Makanan Yang Dipantangkan... Makanan Itu Gak Yg Di Inginkan






Uwaaaa!!! Kenapa lah ke semua makanan kegemaran zie kena dipantangkan lama giler kooo uols. Beranak ceaser, kata org...pantang setahun makan benda-benda gatal terutama sekali makanan yg ada belacan. Uwaaaa! Dah lah laksa sarawak lepas setahun baru leh makan...

...now ini plak, Nasi Ayam Penyet :( Kalau nk makan boleh just jgn sentuh sambal dia. Tp mana best if makan tak sama-sama dgn sambal. Sebab kesedapan Nasi Ayam Penyet terletak pada sambal dia arr....aduhhhhh.

Meliur giler zie nk mkn ni. Bila Mikail dah berumur setahun, baru leh telan balik makanan ni....huhu. Lama arrrr uolsss...










Blog Pilihan Entry Ini :) 
:::::: ::::::
MY LUVLY BABY
-- Click SINI!!! Tempat mejual barangan
baby :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::




Zie MadinCopyright©

15 comments:

Misz Mieza said...

Nasik ayam penyer ni penah jadi feberet once upon a time dedoulu.. Skang dah kureng.. jadi cam fobia nak makan sejak keracunan dulu.. Padahal buka semua kedai ayam penyet AP ni camtu.. Haha..

Bie said...

lamanya kena pantang, sabar jela kak zie, ><

Fendy said...

sedap tu ayam penyet...hehe

Uchi kay-f @hmad said...

hurm kesiannye..hepx3 sile jgn langgar pantang iye mummy mikael...hehe

ps:-dh abis bce novel LS?

Myra Jay said...

Sabar ye dear, demi menjaga kesihatan terpaksa la berpantang dulu ;D

mrs kayrul said...

lamanya pantang...kayrul pantang x blh makan laksa selama setahun..tinggal lagi sebulan jer dah boleh belasah makan laksa kaw kaw...hehhehe

Zarena Heeney said...

kena bersabar klu nak cept baik tau

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ayam penyek ..nyam nyammmmmmmmmmmmmmmm ..

hrmmm cpa zie ..bagus juak ktk c mamam ya ..dapat diet (^_^)...

azizah :) said...

pehhh setahun jugak.. habis la kalau macam ni..

tp pantang ni untuk kebaikkan time tua nanti gak...

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak nasi ayam penyet tuuu.. eeeeEee

Mamachia said...

lama juga pantang...kalau nak sihat gitulah...

Riena Haiqal said...

sabar je la Zie.. demi kesihatan dimasa depan.. anggap jer tak lama ye

genuine1224 said...

xpa..xrugi pun. utk badan kita.. nak pakai lama maaa..hehe

~♥dieyba_baby♥~ said...

sedap nye ayam penyet tu akak.. terliur plak dieba.. rse nak makan pulak.. heheheh

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

takpe zie,carik makanan yg sedap lagi...ada banyakk kan?:)