Didik My Baby Mengenali Ayat Al-Quran Mulai Sekarang :)



Hehe...lately ni Cici (doll merah tu) selalu je jd model dlm gambar zie skrg kan? Lamaaa dh tak gunakan Cici jd model. Skrg dh aktif balik dah si Cici tu jd model utk my blog :P hehe...

BTW, Zie and husband belikan headphone utk my baby :)





Since takde kaler merah, ambik kaler putih je la. Janji lawa. Pape pun, murah je beli headphone ni. RM10 je taw...murah kan kan? Hehehe.






Psstttt...download ayat-ayat suci al-quran dan masukkan kat dlm handphone, lepas tu pasangkan headphone kat perut :) Mudah-mudahan anak weols nnti akan lahir ke dunia dan menjadi sorg anak yg soleh pd agamanya dan papa mama nya :) Aminnn...

...setiap kali zie mainkan ayat al-quran kan uols. Aktif giler koooo dia bergerak dlm sana. Suka kot dia dgr...hehe, wallahhua'alam :)








Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

9 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

What a good effort zie...baguz ya..kmk ada baca selain amalkan mknn sunnah nabi...ada satu air tok baguz juak diamalkan tika mengandung boleh jadi selusuh juak...air musoffa namanya dari ekstrak zafaran + air zam-zam n dari air yang telah "ditulis" dengn 30 juzuk ayat Al-Quran serta doa....mcm baguz juak diamalkan zie...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Memang terbaek Zie.!Semoga ayat2 suci tuh akan menjadikan dia seorang anak yg soleh, amin...:)

My Life's Journey said...

wahhhhh bagus pendekatan ktk buat ya zie ..kmk da tga kat u tube ..baby mun kita dengarkan nya ayat suci AL-QURAN .. Nya akan bergerak2 dan sujud ..

kmk ingat tek ktk engkah kat telingga ..paduhal di perut hihi..cute!

Rafflesia™ said...

bagus pendekatan kak buat ni.. :) semoga baby akan jadi soleh solehah bila lahir ke dunia nanti. insyaAllah..

teruja bila kak cakap baby gerak2.. hihihi :) mesti best!

Riena Haiqal said...

Alhamdulillah Zie.. dari sekarang la kena dengarkan surah2 utk baby dalam perut.. agar dia menjadi anak yang soleh.. :)

zh-ena said...

tapi lg elok klu zie baca sendiri al-quran utk diperdengarkan pd anak kita

MYRAspberry said...

memang pun zie...
kalo saya punya baby pun akan aktif kalo dengarkan or baca ayat al quran kat die..
lagi satu boleh dengarkan dia asma ul-husna jugak. saya amalkan tiap2 malam sebelum tido.
cuba la zie try, mesti baby suka....

Misz Mieza said...

Bagus ar Zie.. Tak ramai yang ada usaha macam ni tau.. If ada rezeki my turn nanti nak usaha buat cani gak.. Mudah2an, InsyaAllah.. ^_^

Amanina said...

Salam, hihi :)

Sy pun setuju dgn satu komen kat atas, lagi elok sis bacakan untuk dia. Mungkin dia lagi seronok dan tenang bila dapat dengar ayat Al-Quran dari ibu dia sendiri :)

Dan rasanya ada surah-surah pilihan juge utk baby dalam kandungan yg kite boleh baca. Sy tak pasti, maybe boleh tanya pd yg lebih berpengalaman hehe