Masakkan Kegemaran Suami Zie :)



Tadaaa! Ayam masak kicap. Inilah dia masakkan Zie yg menjadi kegemaran suami zie...hehe. Meh kasi close view...hehe :P







Nampak sedap tak? :P Mmg sedap pun...lalalala :D Dia mmg suka suruh zie masak kicap. If tak masak gnie, dia suroh zie masak merah. Nasib baik masakkan yg "piece of cake" yg menjadi kegemaran dia....

...kelentang kelentong, siap. Celah jari je nak buat :P Ceaaa..over. haha :D










Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk
view her blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

10 comments:

ct cheery said...

alahai simplenyer husband zie punya fv..huhu

npa aym kicap tuk nmpk menarik ek? ada penambahan bahan masak ker???cerciter..cerciter...hehe

Misz Mieza said...

Same plak feveret hubby kite.. Hubby MM pun kalau tak masak merah, masak kicap ler yang die duk selalu ngiyau.. Tapi kalau masak kicap tu dia suka ayam or daging potong kecik2.. =)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Ohhh, kalo raya kat umah atok belah mak sofia, ayam masak kicap mmg menu wajib..hehe..mst masakan zie yg bwt menu ni jd fav menu husband zie...

regards,
Unsmiley

atty's said...

anak2 ngn hubby kty pun suka benor ayam masak kicap.

Riena Haiqal said...

wah nampak sedap la Zie.. hehehehe.. masakan dari air tangan isteri sememangnya yang paling disukai oleh para suami..

Miss Volvo said...

my fav jg tu. ayam masak kicap n ayam msk merah. cewah fav sama mcm suami zie huhu

mrs kayrul said...

susah nak dapat makan ayam masak kicap yg sedap..zie punya ayam masak kicap nampak meletop...nak resepi blh???

Zie Madini said...

MRS KAYRUL
-- resipi zie simple je. nih zie bagi ea.

** halia, bawang merah, bwg putih dan cili kering di tumbuk (utk menumis)
** goreng ayam separuh masak
** tumiskan bahan yg ditumbok sampai naik bau then masukkan ayam yg di goreng separuh masak td. gaulkan sampai masuk minyak.
** tuangkan air, letakkan kicap. pastuh masak sampai kuah hampir kering. then baru masukkan bahan perasa :)
** taburkan hirisan daun sup dan cili utk di jadikan hiasa.


seee simple je kan. Inysa'allah, akan zie tayangkan dlm entry resipi ni :)

MyraQhairel said...

waaa..ziey...suami kita share fav food yg sama..senang hidup kan..ayam masak kicap siapppp ! heheh..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

YD tak suka sangat masak kicap, sebab dia tak suka kicap.sabo jelahhh...