Advance 28th Birthday Present dari My Husband --- DSLR Nikon D5100




Husband: Untuk birthday syg yg ke-28 ni, syg nak hadiah apa?
Zie: Hadiah ek? Ermmmm...nak ape ek??? **ala² buat muka memikir**
Husband: Ermmm...saya bagi pilihan ea. Nak jam Guess baru ke, or
nak iPhone ke, Or nak DSLR. Haa...pilih salah satu.

Zie: Whoaaa! DSLR dlm senarai pilihan? SERIOUSLY **Buat muka terkejut**
Husband: a'ah. Pilih lah.
Zie: SEMESTINYA saya nak DSLR...nak DSLR! Hoho **Sambil sengih² manja**

Husband: Tak nak jam Guess baru? **sambil senyum² mengusik**
Zie: TAK NAK! Nak DSLR. Jam guess baru, zie sendiri boleh beli
Husband: Sure tak nak iPhone? nak DSLR gak ke? **still lg mengusik**
Zie: DSLR...D.S.L.R! **wahh koo akuuu, siap ejakan lagi** hehe

Mmg teruja bila husband bagi pilihan yg ada DSLR tersenarai. Semestinya lah kan uols, zie akan pilih DSLR. Siapa pembaca lama n setia blog zie, sure tahu yg mmg dh lama inginkan DSLR :)







So here we are...ke outlet jual camera² bagai, PC Image di The Spring. Zie mmg since teenage taw mmg teringinnnnn giler nk memiliki my own DSLR. Nak beli sendiri, memang zie tak mampu coz gaji ceciput je kooo uols. Bagi emak, byr rumah, bills pe semua bagai...terus ratus² je buat diri sendiri.

...but now, YAYYYYY! Akhirnyaaaa.






Tadaa!!! Inilah dia my 1st ever DSLR camera. I am soooo happy! Zie pilih D5100 DSLR :)





Mulai sekarang boleh dah ambil gamba cantik² sampai pengsan...hehe. Boleh dah aktifkan blog photography zie...yayyyyy! Nanti bila baby dah lahir...boleh tangkap pic dia cantik² :) Eeee...TERUJA mak noks ^_^ Hiksss







My 28th birthday gift. Thank you soooo much, sayang! Merealisasikan keinginan dan minat sang isteri mu ini...hehe.Ermm...actually birtdate zie is on 12/8/2012. Husband belikan awal since dia tgk DSLR ni ada Raya promotion price. Takut if tunggu this coming Ahad baru beli...

...takut harga promotion dh hbs. Tu yg dia bagi my birthday gift ni in advance ^_^ Hehehe. Menurut husband, hadiah ni utk my birthday and hadiah utk being a mom...awwww :)








Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
GOJEZ HOUZ
-- Click SINI!!! Tempat mejual
produk2 kecantikkan dan kesihatan.
Harus terjah dan beli!

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

20 comments:

My Life's Journey said...

wahhhhhh best2!!!!!!!!!!! ..taniah yunk .. clmk gik birthday ktk ..awal nya pat hadiah hihi ..

sama tempat ktkduak beli kamera gan e.abah .. wahhh past tok pat posing habis habisan tok depan kamera yunk!

Hari raya pun mauk muncul tiba tok (^_^)

ucupiza said...

sis zie..samalah dslr kita

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Eh!Birthday Zie,sehari sebelum birthday my asben...hehehe...whoaaaa, DSLR tuuuu!kagum..kagum nieh...hehhee

Riena Haiqal said...

wow bahagia nya dapat DSLR.. impian dari dulu tu kan.. hehehehe... tahniah Zie... apa2pun tetap nak awal ucap gak selamat hari lahir semoga pnjang umur,dimurahkan rezeki serta sihat2 selalu

Siti Asiah said...

sonoknyer dapat pressie camtu...Hepy Besday Zie nnt...(",)

piko ija said...

untung la dpt DSLR..alang2 beli la nikon d7000....ahahaha

azizah :) said...

wowwww bestnya sis.. untunglah.... jeles nih jeles....hehee

SyUhAdA said...

wahhhhhhhhhh....besnye kak zie..DSLR nie gajet impian syu jgk..tgh mngumpul duit utk beli..hehe

Herma Julianny said...

yay!!
tahniah...^^
kak zie, tumpang tanya lok..
gmbr siapa di PC Image di The Spring ya? (laki berbaju itam)
blakangnya mcm classmate kmk jak.=D

eVa said...

yahhhhhhhhhhhhhhh... dpt bgamba kta bertemu tok.. jeles abissss lokkk ahaha.. alhamdulillah rezeki mok ada anak tok.. hehe.. bok best amik gamba k engkah blog dear.. gamba sharp bh

Zie Madini said...

HERMA
-- hehe. oh, org laki ya kah? Nya kerja cya. salesman di PC Image ya. Nice aie nya dealing dgn customer. nang mdh details sekali. siap ngajar gik ya...hikss

e F a said...

rinduk ati, kelak boleh ambik gambar mekorg tok. heeee. :)))

Hidayah Bach said...

happy betul dia malam nih..
(teringat entry sedih dia pagi td)

belum dua puluh empat jam dah ada berita baik..!

happy birthday in advance ..!
:)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Happy birthday in advanced..bestnye boleh sambut birthday dengan husband..sofia pulak, tahun nih tahun pertama sofia punya birthday tnpa suami =(

regards,
Unsmiley

Dila Abdullah said...

wah best yer... hope birthday kite hubby bagi pilihan macam tu la... waaahhhh, verangan...

Herma Julianny said...

mati2 mek ingatkan classmate kmk tek..
sama jak rupa blakang daknya...
hahahaha...=D

nanakimie said...

wah,bestnya...kalau nana xtau nak pilih mana satu,tiga2 adiah best,nak camera,nana bukan suka begambar sgt,heee....

berapa ye sis kalo promotion?

Zie Madini said...

NANA KIMIE
-- Hehehe...tu ar. semua pilihan best kan. tp akak suka bergambar...mmg dari dulu idamkan DSLR sendiri. tu yg once husband letakkan DSLR dlm senarai...akak terus pilih yg itu..hehehe

Raya promotion it only cost RM2100. normal price RM2,449. RM300 lebih save kan..hehehe

Myra Jay said...

Wahhh hebat hadiah besday.. Tahniah ye..

Cantik!! Myra punya Nikon D90..
Tapi tak pandai guna lagi :D

Misz Mieza said...

Wow! Bertuah sungguh badan Zie.. Alhamdulillah, rezeki bulan puasa. =)