Mikail Kena Kuning :(



Isnin lepas, Zie bawa mikail gi register kat klinik KKIA Malaysia Jaya. Melapor kat klinik tu ttg kelahiran Mikail. Check punya check...rupanya Mikail terkena kuning/jaundis neonatal arrr :( Tapi tak berapa kuat ler kuning Mikail...Hanya 5.3 je.

...W/pun sikit je kuning Mikail...zie tetap nak gak risau. Kuning dgn bby mmg tak dpt di elakkan ek? huhu








BTW...suke giler tgk mikail dlm pics ni taw. Comel bangat!...hehe. Ceaaa, puji anak sendiri woi...haha. Eh harus ler...mak pak mana yg tak puji anak sendiri, kan? :P Pape pun...

...semoga sakit kuning Mikail menurun. Next follow up check utk kuning pd 10/9/12 nanti :)









Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
EPYHRA
-- Click SINI :)
sekiranya uols ingin membeli
product kecantikkan utk kulit
lebih muda dan berseri :)

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

27 comments:

ucupiza said...

semoga mikail cepat sembuh dari kuning..

dilla nadila said...

MESTI PUAS HATI DAN BERSYUKUR SANGAT KAN DAPAT TENGOK WAJAH INSAN YANG SELAMA NI BAWA KE HULU HILR 9 MONTHS.... :')

Qienah said...

Memang comelpun mikail ni..:)

Makcik pernah bagitau, nak anak tak kuning masa mengandung n menyusu, si mak minum susu kambing..:)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Zie bg susu badan, penawar tu dear...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

semoga mikail cepat sembuh. comel je... geram tengok..

Riena Haiqal said...

banyakkan bg dia susu badan ye.. jangan asyik bg dia tidur juga.. nanti kuning dia makin tinggi... macam anak saya first check memang sangat2 rendah, tiba2 keesokkannya pegi lagi terus tinggi.. elakkan pakai kuning2 juga

azizah :) said...

mmg comey pon mikail.. emm biasalah sis baby baru lahir mmg tak dpt di pisahkan dgn jaundis.. bezanya tinggi o rendah je.. banyakkan bagi susu ibu yer sis..bagi dia keluar melalui berak n kencing..

*jijah nurse wad kanak2..weee~~ tetibe*

Sue Saari said...

salam zie...banyakkan breast feed tau...jgn tggu Mikail nangis baru bg susu..2 jam sekali susu kan dia..klu mikail tido bangunkan dia...hehehehe..

sue dulu camtu la..dan alhamdulillah baby Ammar langsung x kena jaundice... =))

lagi satu klu bnyk bg susu badan nnt antibodi Mikail kuat..payah nak dpt demam,selsema atau sakit2 lain...

NGoNgexz said...

Kiut da jak mikail kakkkk.asa mok gigit2 jak.kikiki

genuine1224 said...

bnykkan susu ibu..then bagi bby kena panas pagi

Fadzillah Kamarudin said...

bagi susu ibu tau...jangan bagi air masak or susu formula...akak tak dapat fully BF baby gara2 campurtangan MIL...

Myra Jay said...

Tahniah Dear atas kelahiran putera sulung, comel bangat.. :)


Dulu anak sedara Myra 3bulan kena kuning, alhamdulillah sekarang dah 5 bulan sihat alhamdulillah..
Catatan tertinggi kuning anak sedara Myra tu cecah 300'

~AmyLiana86~ said...

tahniah zie..comel sgt mikail.. =)

Pupel Liyana said...

comel sangat. putih melepak lak tu

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Tak pe..insya-allah akan hilang tuh nanti..adik sofia pun dulu kene mcm tuh..tetiap pagi kene jemur..tp ade limit time utk jemur tuh..

regards,
Unsmiley

fatin aziz said...

semoga cepat sembuh si comel mikail..:D

My Life's Journey said...

harap baby mikail cepat sembuh .. umi tak dpt nak bagi nasihat ..sebab kmk belum pernah mengalaminya hihi ...

apapun ..semua pic kmk suka tau ..muahhhhhhhhhhhhhhhhhh

annapeje said...

alala mmg comel bangat pon hehehe mummy dia pon extra comel plak dlm pantang neh huhuhu

FiZ said...

betul2...kuning dgn baby mmg xdpt dipisahkan.insyaAllah,nnt sembuh la Mikael :)

mrs kayrul said...

zie, nak cepat turun kuning tue terus bagi susu badan..jgn campur dengan susu lain tau...budak kuning nie selalu tido so zie kena kejutkan mikail setiap 2 jam untuk menyusu..memang kesian kat baby kena kejut selalu tapi untuk cepat sembuh kuning tu kena la kasi susu badan

Herma Julianny said...

comellah mikail tok....>_<!!!
kedak muka ktk jak..hihi..
orang tua2 madah, mun anak laki kedak muka mak nya, bagus..=)
rasanya semua baby akan kena demam kuning nak?
kmk pernah dengar, baby yang kena demam kuning tok perlu dijemur..
xtauk la benar sik..
hehe..

[sutera kasih] said...

comel mikail ehhh..ria kazen kmk pun branak tp selang sehari ngn ktk kak..adanya nmpk ktk time ya ktk mok plg dh :)

baby nya pun knk kunin kak huhu

nanakimie said...

mmg comel sangat2x sis:) puteh pulak tu,hee....

Mr feckry said...

baby gua pun camtu gak, tapi sikit je, takpe bagi susu banyak2.iNsyaallah baik.

Misz Mieza said...

Putih melepak baby mikail ni tau.. Geram tengok..

Zana Md Nordin said...

congrate zie
comel mikail

Pinkbubblegumprincess said...

alololo...comelnya baby tok....congrats!!