Tips Pembelian Card Reader


**Tips credited to CHU MAJORFLAVA**


Hari tu kan zie ada keluarkan entry ttg card reader, kan? (click SINI utk baca balik entry) Dlm entry tu bukankah zie ada gtaw yg zie beli card reader yg murah berharga belasan ringgit je, right?...hehe.

...Bila my future sis-in-law (CHU) baca entry tu, terus dia SMS zie dan bagi tips yg sgtttt berguna. So i share it with uols gak ^_- Winksss


Tips 1
-- JANGAN beli card reader yg berharga murah. Sebab ianya akan merosakkan memory card uols. To be save, better beli yg mahal. so that tak sakit hati lepas tu...hehehe


Tips 2

-- Utk DSLR user, selepas transfer gambar. Kena terus format memory card tersebut. Utk format dia, JANGAN format di computer/laptop ek. Tp format di DSLR itu sendiri ^_-

Haaa...tu dia 2 tips yg di perturunkan oleh CHU kat Zie tempoh hari. Baruuuu lah zie tahu yg card reader murah akan merosakkan memory card. Tak leh nak "parkinson" ler lepas ni utk beli benda yg mahal ek. For ur own good gak maaa.

...better keluar yg mahal sekali, rather than nnti barang kau rosak. Sakit hati oww...hehe. Pape pun, Thanks for the tips, sis!










Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
LADIES FASHION
-- Click SINI utk
membeli dress, blouse, hot pants
etc yg sgt lawa dgn harga yg MURAH! :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

6 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

spend untuk quality takpe....:)

Riena Haiqal said...

bagus info ni.. sngat2 berguna juga utk saya yang ada kalanya guna card reader murah juga.
patutla mmc digital camera saya rosak. huhuuu..

FiZ said...

thanx for the tips.tp mcm mana memory card t hp pulak?ada tips?

Zie Madini said...

FIZ
-- same je tips dia utk memory card hp, bro. hehehe.

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

betul2 tuh utk tips yg chu bagi...baik jaga2 sebelum rosak..nak betulkan makan masa + duit...aishhh...sofia punye dslr rosak lampu flash..xhantar2 repair lg sbb org kedai tu kata makan masa..huhu :((

regards,
Unsmiley

CHU MAJORFLAVA said...

Hehe...banyak pesanan.