Baby Mikail Start Lagi Dah "Berperangai"...






Aduhaiii anak kuuuu...kenapalah kau payah nah nak tido skrg ni sayang. Longlai dah mama kau ni haaaa.Tak tahu lah kenapa Mikail skrg ni "berperangai" sgt taw. Kalau time umur still berhari, time mlm je dia payah nak tido...

...but now, siang mlm kooo payah giler nk tidurkan dia. Mata dok besoooooo je terbuka. Semalam hampir jam 3am baru mikail tido. pastu bgn lagi jam 4:30am utk nyusu...then tido. Pastuh bgn lg jam 6:30am...then terus tak nak tido lg. Uwaaaa...

....mata zie dh macam panda dah. Dia tak nangis cuma dia nak kena gendong je. If kau tak layan dia...siap, kompom nangis pastu. dah 2 minggu taw dia berpeel gnie :( Longlai giler dh bdn zie...sakit sana sini...huu huuu.

Sayang...jgn dera mama gnie, sayang. 



P/s:
Risau giler zie if zie dh start
keja nanti. Dia still berperangai 
gnie. Alamat mengantuk ler zie
time kerja nanti...hemprhhh








Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::




Zie MadinCopyright©

13 comments:

Ima Salsuzaima said...

sabar kak zie.baby nang cam ya.sik dapat d jangka perangai dan kebiasaan diorg.hehe..Tu la namanya dugaan.hehe.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Zie, kalau dia nanges, Zie jgn dukung terus yer...tepuk2 dulu ke...coz, budak2 ni, dia akan belajar, klu everytime dia nanges, kita trus dukung, sure dia akan tahu klu dia nanges je, sure ada org dukung, :) Nanti Zie juga susah, dear. YM dulu, even Yayan tu sakit jantung, tapi YM ajar dia independant sangat.YM tak biasakan dia tidur dgn YM.Dia akan tido dlm crib dia juga.first 3 months mmg agak susah gak YM, yelah...ambik dia, susukan, letak dlm crib.pastu tak lama lagi, dia nak susu lagi,ambik lagi...huhu..mmg penat, tapi sgt berbaloi,dear.
Percayalah.:)

Riena Haiqal said...

kena banyak bersabar Zie.. begitu la ragam mereka bila dah nak meningkat besar sikit.. macam kazen Haiqal yang baru lahir ni pun sama.. asyik berjaga jer.. taknak tidur dah sekarang ni.. tapi kena sabar.. tulah dugaan utk kita para2 ibu...

Bie said...

ala ciannya kak zie.. mikail jangan buli mama awak ye..

Bie said...

ala ciannya kak zie.. mikail jangan buli mama awak ye..

genuine1224 said...

new baby mmg gitu peel dia. dia baru nak biasakan diri kenal dunia. dah besar sket nnt, insyallah ok. cuba gelapkan bilik supaya dia tau tu masa dia tdor. mybby dlu pun mcm tu jugak..and make sure dia btul2 kenyang @ xbasah supaya dia bule tdor lena

~♥dieyba_baby♥~ said...

sbr la akak.. mybe dia rndu dekat ayah dia.. xpela akak blaja la.. insyallah ok la mikail tu nnt ey.. dieba doa kan mikail ok :)

Zaidalifah Hussin said...

TEPUK2 BELAKANG DIA MANA TAU DI NAK TIDO...

JGN PANGGIL NAMA DIA... NNT DIA NAK AJAK BORAK PULAK HI HI HI

BIASANYA BABY KECIK2 MCM NI DIA NAK BELAJAR SESUATU SABAR YEA...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Sabar zie..sofia xtau rs macam mana..cuma yg sofia blh kata sabar byk2 demi ank kan..mintalah pd Allah swt agar segalanya dipermudahkan terutama time zie dah mula keja nanti

regards,
Unsmiley

ct cheery said...

dia windu papa dia kot?

Myra Jay said...

Kadang baby ni bila nak sampai hari 'merdeka' diorang memang akan berperangai sikit, lepas dah abes tempoh tu elok balik la..
Sabar ke ;D

Zarena Heeney said...

betul tu jgn amalkan bby bila nangis kita terus dukung nnti bby akan jd kebiasaan..

azizah :) said...

sabar la kak.. tu hakikat kena terima bila beranak kecik..mungkin dah di biasakan dukung tu yg payah sikit tu..huhuhu