Beli Sudah Set Jamu Semasa Dalam Pantang Nanti :)



Sebelum weols sambung beli barangan baby, Zie dan husband ke Mustika Ratu di Wisma Satok dulu. Nak sediakan awal set jamu utk dalam pantang nanti. Leh senang bila dah tiba masa...tak yah kelam kabut husband gi beli :)

...mmg nak kena well-prepare. Who knows, beranak awal lg dari tarikh expected due tu. We never expect maa ^_-






Kali ini, bawa emak sekali utk jd penasihat pencarian **hehe** Tang jamu-jamu utk dlm pantang ni, harus kooo kitorg muda ni serahkan pd yg veteran :P hikss...







Dua set ni dah ada siap dgn bengkung sekali. Zie tak nak set yg ada bengkung. Coz yg emak dh pun beli bengkuk utk zie dulu (click SINI utk baca entry tersebut)

...since dh ada, so tak nak ler ada bengkung lg kan. Membazir je. Better save budget ^_-






Inilah set jamu yg tanpa bengkung yg menjadi pilihan :) Semuanya lengkap utk 40 hari dlm pantang :) Zie dlm proses berpantang nnti, zie serahkan 100% kat mak. Ikut suka mak ler nk kasi zie apa time pantang nnti.

...apa yg penting, nk displinkan diri berpantang ^_^







Psssttt...apply membership terus koooo! HAHA. Ye lah, for sure after ni akan dtg beli benda alah kat sini lg. So harap kooo apply membership. Ada diskaun taw if member. Siapa yg tak nak, kan? Hehehe...

...dorg bagi temporary card dulu. Nnti baru dorg replace dgn actual card :)









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
LADIES FASHION
-- Click SINI utk
membeli dress, blouse, hot pants
etc yg sgt lawa dgn harga yg MURAH! :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

13 comments:

Riena Haiqal said...

wah, dah ada set jamu utk berpantang nanti.. pilihan yang tepat la dengan mustika ratu..

Izan Ishak said...

kak izan pun dari anak yg 1st mmg beli jamu mustika ratu tau zie. baunya best gitu!

M.A.M.A said...

kmk prefer ubat kampung. Tapi kmk x makan ubat time pantang. Beli tp sik makan. air periuk jak minum ya pun baby sebulan bok minum. haha.

Mun baby ada kuning, ibu x digalakkan makan ubat mun ibu BF la, takut susu panas, kuning lambat turun.

biasanya org tua - x boleh minum air kosong banyak, takut "buey".

tapi kmk minum 8-10 gelas air sehari coz BF baby perlu minum banyak air sik tubuh kita kering.

biasanya org tua - x bleh makan buah - sejuk.

kmk makan buah prune & apple even jus prune pun mek minum - elak senggugut. And vit dalam buah epal boleh mempercepatkan jahitan cepat sembuh.

buah nangka, temedak nang x boleh la.. ya nang sejuk. hahah.

makan sayur banyak utk elak sembelit & boleh nambah susu ibu. trust me!

terpulang dgn individu la, mcm kmk nang bergusar ngan mak mek time pantang coz bg kmk la, ada yg mengarut bab pantang2 tok. hahaha... well, apa2 pun terpulang... heheh.. :)

~AmyLiana86~ said...

selamat makan nasi dengan ikan panggang yer zie..hehehe

Ayesha Askandar said...

bgs. nanti kalau last minit..kelam kabut n pilihan pun jadi kurang tepat :)

Sue Saari said...

salam zie..seeloknya amik jamu ni bila baby dah umur sebulan ke atas...sebab kdg2 baby tak tahan dgn jamu ni..lagi2 kalau baby yg BF...baby boleh jadi cirit-birit klu tak thn...jamu ni kan panas... =))

genuine1224 said...

bagus bli awal2 tp kena tgk serasi tak dgn badan. klau sembelit, better stop dlu. or baby ada kuning. seeloknya tgg seminggu 2, baru mkn jamu. apply yg luaran dlu sblm mkn jamu. dah confirm bby bebas jaundis, bt start

lily lotus said...

betul tu. beli awal2 senang. selamat mendisiplinkan diri!

Ardini Humaira said...

aku nyer set berpantang dalam proses.. tunggu sampai sebab aku oder online. huhu...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Awal-awal jangan makan lagi takut baby kuning..bila dah start kuninh susah nak turunkan kuning tu kalau makan jamu..nieza pon ada jugak beli jamu..tapi yang nona roguy tuk tambah tenaga dalam pantang tapi still tak makan lagi skang ni sebab baby dah kena prolong jaundice..risau kang lambat hilang kuning dia kalau makan jamu..

Anak sulung, elok berpantang traditional..bile lagi nak merasa ka..hehe..bila dah masuk anak ke2.. Terkejar-kejar nak buat semua benda.. Berpantang macam orang dolu-dolu bagus..badan memang raa cergas even banyak yang tak bley makan..bak kata orang tua-tua "kita nak pakai badan ni lama..bukan setahun dua je"..hehehe

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Ohhh..bis nnt kalo bfeed ank xpe ke mkn jamu?

regards,
Unsmiley

MaMa sYahMi said...

mira sentuh jamu seminggu jer...sbb tak leh makan jamu sbb czer and ada bleeding masa bersalin..doktor tak kasi mkn..plus baby kuning lagi time tuh..last2 pakai param kat badan n menda yg kat dahi tuh...huhu..tapi berkesan jgk bab nak turunkan berat badan...turun 16kg masa berpantang..:)

Misz Mieza said...

Macam best plak berjamu2 bagai ni.. Banyak khasiat jamu ni kan? Untuk yang nak kecantikan dalaman & luaran pun boleh jer nak amalkan jamu.. Tapi tak berani nak beli takut tak termakan.. Huhu..