Antibiotik yg Diletakkan Dalam Eskinol Cleanser





Semlm zie ada keluarkan entry ttg Eskinol Cleanser yg di campur dgn antibiotik kan? (click SINI utk baca entry) Ada yg bertanyakan apa nama antibiotik tu. Ermmm...zie lupa ler plak pe nama antibiotik tu. Tp apa yg zie tahu...

..ianya berbentuk ginie...











Haaa...inilah antibiotik tu. Kat sini kan, if uols beli Eskinol Cleanser ni kat pharmacy, kompom staff pharmacy or pharmacist itu sendiri akan tanya, "Nak letak antibiotik tak?" haaa..gitu.

...selalunya mmg dorg letak straight away time uols beli eskinol if uols say nak letak






If uols nk letak sendiri, gnie caranya :) Ambil serbuk tu je ea. Pastu goncang sehingga sebati. Utk botol kecik, 2 antibiok di perlukan. Utk botol besa, 3 antibiotik di perlukan...

...zie pernah post entry ttg cara pemakaian toner zie (click SINI utk baca entry). Ramai yg mempersoalkan whether it safe or not...





Hehe...wajar aje dorg mempersoalkan coz itu lah pertama kali dorg tgk penggunaan toner/cleanser yg di campur dgn serbuk antibiotik. Well, camne zie tahu cara ni??? Zie ikut cara pharmacist :) Kat sini (kuching), setiap kali customer beli eskinol...

...mmg dorg akan tanya nak di campurkan dgn antibiotik ke x? Persoalan whether it safe or not...kena refer dgn pharmacist or doctor la ea. dorg lg arif. So far zie pakai...takde sbrg masalah lah.

Makin licin je muka tu, ada lah. hehe. Tp pd uols yg alah dgn antibiotik, dinasihatkan jgn cuba ea :)











Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

32 comments:

nur anis said...

saya rasa macam nak cuba pulak..:)

nur anis said...

saya rasa macam nak cuba pulak..:)

NGoNgexz said...

Nang bena kak..kmk salu beli eskonol cdak akan engkah antibiotik..kt swk jak kali cdak ada plh kdak tok hor...kikiki

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Ohh kirenye mmg mcm 1 set la antibiotik n eskanol tuh..hehe okok thx for the sharing yer :)

regards,
Unsmiley

Ima Salsuzaima said...

kmk pun baru penah dgr.mek mok try lah.hehe..tapi xtau apa nama antibiotik tok kan.camney oh

Riena Haiqal said...

memang dulu masa saya pakai eskinol dan antibiotik ni memang kulit jadi licin dan sihat... nak pakai balik la eskinol ni..

Dila Abdullah said...

antibiotik tu mana dapat??? kat farmasi ada jual ke??? antibiotik tu mmg khas untuk campur gan toner tu or yang leh telah tu???

Anne mahli said...

Safi Balqis toner pun bagus juak mun d campur dgn antibiotik tok..:)

L@dyKichiMachiko said...

Eskinol tok juz ada jual d East M'sia jak..mun area Peninsular nun mmg pyh sakit mok carik Eskinol tok..jarang ada kede or pharmacy yg ada jual.

*blogwalking dlm mode yg BUSY!

d i b a said...

nama pil tu TIDACT. sy pun pakai. :) memang elok. tp ape pun, consult dgn pharmacist.. Sy pakai sejak 2thn lps. kwn2 dr sabah recommend.. mmg susah nk carik kt KL ni. biasa kt toko2 jamu.

*Vivilicious* said...

benda tok dari kmk skolah dlok dah glamer eskinol dgn antibiotik. hehe msh ada juak yg xtauk ow. anyway..dlok ng bgs..tp lamak dh x pakey...

Redlomo said...

selalu antibiotik ini orang makan.. jer kan ... www.redlomo.com :)

Herma Julianny said...

eh kak, bila ktk beranak?? kmk ingatkan hr tok tek..huhu..

Herma Julianny said...

oh ya, kmk ada ngkah nama kitak dlm entri kmk yg bertajuk "Saya Mengandung". Hehe..

Misz Mieza said...

Owh, ye ke? Ni cleanser kan, bukan toner kan? Kat sini tak pernah la plak ada pharmacist suggest letak antibiotik cani.. Huhu..

Macam nak try je.. Bape harga sebotol Eskinol cleanser ni Zie? Kalau best, nak cuba try gak.. Hehe.. =)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

YM mmg pernah nampak org buat, mcm Michelle Phan tuh...:)

AzuraFazil DIN said...

emmm xpenah tgk org wat gini

Herma Julianny said...

dh beranak agaknya ktk eyh?
tahniah yaa...^__^
dan selamat berpantang..=)
boh lupa post gambar baby..
hehehehe...=p

rafflesia said...

macam nak cuba je kak zie. :) muka syieda dah teruk sangat ni sunburn :(

Yana Libra said...

first time tahu pasal ni~

Pinkbubblegumprincess said...

aok benar...adik kmk pun pakey camtok juak..

cuteorangelove said...

salam .. akk mne nk dpt eskinol nie .. kt area shah alam sye ta jumpe pon .. huhuhu :'(

wai_chu18 said...

samelah kat kl x jumpe pun : (

ann said...

zie, kat sini xdala toner brand ni, klu akak nak order dkt zie bleh ke? Mcmn yer?

ann said...

Zie, akak nak order kat zie la, cox kat sini xder aaa, bleh ker?

ann said...

Zie, akak nak order kat zie la, cox kat sini xder aaa, bleh ker?

Zie Madini said...

ANN
-- boleh kak. tp akak kena order di blogshop zie ek. www.ziemadinistore.com :)

kat situ byk pilihan jenis eskinol cleanser

Fiyda Aiyy said...

kak, pill tidact tu ade jual at farmasi area jb tk? blh tk gel tidact ltk dlm eskinol?

Fiyda Aiyy said...

kak, pill tidact tu ade jual tk at farmasi area jb? gel tidact blh tk cmpur dgn eskinol tu

Fiyda Aiyy said...

kak, pill tidact tu ade jual tk at farmasi area jb? gel tidact blh tk cmpur dgn eskinol tu

Fiyda Aiyy said...

kak, pill tidact tu ade jual at farmasi area jb tk? blh tk gel tidact ltk dlm eskinol?

Norhidayah Adam said...

Saya pon tgh mencari antibiotik tidact ni susah nk cari kt farmasi..