Shopping Barangan Baby --- Part 1 :)



Pada hari sabtu lepas, zie dan husband dah start bershopping barangan baby. Weols ke boulevard sbb kata org kat sana sales murah². Tp bila dh di sana...takde lah murah mana pun, cehhh.

..indah khabar dari rupa. HEHE :D Kalau tahu, baik shopping kat parkson je. Dpt gak bonuslink point :P






Tadaa! inilah hasil rembat weols. Semua biru² kan...hehe. Almaklum ler, weols ni kan expecting anak lelaki, Insya'ALLAH. sekiranya tekaan doktor tu bebetul tepat ler. If tak tepat then keluar baby girl...

...menjawap ler baby girl zie nnti berbaju biru. HAHA :P Zie tayang satu persatu ek barangan intan permata zie n husband ni ek :D











Blanket dan 2 set sarung tgn & kaki baby :) Yg tang sarung tgn & kaki tu..esok sambung beli lg +__+






Cotton bud utk baby :)





Bath math dan wet tissue. Yg wet tissues tu, beli 2 pack dulu. if habis baru beli lg ^_-






Set mandian baby. Beli yg set kecik je. Mana satu yg habis dulu, baru beli yg gedebak beso :D





10 helai lampin baby dlm 1 pack. Tp bila balik rumah, emak kata tak cukup 10 helai. Lampin kena sekurang²nya 20 helai...erkss, ok. esok beli lg...hehe :D






3 set baju baby :) Keesokkan hari rembat lg. Tp baju baby ni tak yah beli byk sgt. sebab nanti kompom ramai org yg akan bagi....hehe. Eh, mengharap ler plak! lalalalala **sambil bersiul**







2 helai tuala baby dan 4 helai tuala muka baby :)





dan yg last but not least...bag utk simpan barangan baby bila kuar bejalan² nanti :) Heart giler dgn bag ni taw. sooo cute! Sgt suka dgn reben tu...hehe. Well, pd hari Ahad which is keesokkan harinya...weols sambung lg shopping barangan baby :)

...so part 2 will be in next entry, Insya'allah. Pssttt, sgt letih wooo shopping barangan baby. Tp sgttt sgttt fun! :) W/pun beli sedikit camgnie...harga ke seluruhanya, perghhh! ratus².

Kata org, 1st child mmg kita akan spend byk duit. Itu ini semua kena beli. Advice zie pd parent-to-be mcm zie n dillah, harus ready 1K budget utk beli barangan baby. Itu pun dah cukup, cukupppp budget.









Blog Pilihan Entry Ini
::::::::::::
CHU MAJORFLAVA
-- Click SINI utk view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

19 comments:

Aeen said...

betul tu zie...budget dalam 1k beli brg baby...2 pun kalo kite pandai nak budget kan...:)

MaMa sYahMi said...

syokk kan shopping baju baby...baju baby yg 0-3 months tu jgn beli bnyk sgt..coz mcm biasa ..baby akan cepat besar..mittens n bootees pun sama...tapi kita yg mak mak kan suke beli menda tuh...sebab cute...heheh....

:: Riri-Fatieha ::~ said...

cantik betul la beg tu...

Riena Haiqal said...

memang saya pun sangat2 suka tengok beg tu Zie.. sangat2 cantik dan comel gitu.. hehehe..
masa Haiqal dulu memang ribu2 juga la duit melayang... tapi memang lepas dia lahir baru kitorang banyak beli barang2 dia.. kecuali baju dia sebab memang akan ada sepupu sepapat akan hadiahkan.. hehehehehe..

nur anis said...

bestnya shopping barang baby....

Mizz Coki said...

Zie, kamek dolok eh, start dr kndungan msk 3 bulan, setiap bulan kamek keluar beli brg sikit2. contohnya bulan tok beli besen mandi, bakul baby. Bulan dpn beli smua pakaian, bulan sigek gik semua botol susu dan brg2 berkaitan. bila dah masuk kandungan 8 bulan, kamek diam renah di rumah ajak, sik maok keluar gilak, only meli brg yg perlu. By that time, dah penuh brg sik berasa. camya juwak mek mesan ngan adik2 kamek.

Sue Saari said...

salam zie...cotton bud tu yg besar ek??klu tak silap pandangan mata cik sue la...utk baby ada yg kecik punya cotton bud tau dear... =))

baju tak payah beli bnyk2 utk new born punya size,baby cepat membesar lagi2 baby boy sebab kuat menyusu tau...

Zie Madini said...

MIZZ COKI
-- haa..mek dolok nang plan gya. tp cdak mak mek n mak mentua mek ada sikit pantang. sik boleh beli barang bby terlalu awal.

paling² pun bila kandungan dh 7 bulan. ya terpaksa ekot pantang larang org tua. thats y berasa giler...huhu

dilla nadila said...

Haishhh
bilela nak sampai turn dila pulak nk beli brg2 baby nie kan... :(
still belum ade rezeki la dear

dilla nadila said...

Haishhh
bilela nak sampai turn dila pulak nk beli brg2 baby nie kan... :(
still belum ade rezeki la dear

atty's said...

beg tu cantik ar zie..berkenan ..

~AmyLiana86~ said...

cantik beg biru tu..=)

Qaseh Suhaida said...

baju baby xperlu beli banyak kalo boleh beli yg 3-6bln terus sbb baby cepat besar

tapi beg biru bereben tu so cute...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Masa YM ari tuh, napkins YM beli satu pack tu je,tuh pun dah lebih daripada cukup coz napkins tu just nak wat lap2 or bedung baby je.Kan ader pampers, :) So, mmg tak pakai la napkins tuh.But, yet, still kene ada la, in case nak guna utk apa2.cotton buds tuh pun, kalau YM tak silap nmpk mcm besar, kan dear?Baby punya ada kecik comel. :)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

A'aa sofia pun dlu rancg jg ngn husband bnda2 mcm ni..mmg sure mkn duit yg ribu2 utk kelahiran baby nih..tuh blm masuk kos bersalin..mmg kne spend sgt byk..

regards,
Unsmiley

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wow...biru...

Siti Asiah said...

sonok kan zie shopping brg bebi...(",)

vanilla said...

salam.. kacak beg ya.. cney beli owh... harga?

Zie Madini said...

VANILA
-- hehe...aok nang kacak beg ya. ada warna pink juak. Kmk beli kat boulevard. tp mek rasa kat mana2 kedey baby yg ada jual barangan brand Fify,...kompom ada jual.

lupak juak kmk berapa harganya sis. mun sik silap below RM50 lah