Tabung Buat Mikail :)


Memandangkan sejak kelahiran our baby, Mikail, ada saudara mara dan kawan-kawan bagi Mikail "angpaw". Zie dan husband mmg tak akan makan duit tersebut coz its for him. Since zie dan husband belum lagi buka akaun ASB utk Mikail (coming soon akan buka)...

...Zie suroh husband belikan tabung utk kumpul semua duit yg org sederkahkan buat Mikail.







Inilah dia tabung Mikail tu :) Comel tak? Hehe...papa dia nak gak carikan tabung yg berwarna biru kooo..ceh :D Once tabung ni dah penuh, baru lah zie dan husband akan bukakan akaun ASB utk dia :) Duit dalam akaun tu nanti...

...akan digunakan utk study fees dia di universiti kelak :) Perancangan jangka masa panjang nih...hehe.







Blog Pilihan Entry Ini :) 
::::::::::::
Blog WAWA
-- Click SINI utk view her blog :)

:: (nak being featured in this section? 
Jadilah salah seorg drdp pengiklan zie :) 
Click -->> Here! utk lihat pakej ::



Redbloodsnow Copyright©

16 comments:

Herma Julianny said...

baguslah..=)
teringat cerita mak kmk dolok, nya menyimpan wang utk kmkorg 4 beradik sejak kecil..
tp habis akhirnya utk menyekolahkan kmkorg..
pengorbanan seorang ibu...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Hehe..super comel tabungnya..dari kecik dah mula kena menabung kan..perbelanjaan lagi banyak bile die meningkat besar..better start dari sekarang..langkah yang bijak zie :)

regards,
Unsmiley

Riena Haiqal said...

Alhamdulillah.. mIkail ada tabung dah.. sama macam Haiqal.. tapi kitorang belum buka akaun dia lagi.. tapi memang tak pernah kacau duit tabung dia.. dah penuh dah.. (^_^)

Mizz Coki said...

Zie, mcm mek duak laki mek. Asal ada duit syiling simpan dlm tabung. Kakya angpau CNY, duit bday, masuk tabung juak. Kamek duak makey botol gulabatu nok pakey kita simpan biskut Raya ya bah.. ahahhaha.. penuh 3 tabung dah berat gila coins dlm ya. and sigek gik, beli insurans sik perlu beratus2.. mcm kamek mmg kamek set RM68 sebulan (potong gaji), kakya bila duit ya matang, ngam2 anak mek dah abis SPM. ngam2 mun nak sambung belajar, duit dah ada. :D

genuine1224 said...

ASB after 6m baru bule buka akaun. buka la akaun tabung haji ke dlu..

♥nrina♥ said...

Comel tabung tu.. Anak akak pun mmg duit raya atau duih org bagi semua masuk amanah saham wawasan dan pendidikan..

My Life's Journey said...

wahhh bagus yunk!! kmk sokong ktk (^_^)

Dila Abdullah said...

Sweet yer tabung dia...

cik chinta said...

trus buka tabung haji pon bgus zie, ble trus wat potongan gaji masuk sana. potong rm10 sebulan. my parents wat camtu dlu. bile umo 19,ktrg sme masuk univ xde prob det.bygkn r rm10 sebuln, selama 19 tahun (: mst byk..

JaSSNaNi said...

wahhh.. cutenye tabung tu.. nak beli gak la.. cute sangat.. :)

Sue Saari said...

Salam Zie..buka account SSPN utk Mikail...senang dia nak belajar nanti...

Boleh buat potongan gaji tau.. ;)

Cute tabung tu.. ;)

Miza Yusof said...

comel je tabung mikail :)

Zarena Heeney said...

bagus la mcm tu..kena fikirkan utk future jgk

azizah :) said...

bagus kak! jijah sokong.. untuk masa depan mikail..sikit2 lama2 jadi bukit kan..

Siti Asiah said...

wah dah ade tabung dah Mikail ye...;)

Misz Mieza said...

Wah! Comelnya tabung ni.. Kaler biru lagi.. Cute! ^_^