa yang pakai avent confirm puas hati sebab baby boleh terima botol dan puting tu...dia ada banyak jenis puting, untuk newborn sampailah besar...bottle dia pun sama...pastu boleh attach dengan breast pump dia...best...lagipun senang nak cari kalau ada barang rosak ke sebab kebanyakan kedai/online shop ada jual brand ni...

Ayu beli online je lagi murah, compared to beli kat kedai. =)

Try lah tengok kat website ni : http://www.littlekids.com.my/

cik chinta said...

pki tuperware?ble tuko klo buruk.

~daRLee ZuRiS~ said...

yunk, bagi aku lah kan..ko nak beli jgn beli banyak2 dulu.sbb nanti jadi cam anak dara aku tu.langsung xmo botol.last2 dari avent, tommy tippe, MAM sampailah botol anakku dibuang aje.
just beli 1,2 je dulu.tengok yang mana sesuai dgn baby ko ti.

tu pengalaman aku lah ek
:)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Zie, nasihat YM, better Zie spend utk beli Medele Harmony Set, utk Breastfeed, dah ader bottle sekali taw.:) Breastfeed nih banyak sangat benefits utk Baby. YM dulu sgt bercita2 nak BF Dak yayan sampai umo 2 tahun, tapi disebabkan dak yayan sakit jantung, dia tak bertenaga sgt nak BF, so YM terpaksa stop. YM sempat exclusive breastfeed 6 bulan je, :(
utk permulaan zie beli je, 1 botol kecil avent tu kalo nak,in case masa hari pertama tuh, air susu tak keluar byk lagi...
Hope this helps dear...:)

eVa said...

yahh start bebeli dah.. bgs2.. awal beli ow.. mek xtauk juak ahhaha.. kmk suka tyk pendpt org nok pepet nya nok bgs pun.

ViccMalarn said...

Beli dua2 kak.. Kakak mek pakey dua2 ya.. :)

Ietams said...

akak vote for avent. memang botol & teat avent jadi pilihan utk anak2 akak. alhamdulillah dorang semua tak confused. still BF walaupun dah guna bottle feeding mase dlm pantang. sbb 2-2 anak masa baru lahir akak mengalami sore nipple yg teruk..

Dila Abdullah said...

kalu dila, dila akan beli Avent tu.. tapi tok permulaan di atas nasihat org keliling Dila, dia soh beli yang saiz kecil jer dulu... sbb dila nak breastfeed baby tu sendiri...

salmia saidin said...

semangat nak breastfeeding mia berkobar2 lepas join group kumpulan ibu2 menyusu kt FB. banyak info boleh dapat even kita just mummy to be. get ready awal2 tak salah.
https://www.facebook.com/groups/KIM.susuibu/

pasal botol tu, mia suggest beli kedua2 jenis sbb xsemua baby sesuai dengan certain bentuk puting botol...

Riena Haiqal said...

Zie.. Bg sy dua2 pun ok... Tp saya Lebih suka Tommie tippie sebagai puting Susu Dia McM puting susu Kita.. Anak sy tak keliru antara puting tu dgn puting susu sy.... Terbaikkkk

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

beli 2-2 jerk zie...coz yanty dha guna 2-2 memng berbaloi...anak first memng xcited nak benda alah gini...tapi insyallah 2-2 dapat di miliki coz 2-2 harga yang berbaloi...ehehehe

M@Ri@M said...

salam zie...sy blog walking terjumpa plak blog zie ni...just to share...walaupun breastfeeding..still kena beli botol utk standby naik kerja nnti.tp jgn introduce bottle awal sgt kt baby.to my opinion..the best bottle esp utk bf baby ni..is MAM brand.try la google.selain BPA free..dia jugak anti colic..puting dia lembut n even baby x compius puting.try to search more info psl MAM ni..it's worth buying.harga pn x mahal sgt.sebotol dlm rm35 utk yg 50z tu..kalo x silap la :-)