Jeles Seyyy Tengok Orang Berpuasa :(



Adeh...kelihatan katek dah aku. Hehe. BTW, Zie tak dpt berpuasa kooo uols :( Time day 1 puasa kan, zie ada try nk berpuasa. Tak sampai pun setengah hari, zie terpaksa berbuka coz kena serangan gastric yg teramat sgt di tambah pula, anak dlm perut mengiyau mintak makanan...huhu

...Ingatkan nk didik anak berpuasa seawal di dlm perut..hehe. Tp tak dpt ler plak disebabkan gastric ni haa. Nampak gayanya...after giving birth nanti, kena la zie gantikan puasa selama sebulan...huhu



P/s:
Sgt jels tgk ibu mengandung
yg lain still lg boleh berpuasa
dan secara tidak langsung, dorg
mendidik anak yg di kandung turut
berpuasa gak. Jeles taw :(











Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
AMY AMEERA MAKE-UP
-- Click SINI :)
Siapa yg memerlukan khidmat andaman
utk nikah, sanding, tunang, dinner etc
....MUST hired Amy Ameera!!! Why??? coz
her touch mmg sgt superb! Dijamin tak
akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

23 comments:

*Vivilicious* said...

kmk posa zie wp ada juak baby tok mcm mogok lapar..ada juak takut since kmk diabetes..huuhu xpa..blh ganti. slagi kmk dpt thn..thn juak kmk..

azizah :) said...

takpe lah kak..kang akak puasa takut memudaratkan baby pulak kan..

nur anis said...

dugaan akak ni...

Sue Saari said...

salam zie...takpe kena ganti puasa sebln pun janji zie dgn baby sht..
nnt ganti lah skit2 setiap bln seminggu lama2 dah habis... =))

Misz Mieza said...

Alahai, cian baby lapar ea? Takpela Zie.. Nanti if rasa better sikit try la puasa lagi.. Mana tau baby dah boleh paham mummy dia nak puasa.. =)

Dila Abdullah said...

Da 6 hari berpuasa... dila pulak da 3 bulan pregnant... alhamdulillah, setakat ni 1 ari jer miss.. coz terlajak tak bangun sahur.. anyway, kena dgr nasihat doktor gak.. jangan paksa dan amalkan diet tok berpuasa bg ibu2 mengandung... kes zie lak, mmg tak leh wat aper la... gastrik tak leh wat men.. 'selamat menganti puasa sebulan yer'.. heheheeee...

Aeen said...

Aeen so far alhamdulilah..xde lagi tinggal puasa....baby pun xmeragam sgt..da petang2 je dy meragam mtk makan..tp stil tahan kan jgk tunggu smp berbuka..:)

mas saari said...

akak alhamdulillah, masih boleh berpuasa.. tak tinggal lagi!

tapi kes zie ni nak buat camne kan, nanti memudaratkan diri pulak..

Eiyka ツ said...

Kesian akak . Takpela jangan memudaratkan kesihatan akak dgn baby cukup :)

MaMa sYahMi said...

takper zie..klu awak tak mampu dan memudaratkan awak n baby better jgn berpuasa...nanti dah bersalin amek masa ganti..mcm myra last year alhamdulillah dpt berpuasa..masa tu memang dah cukup hari..alhamdullahh..baby tak meragam...so dpt la jgk puasa sampai hari ke 23...sebab lagi seminggu nak raya hero kecik saya melihat dunia..so kene ganti 7 hari je...alhamdulillah dah ganti pon..so awak pon pelan2 ganti..jgn risau sgt ea...:)

MaMa sYahMi said...

takper zie..klu awak tak mampu dan memudaratkan awak n baby better jgn berpuasa...nanti dah bersalin amek masa ganti..mcm myra last year alhamdulillah dpt berpuasa..masa tu memang dah cukup hari..alhamdullahh..baby tak meragam...so dpt la jgk puasa sampai hari ke 23...sebab lagi seminggu nak raya hero kecik saya melihat dunia..so kene ganti 7 hari je...alhamdulillah dah ganti pon..so awak pon pelan2 ganti..jgn risau sgt ea...:)

MaMa sYahMi said...

takper zie..klu awak tak mampu dan memudaratkan awak n baby better jgn berpuasa...nanti dah bersalin amek masa ganti..mcm myra last year alhamdulillah dpt berpuasa..masa tu memang dah cukup hari..alhamdullahh..baby tak meragam...so dpt la jgk puasa sampai hari ke 23...sebab lagi seminggu nak raya hero kecik saya melihat dunia..so kene ganti 7 hari je...alhamdulillah dah ganti pon..so awak pon pelan2 ganti..jgn risau sgt ea...:)

SYANI said...

Zie,
Nak tanya sikit, ie beli baju pregnant kat mana ek. Lawa2 la semuanya..

mrs kayrul said...

kayrul dulu dua2 anak pregnant time puasa. Anak pertama tue berjaya 12 hari lepas tue dah bersalin. Anak kedua berjaya penuh masa tue tengah pregnant 6 bulan.

Kalau macam kes zie nie, elok la tak puasa..gastrik nie bukan boleh buat main..Kang ada tergolek2 tahan sakit.

Takpe ganti puasa sebulan pun, janji anak dan ibu sihat...Jaga kesihatan tau

sweethOneY said...

yang, jangan terus amik keputusan nak ganti puasa sebulan. cuba dulu puasa hari2 ataupun selang sehari ke, bila dah rasa tak larat memang tak boleh sangat tu, berbukalah ek..

ini pendapat akula :)

Zie Madini said...

SWEETHONEY
-- Tak dpt gak yunk. coz time tak puasa skrg pun kan...aku kena sentiasa mkn. kalau tak gastric aku dpt. coz semkn sarat, aku semakin cepat lapar taw...huhu

di tambah lg dgn keadaan aku yg berpenyakit gastric ni :( aku since pregnant dh nk dekat² bersalin ni...semakin kerap aku mkn.

jeles dgn uols yg preggy tp still leh puasa.

Herma Julianny said...

cian ktk eh, gastrik..
ganti jak kelak..
spy x memudaratkan baby comel ktk..=)

aini shahroni said...

sweet giler akak nk ajar anak puasa masa dalam perut..
hihi..
>___<"

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Ohhh yeke?tak pela zie..nnt zie blh ganti..yg penting kesihatan tuh kene jaga..

regards,
Unsmiley

Riena Haiqal said...

dugaan.. takper la Zie. utamakan pemakanan anak dalam perut tu.. setengah hari puasa pun boleh juga kan.. bukannya kita saja2 tak nak puasa.. tapi memang la kan akan ada rasa jeles bila orang lain dapat puasa Zie pulak tidak..

Zarena Heeney said...

yg penting jgn paksa diri

Mrs. Adnan said...

zie, jaga kesihatan elok2. kalo tak bole berpuasa, jangan paksa diri. tapi nak ganti puasa esok, kena tengok betul2. kena bayar fidyah skali tau..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

sian zie...YM ari tu, alhamdulillah, masa pregnant 7monthsplus, YM penuh puasa.Kalau tak menjawab le, kene ganti sebulan, then bayar fidyah skli...alahai...sabar la yer...