Nak Sapu Bio Oil Sekarang....Tapi Takut Effect Baby Dalam Kandungan



Since ramai readers zie nasihatkan zie start sapu Bio Oil mulai sekarang utk reduce or prevent my stretch marks ni, err...actually kwn² zie kat sini pun ada gak dok nasihatkan sapu skrg, jgn tunggu selepas bersalin...takut ianya akan jd teruk.

Tapi kan uols....zie ni ada berpemikiran kolot sikit taw. Kerana terlampau risaukan ttg keselamatan/kesihatan baby. Zie still takut nk apply apa² kat perut ni ha. Takut benda alah tu menyerap masuk n effect my baby.

...tu yg zie risaukan :( Thats why plan nk tggu lepas bersalin start sapu. Selamat sikit...hehe.




P/S:
Psstt...even zie tak garu pun
perut. Still gak stretch marks
appear taw...huhu











:::::: ::::::
AMY AMEERA MAKE-UP
-- Click SINI :)
Siapa yg memerlukan khidmat andaman
utk nikah, sanding, tunang, dinner etc
....MUST hired Amy Ameera!!! Why??? coz
her touch mmg sgt superb! Dijamin tak
akan menyesal ^_-


:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

14 comments:

Ciare Baha said...

Hehehe comel je pemikiran Zie tu. Bese la sbg mak msti risau kan. Anyway kalo yg betul2 selamat try la cocoabutter tu...yg tu mmg khas utk disapukan di perut wanita ngandung ;p

*SiRibenMerah said...

ehh, rasanya guna dari awal.. boleh refer blog my junior..
http://dartdadada.blogspot.com/2010/11/tips-stretch-mark-while-pregnant.html

ibu muda moden yg berani share setiap ilmu dia cuba.. mungkin zie boleh buat rujukan...

EvA said...

Salam....dun wori...apa2 yg ktk sapu d perut xkn effect baby..sepatutnya dr awl dh ktk sapu bio oil...if stretch mark ya dh ada xpat ilang ko (hasil pengalaman kmk la)....huhu....xhal....wpn perut kita dh x cantik tp think positif jak la...pengorbanan seorg isteri dan ibu hehehe...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

a'ahla zie, dun worry...YM dulu pun sapu pwot ngan minyak gak sebab rasa mcm tak selesa.Tapi, Ym akan ensure minyak tuh tak panas, mmg selamat utk bb.:)

ShA-RiFa Al-Jamalullail said...

Hi zie..
actually bio-oil nie bleh sapu start dri awal khamilan lgi..
Sha pun preg mcm u jgk..30 weeks :D
sejak kndungan 2,3 bln i dah start sapu..sapu kt peha, perut

sptut ny dri awal zie dh sapu tau..sbb bleh prevent stretch mark dri berlaku, or at least kurangkn stretch mark..

mcm Sha stkt nie alhamdulillah...xde tanda2 strecth mark pun..but sometime sesetgh org strecth mark akan appear after bersalin..so nnt jdi lgi byk pulak..so zie start sapu bio-oil yea...chaiyokk2

cik chinta said...

xkisahla org ckp apa zie, yg penting apa yg zie rs bgs. ikotkan saja.

mas saari said...

sapu je zie, tak akan effect apa2 kat baby pun..

MaMa sYahMi said...

zie, same goes to me before..tak garu pun but still appear..tpi lepas bersalin baru sapu..huhu..sebab myra pon takot gak nak sapu b4 bersalin..takot efek kat baby or takot skin kita sensitip..huhu..but now lagi sebulan nak dekat setahun my baby tuh...strechmark ni makin pudar laa..but still nmpk..makcik2 ckp kulit myra tebal..hehe..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

jgn takot la zie...rasanya dah ramai yg cube...guna dr awl kehamilan coz bio oil selamat...boleh jugak rujuk doktor...klu takot..

Riena Haiqal said...

bila perut kita semakin membesar memang akan ada rekahan sikit.. tu ar jadi stretch mark tu..
takper ar Zie, bila dah banyak kawan2 yg berpengalaman dah syorkan tak payah ragu2 lagi.. tapi terserah dari Zie juga lakan. sebab saya memang tak der pengalaman pasal stretch mark ni lagi.. masa anak sya memang takder apa2 kat perut saya.

zh-ena said...

blh jea pakai time preggy

aRa said...

yunk...garu bukan penyebab stretch mark...just imagine la...perut kita dolok kecik...now dah besar...makin besar...bab 2 kulit stretch...sikda kena mengena ngan garu la...wagagaga...pendapat mek la...secara logik...boleh jak sapu minya now...biasa dr skrg org sapu...mek dolok sik sapu pun sampi ari tok coz perut mek nang dah stretch sblm pregnant...gemok nak...wagagaga

Cik Sue said...

zie try palmers cocoa butter losyen..mmg sgt effective...cik sue guna masa pregnant aritu skrg lps bersalin mmg stretch mark kurang dan selamat utk baby.. =))

Natascha said...

Zie, mostly produk is to prevent dat thing from happen.. mmg better sapu since dr awl lg,sblm strech mark ni muncul sbb klo kulit kite lembap jer..mse kulit merenggang nanti,die takkan luka.. ko sapu bile dah ade strech mark,die kne buat 2 kerja..prevent n heal... agk terlambat lah tu..tp klo pas besalin ru nak sapu, mmg payah nak hilang yer..sayang body nanti xcantik ade garis2 tuh..