Nak Amalkan Surah Ini Untuk Selusuh Bersalin ^_-




Morning uols! Pagi ni zie nk share kat blog zie ni ayat al-quran yg di katakan selusuh utk bersalin. So pd mommy² yg expecting tu, sila amalkan dua surah ni ek. Insya'ALLAH...akan di permudahkan proses bersalin.

So nih dia surah tersebut :)


Allahumma bihaqqi maryam, wa bihaqqi man unzilat 'alaihi suuratu maryam, khaffif 'anni aalaamil makhaadth, birahmatika ya arhamarraahimiin.

Maksudnya: "Ya Allah, dengan berkat Maryam, dan dengan berkat Nabi Muhammad yang diturunkan Surah Maryam kepadanya, ringankanlah kesakitanku dengan rahmatMu Ya Allah Yang Maha Penyayang"


Rabbi yassir, wala tu assir, ya kariim, wa atmim bil khair.

Maksudnya: "Ya Allah, berilah segala kemudahan kepadaku, janganlah Engkau beri kesusahan, wahai Allah Yang Maha Pemurah, dan sempurnakanlah semua hajatku dengan sebaik-baiknya"

-- Sumber dari google ---


Penghujung bulan depan ataupun awal bulan 9, zie akan di jangka bersalin. Now zie baru 7 bulan plus pregnant, seriously...risau gak zie bila nk bersalin nnti. Tu yg gagah cari ayat² yg perlu di amalkan utk di permudahkan oleh ALLAH SWT ketika bersalin kelak.

...Mudahan² semuanya berjalan lancar bila tiba masanya nnti, kan? :) Aminnnn....









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
EPYHRA
-- Click SINI :)
sekiranya uols ingin membeli
product kecantikkan utk kulit
lebih muda dan berseri :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

21 comments:

Ardini Humaira said...

sama2 kita amalkan.. aku pun tengah risau gak ni :)


pssss! yunk nanti ko bei majalah mingguan wanita edisi bumper raya cover lisa dan yusry eyy... ada cerita aku 3pages dalam tu hehe

Riena Haiqal said...

semoga semuanya dipermudahkan dan semuanya selamat yer Zie.. (^_^)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

info bagus zie...yq

mAr@ZiEy said...

Cop..betul ke maksud ayat ini

..Allahumma bihaqqi maryam..
"Ya Allah, dengan berkat Siti Maryam.."

Sebab dalam Al-Quran, Maryam mmg takde SITI kt depan..

Dan juga amalkan Doa Nabi Yunus a.s

لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ
“Tidak ada Tuhan (yang berhak disembah) selain Engkau. Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku adalah termasuk orang-orang yang lalim.”

Doa di mana Nabi Yunus terperangkap di dalam perut ikan..

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

kak,,, mohon keizinan untuk copy doa selusuh nie yer,,

~AmyLiana86~ said...

insya Allah zie..doa byk2 yer..jgn lupa baca surah yusof..nanti anak jd comel..hehehe

My Life's Journey said...

Trm kasih dear ..umi pun akan amalkan .. tunjuk ajarmu sifu ..yayyyy

Dah 7 bulan .. c laamk masa berlalu ..umi yakin ktk pasti boleh yunk! amin

Zie Madini said...

MARZIEY
-- a'ah kan. baru perasan gak zie tang maksud dia. maybe salah part SITI tu kot. zie pun copy n paste dari google..hehehe.

takpe, nnti free zie check refer quran tang surah and maksud dia. thanks gtaw dear :)

eLLy said...

dik penuh dng keserian di wajah mu.. comel sangat

echa takashimaya said...

insyallah.everythng's goin fine.take care :)

CHU MAJORFLAVA said...

kiut ktk lam photo ya...lamak sik ngomen blog tok..slalu baca jak.malas nak masuk akaun...hv e great day darl!!

M.A.M.A said...

mun ada air zam2 bagus untuk selusuh. hope semua selamat.

MaMa sYahMi said...

myra masa nak bersalin last year, mintak asben buatkan air selusuh..sebab lagi bagus rasanya air selusuh tu dibuat oleh asben..

zh-ena said...

mmg elok utk diamalkan.
ena doakan semoga semuanya selamat

mynameismy said...

zie.. boleh tau surah ape ni ye?

nanakimie said...

amin..semoga dipermudahkan sis:)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Tang nih, sofia tak de pape pun utk share..sofia takde pengalaman lgsg..cuma, sofia mampu doakan untuk zie n baby..semoga segala urusan untuk bersalin zie dipermudahkan, semoga zie n baby sihat :)

regards,
Unsmiley

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Amal baca surah maryam..amal doa nabi yunus masa sakit bersalin nanti..insyaallah dipermudahkan..

Kalau ada akar siti fatimah,leh minum air rendaman tu.. Yang penting belajar teknik pernafasan..leh bantu kurangkan sakit bersalin :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Insyaallah, Zie. Semoga semuanya berjalan lancar. Jgn risau, insyaallah semua akan ok. Bila dah bleh tgk bb nanti, syorganyaaa..:)

L@dyKichiMachiko said...

Insyaallah semoga ktk dipermudahkn bersalin kelak..

Mrs. Adnan said...

doa nabi Yunus a.s adalah yang paling mudah untuk diingati saat2 nak bersalin nanti..oh ya zie, air selusuh ni seeloknya dibuat oleh suami..bacakan surah Yaasiin dan doa2 kepada isteri pun dah memadqi untuk buat air selusuh..