Labour Pain --- Hampir 24jam Menahan Rasa Sakit Tanpa Henti



Spt yg di janji kan dlm previous entry (click SINI utk baca), ni zie akan storykan kenapa zie terpaksa beranak secara pembedahan :( Pada 29.8.2012 (Rabu) pd pukul 5:30pm, zie dimasukkan ke hospital gara-gara air ketuban zie dh pecah. Masa tu zie langsung tak rasa sakit apa-apa taw.

...tp sebaik saja selepas doktor check dan kena induce, ya ALLAH uolsss. Sakit giler. Doktor terpaksa induce zie coz Mikail dan pun berak kat dalam kandungan :( Tp sikit je dia berak.

Its not a good sign :( Tu yg doktor terpaksa bagi zie cepat-cepat beranak. Uols cuba bayangkan, dari pukul 5:30pm sampai pukul 2pm keesokkan hari baru zie dibedah. Zie terpaksa di operate sebab pintu rahim zie tak buka sepenuhnya :(

Sepatutnya 10cm bukak baru boleh proceed berteran. Tp zie nyer pulak...terlampau lama giler tunggu berjam-jam, tp pintu rahim baru 8cm buka dan degupan jantung Mikail semakin lemah :(

Tu yg akhirnya doktor terpaksa jalani pembedahan utk selamatkan Mikail dan Zie. Syukurlah semuanya selamat. Alhamdulillah :)






Dlm gambar ni zie dah di masukkan kat ward biasa selepas selamat menjalani pembedahan. Kenapa entah after tu zie di pindahkan ke 2nd class ward. Seriously, sgt tak suka dgn 2nd class ward coz bilik tu beraircond. W/pun toilet dlm bilik, tp aircond dia tak leh nak di kurangkan sejuk dia.

...zie boleh lah tahan sejuk tu. Tp Mikail tak leh. Kesian giler Mikail. Setiap kali zie tukar lampin dia...sure dia menggigil kesejukkan yg teramat sgt :(






Alololo...sentiasa di bawah ketiak zie dia time zie di ward selama 2 hari aritu. Hehe :D Tak leh nk berenggang dgn zie. If zie letakkan dlm katil baby tu, sure dia nangis. Takut seseorang kot...hihi.

Papa pun, semoga menjadi anak yg soleh. Berbakti kepada org tua dan menjadi khalifah ALLAH SWT yg taat. Aminnn. Insya'Allah...akan hantar Mikail ke sekolah tahfiz. Nak utamakan Mikail dgn ilmu akhirat. Ilmu dunia pun tak akan di lupakan juga^_- winks

...oh ye, lupa gtaw :D Zie beranak kat Hospital Umum Sarawak je. Free je zie beranak kat ctue coz husband zie goverment servant (Polis)...hehe.





P/S:
Ehemmmm...maybe akan update blog
1 entry setiap hari kot. Tgk la camne.
Jiwa blogger sejati koo uols :P Akan
tetap update blog w/pun dlm pantang.
HAHA :P









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
IMA COLLECTION
-- Click SINI :)
Siapa yg memerlukan khidmat andaman
utk nikah, sanding, tunang, dinner etc
....MUST hired Amy Ameera!!! Why??? coz
her touch mmg sgt superb! Dijamin tak
akan menyesal ^_-

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

53 comments:

KhaiZa said...

tahniah zie...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah...zie n baby selamat even ade rintangannya..sofia dah agak zie nih sure dah beranak tak update2 entry nih..

Congrats yer zie!!

Semoga korang akan sentiasa bahagia hingga ke akhirat..

regards,
Unsmiley

cik chinta said...

cumil

asha said...

assalamualaikum mama zie:)

kmk suka diat mata mikail..
syukur alhamdulillah,ktk dgn mikail pon selamat.

Umi Kalthom said...

zie & dillah... tahniah!!! alhamdulillah, tumpang gembira coz zie selamat melahirkan Muhamad Mikail. sedap nama tu..

zaleha sidi said...

zie sama kes kmk dgn 1st bb dolok...2nd tok hopefully dpt beranak normal....still waiting tok. due 17hb tok

ijA said...

comelnya..sweet sangat hantar sekolah tahfiz..alhamdulilah semoga urusan kak zie dipermudahkan olehnya.

Amieynna said...

Alhamdulillah.
Tak kisah la normal ke operation, yang penting dua2 sihat..
Mikail ni pun xsabar nak jumpa mummy daddy die..
Congrats again Zie!

p/s : Mikail sangat comel! mata die cantik!

Haryati Faizal said...

cumilnye bb zie ni, geram tengok! Tahniah ye!

cik fadh said...

alhamdulillah da selamat semunye..tahniah zie da jd mummy..mikail comel dan mulusssss sgt..geramm tgok baby !

Herma Julianny said...

tahniah ye kak...
comel na anak ktk..=)
ktk beranak d cney kak?
hosp swasta ke?
kinek tok cutilah ktk kak?
oh ya, yang bergambar dgn ktk ya, adik ktk ke?

mynameismy said...

Apapun y penting baby n Zie selamat...

tahniah once again... jadi ibu y baik! :)

Fina said...

zie..congrats...

birthday mikal sama dgn birthday husband kmk....

ucupiza said...

selamat berpantang sis zie,
Comelnya mikail

My Life's Journey said...

alhamdulilah ..yang penting sekali bbay ktk yunk sihat sejahtera ..amin2 ..comel baby ktk yunk .. cute gilak2 tau.

amin2 ..kmk pun mendokan yang terbaik buat ktk n baby ktk dear ..amin2 (~_^)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

congrats zie... adeh baru seminggu kita tak on9 tibe2 dah ada mikail. Comel gile, putih mcm zie jugak.

dilla nadila said...

zie..alhamdulillah dua-dua selamat
agak mencemaskan jugakla moment zie nak deliver tu kan..
alhamdulillah
hopefully ape yang zie harapkan pada mikailmenjadi kenyataan...amin ~

Riena Haiqal said...

tahniah Zie... dah dapat baby boy.. alahai lama nya ye.. terpaksa gak buat pembedahan tu.. Haiqal dulu pun masa saya mula2 rasa sakit bukaan baru 5 cm.. tapi rahim saya cepat jer buka.. tapi memang dia mkan najis dia dah... doktor punya salah gak sebab dia tak suruh teran lagi..

-eLyNhere- said...

congrats zie! comelnya mikail =)

Ayesha Askandar said...

zie kna transfer kt blik 2nd klas sbb suami zie punya klykn masuk wad kot :).. if i not mistake la.

ct cheery said...

alhamdullah semua nyer selamat...comey mcm bapak dia..wink2x..hehe

Ciare Baha said...

Tahniah again zie. Tp bila baca labor pain almost 24jam tu rasa nak pitam. Kite dulu sakit dlm 6 jam pon dah tak tahan gile..inikan 24 jam. Xpe zie. Ni la rezeki masing. Yg penting zie n mikail selamat. Syukur. Selamat bpantang :)

awEEN said...

congrats k.zie n husband..comel sgt mikail..alololo..hehehe..selamat berpantang!

Zie Madini said...

HERMA
-- Mek beranak kat GH jak, ma. aok mek dah cuti maternity selama 2 bulan dh. yay! hehehe.

yg di sebelah mek ya...bakal kakak ipar mek. tunang abg mek. tp mek duak dpt nyamar jd adik beradik nk ow. coz muka mek duak ala-ala jak. hikss :D

but mek duak sama umur. Nya lahir 11/8/1984, mek 12/8/1984. best nak? tua sehari jak nya dari kmk...hehe

SYANI said...

Tahniah Zie... Comelnya baby.

cik yuyu said...

Tahniah.. Cute baby.. Semoga menjadi anak yang soleh.. amin..

Yana@Nana said...

taniah kak zie.. teruja baca.. bila lah yana nk rasa keadaan cm nie.. :)..

Zue AnnaLeeya said...

tahniah zie....
cumel mikail....
slmt berpantang yer...

atty's said...

comey sgt..geram..unty

aDisH.sHidA said...

alhamdulillah dua2 selamat..

tahniah zie

Miss Fifi said...

tahniash akak..
comelnye baby ^^,

Phat said...

pengorbanan seorang ibu..tahniah Zie..comel betul baby

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

tahniah zie.. and congrats.. selamat berpantang.. ur baby look like his papa.. so cute^^

aiDieNa said...

Tahniah Zie.. syukur semuanya selamat.. comel Mikail.. :)

FiZ said...

Alhamdulillah.semua selamat.geram tgk baby mikael tu.grrr...

mrs kayrul said...

tabahnya zie bertahan sampai lama macam tue...kayrul dulu 4 jam sakit dah terseksa giler...memang tahap kesakitan yang tak dapat diterjemahkan..bila tengok muka baby jer, semua kesakitan lenyap dalam sekelip mata


tahniah sekali lagi ye zie...

mas saari said...

takpe operate pun, janji zie dan anak selamat! akak dulu anak sulung pun operate jugak.. yg kedua normal!

yg ketiga bakal lahir ni harap2 normal jugak..he3

Miss Volvo said...

alolo comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! hehehe aunty nak cium pp baby laa huhu

Batu Adventure said...

Nice blog :)Lucunya baby nya :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

eLLy said...

tak kisah lah melahirkan di mana. yg penting ibu dan anak selamat ;)

ucupiza said...

sis zie,yus ada tag sis untuk giveaway dari Kznabihah..mohon sis izinkan

http://www.kznabihah.com/2012/09/giveaway-blogger-koleksi-terbaru.html

Qienah said...

kita tak jangka apa yang berlakukan.huhu.Apa-apapun alhmdulillah semua selamat n sihat. Memang comel je baby boy zie..:)

Misz Mieza said...

Owh, gitu rupanya.. Pape pon semua dah selamat.. Alhamdulillah.. Comel sangat baby Mikail ni.. Geram nak dukung.. =)

Lyaa Suriany said...

tahniah sis
comel sgt mikail

fairus said...

TAHNIAH ZIE.. WELCOME TO THE WORLD MIKAIL..

SURIA AMANDA said...

Tahniah dear...comel anakanda..sama mcm papa dia..

*Vivilicious* said...

tahniah zie,..mikail cute! putih!!

kmk gik nervesss eh..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

klu induce mmg tk tergmbr sakitnyer...uiii...teringt2 taw...huhu. Syukur, both of u selamat.:-)

nur amalina athman said...

alhamdulillah, tahniah ya..:)
comelnyaa mikail..

sitikadhijah said...

congratulations kak zie... ari nie bru dpat tau yg kak zie dah deliver.. hehe.. anyway ur baby's so cute like her mum.. haha.. :D anyway congarts!!!!

✿CekolatCelop✿ said...

chumel sgt baby zie...mcm mom and dad diyer...mcm anak cine pn adew..hehehh :)

Myra Jay said...

Yg penting semuanya selamat, kira Zie 2kali sakit la kan, sakit bawah dan perut..

BTW take care ye ;)

AlyaaIBH said...

Ya Allah, lamanya rsa xsinggah sini. dh bersalin rupanyaa sis. tahniahhh. comel baby dan manis namanya. congratsss again.

*tiba2 teringat kat sis, terus cari blog tgk* hehe