My Due Date Bertukar Lagi??? Aduhhh...



Semalam zie ada gtaw yg zie gi baby scan di Klini?k KKIA Malaysia utk dorg rekodkan zie nyer Ultra Sound scan (click SINI utk bc entry), kan So semangat ler tunggu, kan. Since akan "skodeng" my baby dlm womb zie ni. Mmg teruja...hehe :P

...bila selesai, terkejut zie tgk zie nyer expected due date koooo :(






In previous scan dgn dorg, zie nyer expected due date is on 30/8/12 which is hujung bulan ini. But now... ianya bertukar ke this date...aiyooo yooooo.











Seeee...SEEEEEE! Bertukar jd almost penghujung bulan 9 ler plak which is on 17/9/12. Aiyooooo, konpius giler dah zie skrg. Mana satu yg betul ni oiiii...arghhhh!!! Dahlah maternity leave dh submit. Hemprrhh...

nampak gaya nya terpaksa ler submit maternity leave sekali lg. Tak paham nah aku dgn cara dorg kira zie nyer due date ni ah. Bikin confuse je taw :(






P/S:
Tp kalau ikut pengiraan zie
sendiri, mmg zie akan di jangka
bersalin pd pertengahan bulan 9.
Jd mmg betul ler pengiraan zie
dulu ek. tak jauh sgt bezanya :D









Blog Pilihan Entry Ini
:::::::::::::::::::
Blog Ieyra
-- Click SINI to view her
blog :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

12 comments:

My Life's Journey said...

Uuuuuu mcm ne ya yunk ..ternganggu dah kerja ktk jadinya ..harap segalanya berjalan dengan lancar

Dila Abdullah said...

sama la dila... dila kira due pertengahan bulan 2'2013 masa CNY kot, tapi dorang bg EDD 25/01/12.. mayb sebab baby zie da besar, that's why ada pertukaran kot.. dila lau boleh nak EDD biar la masa CNY.. anyway lau 17/09, sebulan lagi la yer???

Ciare Baha said...

Doc biasanya tentukan EDD based on baby size.. Kite pon dulu sokmo tuka2. Dari 1 nov jadi 10 nov pastu 18 nov. Last skali bb lahir 16 nov :)

Cik Anis said...

alah, kalo tak untung2 bole jb baby merdeka.. hehe xpe, cepat or lambt yg pnting moge2 sume selamat hendaknye amin33

My Life's Journey said...

berat baby kitak yunk ..kmk datang baru check berat baby boy comel ya .. mesti gebu nya tok ..ada sebulan agik mau melahirkan .. best2!!!

SYANI said...

Kalau dah 36 weeks tu just standby la.. Bila2 boleh bersalin dah.

Akak dulu selagi tak beranak @ admitted, selagi tu akak keje. Tak pernah apply maternity leave awal pun. Sebabnya nak cuti lama lepas bersalin..

Misz Mieza said...

Huhu.. Sabo jelah.. Takpe, cepat ke awal yang penting baby & mama baby sihat & selamat nanti.. =)

ArELeEz said...

salah kira kot.. isk3..

mas saari said...

due date scan mmg selalu berubah zie, jangan ikut sangat.. lebih selamat ikut perkiraan normal tu!

NurFarizan.com said...

semoga dipermudahkan segala uruasn Zie :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ym dulu pun berubah everytime lps scan. Bila pi final scan, baru la final due date tu.diorang bkn slh kira tp based on ukuran baby lepas scan.:-) just get prepared zie, anytime je.ader org kta, klu anak sulung ada yg awal 2 minggu.:-) maternity leave mmg 2 kali ym submit ari tu, huhu

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Sofia rs tak boleh nak jangka kot..sebab tgk member2 ramai je yg lg awal dari date doctor kasi..n my cousin pulak selalunye lps dari date doctor baru bersalin..

regards,
Unsmiley