Jadi Mak Pak Memang Sangat Mencabar... Huhu




Hehe...turn husband Zie yg jaga, terpaksa bagi Mikail minum susu tepung :D Seriously uols, sgttt sgttt letih being a mother. Tak cukup tidur dan rehat koooo akuuu, uols. Uwaaa! Begini ek rasa emak emak kita jaga kita time kecik-kecik dulu ek.

...zie kalau dah lepas subuh, if Mikail tetap payah nak di tidurkan...kompom zie buat susu tepung, pastu kejutkan husband zie. Turn di plak yg jaga....heeeheee :D



P/S:
Harap-harap Mikail bila zie
dh start bekerja bulan 11 nanti
dia tak lah payah sgt nk ditidurkan
time malam hari. Kalau tidak...
longlai kooo aku nk bekerja..huhu.









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
IMA COLLECTION
-- Click SINI :)
Siapa yg memerlukan khidmat andaman
utk nikah, sanding, tunang, dinner etc
....MUST hired Amy Ameera!!! Why??? coz
her touch mmg sgt superb! Dijamin tak
akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

29 comments:

azizah :) said...

ala kesian lah mikail dah minum susu tepung..
kak tak banyak susu ke? kasi pam malam2 susu ibu.. InsyaAllah banyakla nanti..huhuhu

Ciare Baha said...

Takpe zie..blaja slowly..nti makin lama zie akan biasa ikut rentak dia..then dia pon akan makin biasa adapt dgn waktu tido normal..now dia teringat2 lg alam perut tu. Gudluck to both of you ok. You're doing great :D

Mr feckry said...

comel betul mikail

nur anis said...

pengorbanan mak ayah..:)

rafflesia said...

tahniah kak..:) dapat baby beberapa jam sebelum Merdeka. tahniah! syieda baru dapat tahu. alahai, bestnya dapat baby.. :) hihihi

~AmyLiana86~ said...

pernah rase sb pernah jaga anak buah dlm pantang..=)

annapeje said...

comel nyer baby...bapak dia pon dah comel ahahaha ....ahahha azab kan tp ada anak kecik yg kuat berjaga malam mmg ting tong pg opis :((

Izza - Jiejah said...

itu la pengorbanan ibu zie . akak sampai skrg baby susah tido mlm . dah 18month pun . bleh kata hari2 gi keje longlai hahaha bertabah la yer.

Diari Hati Si Pari-Pari said...

baby memang awal2 lahir waktu tido dia tak menentu. insyaallah lama2 nanti dia tido ikut masa. macam baby saye, dah masuk 3-4bln pukul 8mlm dia da tido. sampai la pkul 6pg baru bangun. setakat bangun 1-2x nak menyusu je.

MiSS iZZati said...

Sama la kita zie..awal-awal ni memang mencabar sket..masa waktu Aisy baru lahir tu memang asyik berjaga malam ja..tapi sekarang dah 37 hari bangun malam nak susu ja..3 atau 2 jam sekali..kalo berjaga juga sebab kembung perut dan pampers penuh..lama2 zie akan terbiasa la..pengorbanan seorang ibu..,

Miss Volvo said...

bulat no mata papa mikhail haha. mikhail ikut muka papa la kak zie. jgn jeles kak zie huhu

Zaidalifah Hussin said...

Siang tido mlm berjaga... hi hi hi
mcm lagu nenek2 si bongkok 3 tu...

mak n bapak sabar yea....
dah besar esok ok la tu...

Misz Mieza said...

Belum pernah ada pengalaman.. Begitulah besarnya pengorbanan ibu kan? Paling best bila baby dah start meniarap pastu merangkak then bertatih.. Lagilah tak menang tangan nak mengejar baby berlari nanti.. =)

mas saari said...

dugaan tu zie, kena byk bersabar!

Nory Zoulkefle said...

bestnyer ade baby...tp kene prepare betul2 ni, susah jgk nk pikul tgungjawab sbagai ibubapak ni kan...=)

Riena Haiqal said...

awal2 masa pantang ni jer dia memang susah nak tidur malam.. kena pandai ambik masa la.. dia baru nak kenal siang dan malam.. begitu la pengorbanan bila dah menjadi ibu ni..alahai awalnya bg susu tepung.. pakai perah la Zie. supaya ada stock awal pagi..

Dila Abdullah said...

Sabar jelah... dila pon tak tau nasib dila nanti... sekarang ni pon da penat melayan karenah suami.. tak lama lagi baby kuar, double triple job sebagai isteri..

Dila Abdullah said...

sabar jelah... dila pon tak tau nasib dila nanti... sekarang ni pon da longlai melayan karenah suami... lau baby da kuar, double triple la job as wife...

mush said...

kalau kul 8 tu dia dh tido, kejutkan zie, main je ngan dia, bia dia penat dalam kul 10 - 11 baru tidokan...kalau kejut xmo bangun usik je idung, pipi semua sampai dia bangun, mula2 mmg dia akan ngamuk sbb dia dh biasa cara dia, lama2 dia akan ok...sbb anak akak dlu yg pertama mcm ni lah, yg kedua akak try wat camni alhamdulillah, dia tdo malam, berjaga utk susu & tdo balik...

Qaseh Suhaida said...

banyakkan bersabar...tak cukup tido, baby meragam tak mau tidur perkara yg mesti dilalui mak bapak dlm membesarkan anak2

My Life's Journey said...

Tak pa yunk ..lamak2 lak mesti ktk akan biasa.. amin2 ..

tapi perasaan melahirkan dan menjaganya pasti kitak akan rindu bila nya da besar lak (^_^)

Ima Salsuzaima said...

hahaha.ya begitu lah rasanya kak.ima dari pragnent sampai baby yang dah tak baby ni umur 2 tahun pun belum cukup rehat lagi.tu belum lagi tym dia demam.haha

Haryati Faizal said...

mungkin bg zie ni pengalaman pertama ada anak kan? dulu tido malam jarang diganggu, tp skang bl ada anak, asik tak cukup tido je... itu semua lumrah... lama2 benda tu jadi kebiasaan, takde rase apa pun, keje pun tak ngantok... dapat pahala tau zie kalau kita tak cukup tido disebabkan jaga anak waktu malam...

cik chinta said...

aah..lama2 biasa la tu. tp, dgr org ckp ad baby mmg x ckup tido.

Sue Saari said...

Salam zie...perah susu wat stock...nnt sng....btu klu siang dia bnyk tido kejutkn...klu biar mmg mln jwbnya pyh la nk tido...

Xpe nnt lama2 dh biasa celah jari jer dh zie...welcome to the club... ;)

Sue Saari said...
This comment has been removed by the author.
~♥dieyba_baby♥~ said...

x sabar la plak rasa nye dieba nak dpt baby.. hehehee tgk dr pengalaman akak mcm best je.. hiihihh semoga sabar menjadi ibu.. hehehee

Myra Jay said...

Baby dalam pantang memang cenggitu, diorang nak cuba sesuaikan diri, kadang siang diorang lena nyenyak, malam asyik berjaga..

Nanti nak dekat2 abis pantang lagi menguji kesabaran tau :)

eVa said...

oww tedah lok zie.. bok kta tauk susah payah mak kta jaga dolok ;( kwn mek mdh xlamak xda nya bgn awal pagi..