Terpaksa Gak TELAN...Uweekkkk



Di sebabkan zie baru je lepas menjalani pembedahan, harus kooo husband zie belikan pati haruan utk luka jahitan cepat sembuh. Husband belikan pati haruan yg ada gamat di campur di dlm pati tu.

...frankly speaking, zie sgttt sgttt a big NO NO dgn pati haruan bagai ni taw.






...tekak sgttt tak leh nk terima. Bau dia...perghhh, hanyir. UWekkkk. Tp utk kesihatan diri sendiri dan utk luka jahitan cepat sembuh, terpaksa gak zie gagah nelan benda alah nih...adoiyaii.

Actually emak zie suroh husband zie belikan ikan haruan yg still fresh. Dia nak buat rebus. Tp zie ckp, zie tak nak yg tu. Zie more prefer pati. Kalau yg fresh tu...sumpah kompom zie akan muntah :D





P/s:
Hari ni ke klinik lg utk buka
jahitan dah. Aduhhh.. sure nyilu
je rasa nnti, kan? :(












Blog Pilihan Entry Ini :)
:::::: ::::::
GOJEZ HOUZ
-- Click SINI!!! Tempat mejual
produk2 kecantikkan dan kesihatan.
Harus terjah dan beli!

:: (nak being featured in this
section? Jadilah salah seorg
drdp pengiklan zie :) Click
---- Here! utk lihat pakej ::





Zie Madini Copyright©

23 comments:

Herma Julianny said...

Mun mok parut cepat ilang,
kena telan juak la..
ney tau ktk berminat pula makan pati ikan haruan kelak..=p
baby banyak nangis x???>_<

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Kalau rebus tuh tak boleh campur halia ke serai ke kasi hilang bau hanyir ke? sofia tak tau la kalau zie kne pantang tuh semua..

Seram sejuk baca zie ckp kene bukak jahitan..

Apa pun sofia doakan zie n baby sentiasa sihat yer..

regards,
Unsmiley

zaleha sidi said...

nyaman haruan fresh ya zie janji org pndei molah...kmk dolok ng mkn sup haruan fresh masa czer anak 1st kmk.

zaleha sidi said...

nyaman ikan haruan nk fresh ya zie janji org pandei molah...kmk dolok ng mkn sup haruan nk fresh ya masa czer anak kmk yg 1st

Pupel Liyana said...

kakak kita 3 orang anak dia bedah tau. dia memang makan pati dan ikan segar. semoga zie dapat jalani hari2 berpantang sebaiknye :) jangan ganas2 tau

My Life's Journey said...

Huuuuuuuuuuuu kmk c pernah makan ikan ya ..tapi mun ktk dah madah pati nya bau ..mesti loya2 juak tekak kita rasa eee

cpa yunk ..ttp idong ktk ..cepat2 telan ..untuk kesihatana ktk juak yunk

ucupiza said...

Memang sis zie,tengok sis yus yang telan gak pati haruan tu pun agak payah...
Lepastu sis yus kena makan jugak sup haruan tu..

zaleha sidi said...

http://www.bengkungmoden.com

juelee said...

zie.. akak dulu bersalin czer gak... ikan haruan fresh tu mak akak bt sup je, letak halia byk2.. takde bau.. siyesss.. kalau ikot akak, lagila x makan ikan darat nie....makan dalam 1 minggu je, lepas tu baru minum pati haruan.. kalau xnak bau, zie rendam dulu dalam air panas then minum, kurang sikit bau die....

alhamdulillah seminggu je luka akak dah kering

azey said...

kat sana operate kene jahit yer..azey tak plak jahit, guna kaedah seperti tampal.So takde nak kene buka jahitan bagai.

~♥dieyba_baby♥~ said...

sbr ey akak.. nt msti cepat sembuh :)

Noli@Ibu Wafa said...

mkn jugak dulu yg nih..mmg hanyir..tapi nk cepat sembuh mkn je la kan..hehe..ikan haruan buat sup sedap zie..fresh gak tu ;) take care...

Zaidalifah Hussin said...

Salam,

Zie, tahniah yea dah dapat baby...
comel baby tu.. geram nak cium2...

dulu bonde pon operate juga...
kene minum juga pati haruan..tu beli sebotol je.. bkn sekotak nak test x boleh bla...he he he

sekarang ada yg pil.. kalau nak try bole cari kat farmasi .


YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Owhh, yer ker?ym lg suka yg fresh.my in law akan bakar atau buat sup. Mmg tak hanyir, sbb my in law bersihkan,fuhh!terer!huhuhu...basuh ngan ibu grm,sampai ilang lendir, pastu basuh lg ngan asam jawa atau cuka...so, hanyir mmg less sgt2.klu pati lg ym takleh, huhuhu.

Riena Haiqal said...

utk cepat sembuh kenala telan juga kan.. kakak ipar saya pun dulu masa melahir kan guna pembedahan juga.. alhamdulillah bila mak saya suruh dia makan ikan haruan tu cepat jer sembuh..

kai said...

dia kalo leh makan yang fresh lagi bagus....
ikan haruan tu buat sup...
memang copat dia ok...
satu lagi minum air gamat...

Qienah said...

huhu.bila bedah cmni plk kn mknkn.huhu..tp xpe, cpt sembuh tu..sbr ye, untuk sementara..betul tak?:)

Myra Jay said...

Myra lebih prefer pati haruan brand polleney, brand lain cam hanyir sket.

Lepas nelan sure kena gigit kulit oren bg hilang sikit rasa loya..

Ikan Haruan dulu tak reti/tak suka makan, tp kalau buat sup/goreng sedap tau :)


**Myra makan sebab operate cyst ovari tahun lepas ;)

Ciare Baha said...

Sup ikan haruan sdp gilaaaaaa tau zie. U should try :)

Mummy Dasy said...

Ms dlm pantang anak ptama c-sect 44 ari telan pati ikan haruan ngan sup ikan haruan sedap tu... Utk kurang scar try guna krim mederma..

Dila Abdullah said...

peh, kembang tekak... cam ner nasib dila nanti...

Misz Mieza said...

Huhu.. dapat bayangkankehanyiran pati ikan haruan nih.. Tambah plak ada gamat.. huihui.. Kembang tokak den.. Hik2! Macam kite plak yang kena paksa makan.. ;p

Qaseh Suhaida said...

apa kata Zie try mkn ikan haruan yg fresh dulu buat masak. kalo kena gaya masaknya mmg takkan bau hanyir...buat permulaan grg atau bakar je...