Bershopping Ketika Dalam Pantang... Hehe :P


Semalam kan pekerja goverment dah gaji (zie gaji ikut time goverment kuar gaji gak...syorga), So apa lagi dgn si ibu moden ni. Keluar shopping kooo...haha. Bukannya nak sedar diri yg diri tu still dalam pantang weh. 

Nak gak ikut husband gi shopping barang Mikail ^_^ Hikss




Since mama dia in red, harus sarungkan Mikail in red gak...hehe. Hanya topi, sarung tgn dan kaki je yg tak merah :( Takde kaler merah koo...tu yg terpaksa sarungkan aje kaler biru. Tak sedondon nah...





Hehe...nyempat gak koooo camwhoring dalam toilet. HAHA. Eh eh...aku dh nampak kurus sedikit ler...kan uols, kan? Dah kurus sikit kan zie? Yayyyyy! :P




Nose cleaner nih. Tak yah lagi dah papa dia korek-korek hidung Mikail guna cotton bud lagi..hehe


Yg ini plak, tempat letak botol susu. Utk biarkan susu panas lama sikit. Err...ape ek benda alah ni di panggil ea? +__+ Heehee




Tambah 2 lagi Cloth Diaper dia. Kali ini zie beli yg ada cartoon. Comel sikit kelihatan ^_- winkss




Dan last sekali...baju berkolar dan seluar pendek :) Tak sabar nak pakaikan Mikail baju baru dia ni taw. Hehe. Sebelum Mikail pakai...kena cucikan dulu ^_^ Psstt...dah ada anak ni, segala shopping utk diri sendiri di berhentikan kejap. 

...Kena utamakan anak dulu...baru cukup budget *__* Hiksss








Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
LADIES FASHION
-- Click SINI utk membeli dress,
blouse, hot pants etc yg sgt lawa
dgn harga yg MURAH! :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::



Redbloodsnow Copyright©

21 comments:

atty's said...

comelnya mikail..mama dia jugak..

Riena Haiqal said...

wah sempat lagi nak shopping ye.. (^_^)
Mikail dah semakin besar dan sangat2 comel la..
tu ar bila dah ada anak ni, barang2 anak lebih diutamakan daripada barang2 sendiri..

ct cheery said...

wah!dlm pantang pun ada feel nak shopping lg ke?haha

ucupiza said...

Amboi..sempat ye sis zie shopping.
Comelnya mikail..

NUNU EERA said...

comelnye mam n baby.. selmat bpantang dan bshopping.. ;)

mynameismy said...

amboiii sempat lg gi soping. duk umah dendiam laaa. haha

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt

Ha??blh ke kuar2?xsakit ke jln2?

regards,
Unsmiley

genuine1224 said...

awalnya kluar mikail eh? better klau dlm pantang ni, duk rumah dlu. walau nmpk mcm just petua org lama, tp ada logiknya. kesian kat bby awal2 dah terdedah kepada angin luar. takut dia xbiasa n meragam nnt. mak pun sama,just take a rest kat umah dlu sampai btul2 sihat. takut terjatuh ke apa, blh bleeding balik n kesannya lg teruk dr melahirkan. just sharing my info n opinion..tapi lain org lain caranya kan? btw, mikail cute eh..hehe

Miza Yusof said...

sempat lagi zie gi shopping ye.
hehehe. comel mikail in red :)

zh-ena said...

tempat pemanas susu tu cantik sgt..
ingatkan td shopping online hehehehhee

Myra Jay said...

Mikail memang comel sangat, nyenyak tengok dia tidur... ;)
Muka suci je..

shafiqabdshukor said...

bestnya mikail.. dpt barang2 baru... hehehe

Dila Abdullah said...

alahai, sempat kooo yer zie... btw, kurus sudah... aper rahsia..???

Sue Saari said...

salam zie...

nak bgtau jgn amalkan cuci hidung baby guna cotton bud tau...bahaya dan amat tak digalakkan..

risau nnt bulu2 kat cotton bud tu tertinggl dlm hidung baby... =))

sue pun tak guna nose cleaner tpi gunakan kain basah utk cuci hidung baby.. =))

Siti Asiah said...

bape hari dah Zie pantang?comey mikail...zie tak breastfeeding ke?

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Zie pastikn pakai stokin all the times spnjg pantang ye, mna2 pn pegi coz angin cpt masuk.skrg tk rasa, bila lama skit nnti, uiii...sakit...huhu...berckp atas dsr penglmn sndri...hihihi...

♥nrina♥ said...

Tahniah dah dpt baby...

akak pun dlm pantang tapi x berani keluar lagi melainkan hari tu baby dah sebulan kene bawa ke klinik. Keluar dr rumah ni pun boleh kira bape kali hehe....
Dok terperap jelah dlm rumah..rehat.

Zie jaga kesihatan dan amalkan berpantang ye...

Sue Saari said...

betul kata ym...sue pn prnh merasa ats pengalaman sndri gak.... ;)

Misz Mieza said...

Ya Allah, geramnya tengok Mikail ni.. Putih melepak macam mama dia jugak.. Cute sangat2.. Kalaulah dapat cubit pipi gebu dia nih.. Eee, geram.. Btw, Zie betul dah nampak kurus sikit.. Hot mama! =)

rafflesia said...

bestnye baby boy ni shopping! :) heeee

azizah :) said...

comeynya mikail... serius kak hensem boy!