Tutorial Camne Nak Buat Bow Ribbon :)



Morning uols, selalu tgk zie pakai bow ribbon brooch sbg accessories shawl zie kan? Rupanya senang je koooo nk buat bow ribbon ni. Terutama sekali utk jenis yg menggunakan kain n berjahit .nih sharekan tutorial yg zie jumpa kat youtube.

...Di sebabkan buat masa skrg ni zie tak leh nk buat dulu (coz dlm pantang utk berjahit dan bercrafting...huhu. takut anak kenan), tu yg zie tempek ka dlm blog ni.

Utk kemudahan di kemudian hari...hehe. So here's the tutorials ^_-











Yg ni tutorial menggunakkan ribbon dan glue. Super super senang dan sgt cute ler resultnya :)






Yg ini plak, tutorial buat bow ribbon mengunakan kain dan berjahit. Pun senang gak rupanya kau! Pejam mata pun dh leh siap rasanya kot...wahhh akuuu, over! hehe






Dan yg last ni plak, menggunaka ribbon. Tp yg ni double loop plak. Rupanya gitu nk buat bow yg ada double loop tu ek. Baru tahu gak...hehe. Seriously, tak sabar nk try ke semua tuturial ni. Boleh ler zie buat sendiri bow ribbon brooch utk shawl accessories zie kan.

...tp itu lah. Kena gak ikut ckp org tua w/pun kurang nk pecaya. If mak tak kasi berjahit, bercraft yg glue menglue ni...kena dgr. Tak susah maa ikut ckp org tua drpd kedolatan nnti :P








Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

8 comments:

RL : roundlollipop said...

Comell.. ^_^ Keep it up, dear.. ;)

"FREE GIVEAWAY FOR THE FIRST 100 FOLLOWERS http://roundlollipop.blogspot.com/p/giveaway.html"

My Life's Journey said...

comelnya ... senang juak yunk ..best2

Miss Wawa83 said...

cute..ley try ni!!

Riena Haiqal said...

sangat2 comel la.. boleh try nanti dan tak yah lagi dah nak order2.. heheheheheheh.. :)

Misz Mieza said...

MM banyak jumpa tutorial buat bow riben cani.. Senang sangat rupanya.. Tapi bila kemalasan menguasai, apa pun tak boleh buat.. Huhu..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Alhamdulillah, YM mmg buat sendiri sebab YM jual Headbands for babies+kids...senang je, mau rajin je...:)

Ardini Humaira said...

aku dok buat ni letak kat pillow2 yang ditempah :D

nur ezqy said...

3D Rose Lace CANTIK DAN MURAH!

Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera...
Menjemput anda ke online shop

info boleh didapati

http://lace-rose-murah.blogspot.com/

1 Row Lace Rose dijual dengan harga RM 4.50 dan RM 5.50 / meter sempena pembukaan online shop saya
Sangat Cantik....Boleh dijahit pada tudung, baju atau gaun dan headband sicomel...BANYAK LAGI WARNA MENARIK DI LAMAN WEB SAYA