Akhirnya...After Sebulan, Baruuuu Dpt Makan Mee Belacan :D





ADS: Check Out this new Colgate SlimSoft toothbrush, uols :) CLICK SINI utk lihat specs berus gigi ini ^_-





Akhirnyaaaaaaa!!! Setelah sebulan lebih dok ngidam nk makan mee belacan ni...akhirnya, dpt gak zie and baby makan. HEHE. Pd hari ahad yg lepas, husband bawa zie ke Lock Ann cafe utk penuhi idaman zie...hiksss ^_^

...thanks syg ku suami tercinta! hehe






Kalau bagi husband zie, dia tak berapa suka sgt dgn taste mee belacan ni. Tapi BAGI ZIE, nangis wooooo rasa mee belacan ni. Semangkuk tak akan pernah cukup punya! Kena DUA MANGKUK! Haaa itu baru cukup dan puas makan...haha.

...uols dak semenanjung sure tak berapa nk familiar dgn makanan mee belacan ni kan? Well, ianya adalah makanan org sarawak ^_- If uols dok KL...and if uols rasa nk try mee belacan...

Sila terjah restauran artis Deja Moss ek. Coz aritu tgk Jalan-Jalan Cari Makan, kat restauran dia ada served mee belacan :)











Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
MY QURAN DIGITAL
-- Click SINI utk membeli dan
melihat fungsi2 Pen Digital al-Quran.
Miliki pen ini utk memudahkan anda
menghafal dan belajar Al-Quran :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

✿Lady Ainaa✿ said...

Mee belacan?? tak pernah dengar... tapi nampak macam sedap!! huaaaaaaaaaaa.. nak rasa juga...

Herma Julianny said...

kmk cuma tertarik nga telur padinya jak.=D

sweethOneY said...

tulaaa tak pernah rasaa awat hang tak bawak aku pegi makan sana dulu duluuuu hehee

yanggg aku macam ada niat nak pergi kuching lagi lah nanti :)

blog-tips-kurus said...

dear,
i nak p Kuching ni. nanti belanja me ye. tqqqqqqq!! :-)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

A'aa sofia memang tak pernah rasa mee nih..ingin sgt nak try rasa since zie selalu citer psl mee nih..tp sofia area putrajaya tak tau mana nk jumpe..huhu :(

regards,
Unsmiley

Riena Haiqal said...

wah sedapnya mee belacan.. paling sedap bila ada belacan.. perggghhhh

Ujie said...

patutla tak penah tau..mskn sarawak rupanya. mcm combine mee hoon & kue tiaw..

Zie Madini said...

SWEETHONEY
-- haha...tu la kan. terlupa plak aku nk bawa ko makan kat benda alah ni. tp rasa nya masa ko n fea dpt, belum famous lg makanan ni taw.

eh yeke ko nk turun sini lg. haaaa jgn ko tak jumpa aku. nnti aku bawa ko kuar jejalan. tp make sure pergi lepas aku hbis pantang ek..hehehe

atty's said...

bila lah dpt merasa mee belacan nie

Zie Madini said...

BLOG-TIPS-KURUS
-- hehehe. boleh. bisa aje di atur. bila mau mai cnie ek? mintak fon number. mana taw kot kot ada kelapangan n kita leh meet up. hehe

Zie Madini said...

BLOG-TIPS-KURUS
-- hehehe. boleh. bisa aje di atur. bila mau mai cnie ek? mintak fon number. mana taw kot kot ada kelapangan n kita leh meet up. hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

A'ah, YM pun nampak,kat Cafe Deja Moss tuh ader jual Mee belacan, :)

My Life's Journey said...

wahhhh nyaman upanya yunk? ktk suka mamam belacan time pregnant tok kmk nanga ..hari ya ktk cari kedundung n belacan .. haaa teliur juak kmk hahaha .. mauk carik juak yunk!!! sedapnyaaaa

mrs kayrul said...

cam pelik jer bunyinya..mee tue letak belacan ke zie..ke nama jer...telur tue, telur apa yg hitam semacam jer

zh-ena said...

tak pernah dgr ada mee belacan selalu dgr n.grg belacan jea