Shopping Barangan Baby --- Part 2 :)


**Sambungan dari entry --- INI :) **



Part 2 sambung bershopping barangan baby, kali ini zie n husband bawa emak zie sekali. Sebab masa uols beli barangan baby pd hari Sabtu lepas...blur kooo weols apa lg keperluan asas baby yg perlu di beli.

...tu pasal ler bawa sekali org veteran. So that dia tahu itu ini yg perlu di beli :) Psstt....muka teruja seorg nenek utk menyambut kelahiran her 1st cucu lelaki...hehe.







Haaa..inilah hasil rembatan weols bertiga :) Pelbagai brand je yg weols rembat. hahaha. Mana yg murah, itu lah yg zie and husband ambil :D Kena buat pilihan bijak maaa. Tak yah nk sibuk² stick to one brand, tol tak? hehehe.

...Meh zie tayang satu persatu...hiksss :D











Tambah 1 pack lagi lampin baby :) Kali ini beli brand Baby Kiko. Previously beli yg brand Anakku...hehe.





Nih Combo set. Dalam dia ada Topi baby, sarung tangan dan sarung kaki. Yg tang sarung kaki tu sooo cute taw. Kepala teddy bear...hehe. Lupa plak nk snap :P

Takpe, tunggu baby zie pakaikan je zie tayang...hehe.






2 bottles of Avent bottle :) Zie beli botol susu ni coz zie takut zie tak dpt nk breast feeding sbb right now, my...errr **hehe** tutttt... bengkak :( Takut after giving birth ianya still lg bengkak...camno nk breast feeding, kan? :(

...harap² once baby lahir nnti, tak bengkak lg la. Coz zie benar² nak anak zie utk menyusu my own milk :)







Tempat letak bedak dan nappy cream :)






Tempat letak susu tepung ni, emak yg dok ngiyau² suroh beli. Dia berkenan yg itu. So beli je la...since nnti once zie bekerja, emak yg akan jg anak zie nnti. So beli je la. Once dah start kerja balik...maybe zie bagi baby susu tepung.

..or maybe akan pump my own milk. Tengok la camne :)






Yg warna hitam tu, it was a changing mat :) Akan di gunakan rime tukar lampin/pampers. Sengaja pilih kaler hitam so that tak nampak eeyyeewww sgt...hehe. Yg 1 lg tu, benda alah utk cuci botol susu.






Yg belah kiri adalah Silicon Toothbrush. dan yg belah kiri tu lak, manicure set utk baby :) Takde kaler biru, ambil je la yg warna putih. Biar nampak suci. hehehe






Last but not least...baby binder. If dlm bahasa sarawak, dipanggil tapal bayi :D Ok uols...thats all for now. Tang baju baby lak...later la zie tayang. Lupa snap plak mlm td...hehehehe :D

...bila barangan bby dh ada ni, rasa tak sbr ler plak nk tunggu dia lahir ^_^ hiksss.











Blog Pilihan Entry Ini :)
::::::::::::
MY QURAN DIGITAL
-- Click SINI utk membeli dan
melihat fungsi2 Pen Digital al-Quran.
Miliki pen ini utk memudahkan anda
menghafal dan belajar Al-Quran :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini's Teritory Copyright©

18 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

excited kan?pape pun, zie bertuah sebab ada mak dekat ngan zie.Boleh advise pape.kalau macam YM, sensorang je, time berpantang ade la mak mertua.lepas tu sendiri2 la.sebab tu banyak membaca pengalaman2 ibu2 lain.mmg sangat berguna!:)

~capital N~ said...

knapa kak zie xbeli botol avent set punya..???
mahal ehh..
hehe..

harap2 baby kak zie sihat & comel..

Zie Madini said...

YM
-- mmg excited giler. hehehe. alolo..pity YM. tu ar...zie beruntung coz ada mak yg dok temankan. leh dia yg gtaw itu ini yg harus di beli dan jg zie dlm pantang nnti :)


CAPITAL N
-- beli sikit² dulu dik. If beli set terus, parkinson kang akak and husband nnti. hahaha. yg sikit² ni pun dah cecah RM500 plus belanja taw.

tu yg suma nya beli sikit². hehehe. Psstt...pepaham je la, barangan bby especially Avent product, mahal arr

~♥dieyba_baby♥~ said...

wahh.. x sabar nk tgu anak akak.. mesti comel kan.. kan..

~AmyLiana86~ said...

terujanyer..xsabar nk de baby sendiri..huhu

norhaizan said...

seronok kan..mesti hari hari zie belek belek barang dia kan..i pun nak tgk ur baby..mesti cute macam mummy dia..

Riena Haiqal said...

Zie, memang susu akan bengkak masa nak dekat2 melahirkan ni.. saya pun masa mengandung memang bengkak.. sampai la Haiqal dah keluar memang bengkak.. tu pasal kena urut guna tuala yang direndam dengan air suam @ panas sikit jer supaya air susu tu jadi cair.. susu kita beku kat dalam tu... tapi memang banyak air susu Zie.. jangan la risau Zie.. bila dah lahir nanti, memang senang jer Zie nak susukan anak cuma kena rajin perah air susu Zie dan sambut guna tupperware.. boleh simpan utk stock lagi...

Riena Haiqal said...

eh eh, bersambung pulak komen aku.. heheheh
Zie, memang sangat2 sakit ar sebab bengkak payudara ni.. sabar dan tahan jer la.. saya sampai seminggu.. takut juga demam sebab tak tahan sakit.. tapi nurse akan sentiasa periksa ZIe.. banyak orang cakap guna daun sirih juga.. tapi better guna towel bersih dan direndam dalam air suam jadi dia cepat cair...

Herma Julianny said...

emm..
bestnya....>_<
kmk gk yg excited lbh2...
tentu dh ada nama bb nak??
share2 la kelak ek..=D

Myra Jay said...

Bila la turn cheq nak merasai pengalaman tersebut...sobsob ;)

jal said...

seronok benor Maknya, jelas dari raut wajah, happy lah kan 1st time nak dapat cucu, anyway tahniah :D

jemput baca Alhamdulillah hanya satu perkataan

Ima Salsuzaima said...

wahh..mcm kmk yg sik saba mok tunggu baby ktk kuar..exited lebih.kehkeh..mun udah branak, jan lupa sms mek oh..:)

asha said...

kmk pon sik sabar nak diatnya lahir.mesti teruja ktk zie o.yalah, nya dalam perut bah mesti kita nak diatnya.hehehe:)

atty's said...

tingat pulok zaman2 preggy dulu..

zacky786 said...

waa.. shopping brg baby

Sue Saari said...

salam zie,dkt2 nak bersalin mmg breast akan bengkak...tuam dgn air suam insyaAllah akan ok...

nnt bila baby dah lahir keep on BF baby Zie walaupn mula2 tu susu tak bnyk keluar sebab makin kerap baby BF makin bnyk susu bdn nnt..

jgn putus asa utk BF ye dear..cik sue dulu mula2 mmg giveup gak bila susu tak bnyk tpi keep on BF dan hasilnya sampai skrg dah start keje pun susu masih bnyk..

bila dah keje jgn lupa utk selalu pump susu yer dear...susu ibu tu yg paling terbaik utk ur baby.. =))

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

yela..sofia pun ada dgr org2 cakap kalau tak kuarkan susu blh bengkak..xpe..nnt kalo tak dapat blh bw pump bile dh keje nnt lps bersalin nnt

regards,
Unsmiley

Misz Mieza said...

Wah! Meriah gitu shopping barang2 baby.. Bestnya.. Mesti teruja nak tunggu kelahiran ur first baby boy ni kan? ^_^