Air Zam Zam Utk Ibu Mengandung dan Bayi



Sejak dua menjak ni, since sebulan lebih je lagi utk zie bersalin...rajin plak kooo aku google selusuh bersalin la, dipermudahkan bersalin la bla bla bla...hehe. Need to prepare myself for it maa...hehehe :P

...so nih, zie terjumpa khasiat air zam zam utk ibu mengandung dan juga utk baby :) Zie kongsikan kat sini ek.

Antaranya, amalan meminum Air Zam-Zam dapat membantu mempermudah proses bersalin. Juga, elok jika dapat dititiskan ke dalam mulut bayi yang baru dilahirkan.

Sebelum minum Air Zam-Zam jangan lupa doa/selawat berikut;


أَللَّهُمَّ إِنِّى أَسْئَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا
(ALLOHUMMA INNII AS'ALUKA ILMAN NAAFI'AN)
Ya Allah, Aku memohon padamu ilmu yang bermanfaat

وَرِزْقًا وَاسِعًا
(WARIZQON WAASI'AN)
rezeki yang luas

وَشِفَاءً مِنْ كُلِّ دَاءٍ
(WASYIFA'AN MINKULLI DAA-IN)
ubat dari segala penyakit


اللهم إني أشربه مستشفيا به فاشفني

ALLOHUMMA INNII ASYROBUHU MUSTASYFIYAN BIHI FASYFINII

Ya Allah, sesungguhnya saya minum air zam-zam dengan harapan mendapat kesembuhan, maka berikanlah kesembuhan kepadaku.



Selepas doa/selawat, sebutkan hajat dan niat (agar mudah bersalin, bayi dan ibu sihat, dsb.)

Kemudian, minum lah air zam-zam tersebut. InsyaAllah selepas berusaha, tawakkal kepada Allah adalah yang terbaik.

Pssttt...since aritu emak zie baruuuuuu je beli 1 gallon of air zam zam. Leh ler zie start praktikal cara ni kan :) Yippieeee! hehe.. Oh ye, info ni zie perolehi dari google search ek. So...

...credited to -- Doa Mommy Utk Mu blog :) Thanks for sharing this info :) Double thumbs UP!









Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

9 comments:

Qienah said...

Semoga di permudahkan..:)

Cik Anis said...

semoga selamat semuanya ^^
selamat berpuasa ^^ jemput ke blog cik anis :)

p/s msti baby pun comei cam kak zie :)

TiranaAduka said...

Salam....
Selamat Menyambut Ramadhan...
Semoga selamat semuanya..
amin

Herma Julianny said...

Ooo...
kmk pernah bc,
kurma pun bgus juak utk ibu dan baby...
baby yg baru dilahirkan diberi merasa buah kurma..=)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Air zam-zam mmg air yg terbaikkat dunia nie. Insyaallah, akan bermanfaat utk Zie & baby.Rajin2 minum yer.:)

Aleyn said...

Air Zam Zam memang elok untuk segala...

Semoga Zie Selamat melahirkan anak nanti, amin

Selamat Berpuasa!!!

Riena Haiqal said...

semoga dipermudahkan yer Zie..
dan semoga semuanya selamat... (^_^)

ιfαh♥ said...

Salam ramadhan dan selamat berpuasa..
semoga kita semua diampunkan dosa dan diberkati Allah SWT..
comelnya akak nih...suka tengok org pregnant....comel sgt ! Semua yang terbaik ye kak...inshaallah
Doakan saya yang terbaik dalam SPM tahun ini ye..
Timakasihhh ;)
nice blog !

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

A'aa..sofia pernah baca, antara doa2 makbul nih sewaktu hendak minum air zam2..memang elok untuk diamalkan..

Semoga selamat segalanya :)

regards,
Unsmiley