Mulai Hari Nie... Dah Mula Kira Pergerakkan My Baby :)



Heylo heylo uols. Sorry ea semalam tak berupdate. Mmg tak dan pun nk buat auto publish bagai. Coz terlampau bz dgn kerja dan ajar budak baru. Lagipun kan semalam zie ada pregnancy check up pd belah petang...

...tu pasal ler blog senyap je. Hehe. But today, insya'Allah akan zie buat auto publish secara curi-curi sekiranya sempatla...hehe :P







Oh ye, mulai hari ni...zie dh start dah kira pergerakkan baby. Menurut nurse, pergerakkan yg tendang-tendang tu tak di kira. Hanya kira pergerakkan yg slow movement tu je..errr, camne nk explain ek? Hahaha.

...Kata nurse lg, sekiranya dlm masa 12 jam, pergerakkan baby kurang daripada 10 kali. Kena straight away gi hospital. Takut baby kurang oksigen ataupun lemas. Eee...selisih malikat 44! puhhhh puhhh.

Semoga baby zie bergerak lebih drpd 10 kali sepanjang tempoh 12 jam tu...Aminnnnn.



P/S:
Haa..dh dpt dh word in BM apa yg
dimaksudkan oleh nurse ttg pergerakkan
yg di kira tu. Ianya adalah pergerakkan
yg cam berombak² di perut tu...hehe.










Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog Izza a.k.a SweetHoney86
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Redbloodsnow Copyright©

12 comments:

Cik Aien said...

kak zie :- pergerakan yg slow ke yg paling kuat .. haha salah tu kalau yg slow hikhik :):)

Insayllah semoga baby gerak lebih dr 10 kali... kalau x rasa pape pergerakan or x smp 10 cepat2 pg tau... :)

Riena Haiqal said...

jangan risau Zie.. saya percaya baby Zie memang aktif.. saya pun dulu masa nak kira, memang takut tak sampai 10.. tapi mula dari pagi sampai tengah hari memang lebih dari 10 kali dia bergerak.. :)

Zie Madini said...

CIK AIEN
-- Hahaha...tak tahu lah camne nk explain dlm BM apa yg nurse tu terangkan tang pergerakkan yg di kira tu.Hhehe.



RIENA
-- haa tu ler dear. risau taw. takut nnti tang tgh khusyuk buat kerja, terlupa plak nk tick kan..hehehe :P

Miftah Budi Kurniawan said...

nice post,,, blogwalking

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Ohh tang nih sofia tak de pengalamn n xtau camne..
Apa pun sofia doakan segala urusan zie dipermudahkan dan semoga baby n zie sentiasa dalam keadaan sihat yer..

regards,
unsmiley

My Life's Journey said...

Hihi comeinyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. ooo yang tendang2 tu tak ditick la dear .. ooo baru umi tau .. bestnya!!!

alin said...

pergerakan yang kuat/tendang tulah dikira..adeh... itu bermakna dia ok dalam tu. kalau dah slow baru nak kira, bahaya sebab mesti ada something wrong.. logik tak? *pengalaman

ArELeEz said...

sila b'gerak! fuh3!!! *tiupan semangat* he3..

Ardini Humaira said...

a ah movement yang rasa macam berombak perut.. bukan yang kick gedebushhhh tu hehe... aku pun dah mengira.. malam tadi jam 9-11 kemain dia aktif :D

Pesta Jiwa said...

Wahhh...dah nak jd emak dah ye...lama x singgah blog zie...tahniah kpd zie dan suami...

Uchi kay-f @hmad said...

agk blurr tapi apapun slmt mengira iya pn.zie ..

Misz Mieza said...

Waaa.. Bestnyer.. Baby zie mesti aktif kan dalam tu kan? Tak sabar nak tengok muka baby zie.. =)