Sebagai Pelindungnya...


Hari tu husband zie beli benda alah ni utk our beloved baby :) Actually ianya khas utk di gantungkan kat dalam kereta. Belah belakang dia tertulis Muhammad.




Zie dan husband gantungkannya kat buaian Mikail. Utk lindungi dia dr gangguan makhluk halus :) Weols tak nak lah bagi dia azimat-azimat bagai. Tak nak bergantung pd azimat. Kurafat...hehe. Pape pun...kau tgk cara anak aku tu tido uols..

...tgnnya sentiasa UP. Hehe.


Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
Blog Ardini Humaira
-- Click SINI utk view her blog :)
:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::




Redbloodsnow Copyright©

15 comments:

Riena Haiqal said...

wah dah letak dia dalam buaian ke.. tapi jangan biasakan dia tidur dalam buaian kalau malam ye. nanti biasa sampai ke besar..

Qienah said...

Betul tu, xyh azimat2..apapun semoga semua dilindunginya..

Sue Saari said...

salam zie..letak surah Yassin kat bawah bantal Mikail...isyaAllah tidur dia pun tak terganggu.. ;)

Miza Yusof said...

comel mikail tido.

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Bagus2 nih..mmg tak payah tangkal2..Allah swt adalah sebenar-benar pelindung kita.. :)

regards,
Unsmiley

Misz Mieza said...

Put ur hands up! Put ur hands up! Up! Up! Up! Up! Mikail bley join group 2pm nyanyi lagu nih.. Comey! ^_^

Nory Zoulkefle said...

comelllnyer baby zie...pinjam boleh?? hehe

nur anis said...

betul tu kak..lebih baik gantung benda yang sepatutnya macam tu kan..:)

ee..nak kacau mikail tidur je rasa..hehe

Zarena Heeney said...

cepat jgk zie dah mskkan bby dlm buaian

maksud hidup said...

Jangan ampe terjebak syirik,,amalan rusak bisa diampuni tapi iman rusak ga da ampunan

L@dyKichiMachiko said...

sooooooooooo cute!

azizah :) said...

betul.. semoga di jauhkan dari makhluk2 halus..

emm kak zie cepat masuk dia dalam buaian yer..takut dah besar nanti terbiasa nak tido buai.. kalau hantar rumah pengasuh lagi parah..huhuhu

Dila Abdullah said...

bagus zie... dila tengok ada orang letak azimat yang gelang hitam kat tangan la, leher la.. macam ape jer??? kurafat tol.. tapi perangai anak dorang, nauzubillah.. tak macam dilindungi pun... (terlezer lak)

genuine1224 said...

moga2 dia dilindungiNYA.. time dlm pantang ni and time bby kecik2 camni mmg senang kena.. so, kena beware la like jgn bwk dia kluar mlm, ptg or senja. org yg baru sampai or br masuk rumah, klau bule jgn trus dekat dgn bby.
awal ek mikail naik buai.. hati2 tau sebab dia kecik lagi. klau dia tdo ok, seeloknya xpyh letak lagi.lagi2 klau buai yg pakai elektrik. xelok utk new born.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

tangan up tu mmg favourite pose baby-baby...hehehe