Wan Shade Tetap Akan Saman Blogger


**Sumber dari mStar**




Rasanya semua dah sedia maklum ttg kes Wan Shade yg di tuduh oleh salah seorg penulis blog hiburan telah merogol anak tirinya tu kan? Well, ianya hanya tuduhan yg membati buta dan Wan Shade tetap akan menyaman penulis blog tersebut w/pun dia sudi meminta maaf secara berdepan.

...haa tu la, lain kali if perkara yg belum pasti lg...sila jgn cepat sgt nk menunding jari. Wan Shade tu belum kawen lg lah. camno nk hado anak tiri bagai...haishhh.


"Tindakan membawa kes itu ke mahkamah adalah semata-mata untuk memberi pengajaran kepada semua “blogger” di Malaysia yang kadang-kadang terlupa mereka bukan wartawan bertauliah dan tidak mengambil peduli tentang etika dalam penulisan.

"Saman ini adalah untuk memberitahu mereka walaupun berada dalam medium media bebas, itu tidak bererti mereka boleh menulis sesuka hati tanpa mengikut etika yang betul sehingga boleh mengaibkan ramai pihak," - Wan Shade

A'ah betul tu. Weols bloggers ni if nk bergossip pun ttg artis, kena lah bertempat sikit. Jgn menulis tanpa sebarang bukti kukuh dan secara membati buta sampai mengaibkan artis tersebut.

...seee, skrg siapa yg susah???



"Apabila “blogger” berkenaan menghulurkan kata maaf secara berdepan, kita sebagai seorang Islam kena terima dan saya telah memaafkan mereka tetapi dari segi kerjaya saya akan meneruskan saman terhadap pihak tersebut," - Wan Shade

Hemprhhh...paham kenapa Wan Shade still lg teruskan niat utk saman blogger tersebut. Aib giler maaa. Moral dari kes ini buat kita bloggers, sila bergosip secara berhemah ek. Think 1st before u write...haaa gitu :)

Psstt...zie tahu siapa blogger hiburan tersebut ^_- winkss









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
EPYHRA
-- Click SINI :)
sekiranya uols ingin membeli
product kecantikkan utk kulit
lebih muda dan berseri :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

4 comments:

Nor Nadiah said...

salam sis...

try hantar tiket banyak2 knp tak dpt be since tukar dot com..

sis try la tgok tips nk dpt be..

http://www.nornadiah.com/2011/10/tips-untuk-dapatkan-buffered-earning-be.html

Riena Haiqal said...

sapa tu Zie? jangan salahkan Wan Shade la kan.. sebab ini melibatkan maruah dan kerjaya dia.. ini sebagai pengajaran buat semua blogger2 seperti kita kan..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

tu lar...elok la tuh utk pengajaran supaya bila menulis tuh gunakan akal fikiran yg rasional,:-)

abdul maLek said...

jom join segmen yang ceritaapakah buat di http://ceritaapakah.blogspot.com