Jejak Kasih...hehe. Emak + Abang Emak





Abg emak - Anak buah zie (hannah) - Emak




Inilah dia abang kepada emak zie :) Anak sulong dlm adik beradik, emak lak anak ke-2. Setelah bertahun-tahun dorg tak jumpa (sebab weols berkurun giler dh tak balik kpg di Rumah Panjang Semanjuk Berenggang), akhirnya...

...jumpa gak dorg..hehe. Reaksi abg emak zie bila dorg bersua...peluk emak terus nangis koo dia :) Tu dia..nampak nah dia rindukan adik dia, kan? hehe.




Hannah adalah anak abg zie ea :D



Yg bawa Hannah ni, kazen zie. Anak kpd  Pak Wa (abg emak) zie :) Dia dah dok Kuching dah...tak tinggal kat kampung lg. FYI...ini adalah keluarga belah emak zie ea. Dorg org Iban :) Zie rindukan kampung emak. Rindu suasana di rumah panjang...

...paling di rindui adalah nak mandi air sungai kat situ. Hoho. Insya'ALLAH...tunggu mikail dh berumur bertahun...baru bawa Mikail jumpa moyang dia ^_^ Rindu  Mak Nek zie...










Blog Pilihan Entry Ini :) :
::::: ::::::
MY LUVLY BABY
-- Click SINI!!! Tempat mejual barangan
baby :)

 :: (nak being featured in this section?
 Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::






Redbloodsnow Copyright©

17 comments:

Riena Haiqal said...

wah kira lama juga ye dorang tak berjumpa.. pasti terubat rindu dhati masing2.. (^_^) kitorang pun kalau balik kg memng nak sngat mandi sungai tapi takleh dah...

Misz Mieza said...

Rindu seorang abang terhadap seorang adik..

azizah :) said...

wahhh kak zie duk rumah panjang... macam best jer..hehe masih ada moyang yer... syukur la kena la melawat kan.. expecially ada anak ni..supaya kenal sedara mara..

Mizz Coki said...

air dicincang takkan putus nak?
paduhal indai nuan urang Engkelili. Nemu jaku Iban nuan Zie?

ct cheery said...

alahai,touching lak entry ni..jejak kasih ni!

Herma Julianny said...

rasanya mata mikail kedak mata belah mak kitak ow?
hihihi..
1Malaysia!=p

Zie Madini said...

AZIZAH
-- akak tak dok rumah pjg la. mak nek akak belah mak yg duduk. kiranya emak zie dulu before kawen dgn ayah akak duduk rumah pjg. hehehe. best taw :P

kiranya emak akak ni org nunnnn jauh di dlm hutan. hehe. Insya'ALLAH...1 day zie akan bawa mikail ke kpg emak.

leh dia kenal saudara mara iban dia :)


MIZZ COKI
-- aok coki. indai ku diyau bak engkelili. bak semanjuk berenggang benua ia. nemu deh aku jakuk iban. kati deh ndak nemu...udah dalam darah kitai. hahaha.

rugi koo enti ndak nemu jakuk iban. so means, kmk tauk 3 bhs. melayu, english dan iban. hehe


abdul aliim mansor said...

mudah mudahan semoga sihat sentiasa pssst..something sharing 4 perkara kita perlu tahu tentang kesihatan. jom terjah

~AmyLiana86~ said...

mesti kita yg tengok babak2 jejak kasih tu menitis air mata kan..hehe

QieyLa EisaBeLLa said...

jom support segmen nie...first time make a segment...thank you~

http://qieyla4everstory.blogspot.com/2012/10/segmen-story-of-fangirl.html

Eyriqazz said...

rindu juga nak mandi sungai or air terjun...

P.s : pilihan warna dan template blog pada pandangan eyriqazz agak kurang sesuai dengan zie, seorang ibu/isteri yang cantik dan ceria...

just my 2 cents...

Zie Madini said...

EYRIQAZZ
-- hehe. actually mmg da niat nk ubah template. tp takde masa arr, wak. lg pun skrg ni code html dh baru...tak reti arr zie :(

Zie Madini said...

EYRIQAZZ
-- hehe. actually mmg da niat nk ubah template. tp takde masa arr, wak. lg pun skrg ni code html dh baru...tak reti arr zie :(

Zie Madini said...

EYRIQAZZ
-- hehe. actually mmg da niat nk ubah template. tp takde masa arr, wak. lg pun skrg ni code html dh baru...tak reti arr zie :(

Bie said...

skang ada rmh pnjg lgi ke?

Zie Madini said...

BIE
--- yup still ada. salah satunya kpg emak zir tu haaa...hehe. kalau yg terlampau pedalaman...mmg still in rumah pjg :)

zh-ena said...

jejak kasih